Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Am avut și vom avem grijă de părinții și bunicii noștri

D.A.S.O. a pus la dispoziția comunității Telefonul Verde și un sistem de tip call center

Am avut și vom avem grijă de părinții și bunicii noștri

Având în vedere grija pe care o purtăm față de comunitate și în special față de persoanele vulnerabile din municipiul Oradea, începând cu data de 18 martie 2020, pe toată perioada stării de urgență, Direcția de Asistență Socială Oradea a pus la dispoziția comunității Telefonul Verde și un sistem de tip call center.

Telefonul Verde, în această perioadă, a fost un serviciu care a venit în sprijinul persoanelor vârstnice lipsite de grija familiei sau a unui aparținător, persoanelor cu dizabilități, precum și a celor cu venituri mici, din Oradea.
Un număr de aproximativ 20.000 de bunici din Oradea au fost consiliați telefonic de asistentele noastre medicale, din care, săptămânal, 300 dintre aceștia au avut nevoie de sprijinul echipelor zilnice de teren formate din angajați ai Direcției de Asistență Socială Oradea.
,,Odată cu declararea stării de urgență am înțeles cât este de importantă nevoia de a ne adapta serviciile sociale oferite în comunitate, astfel încât, cu susținerea primarului municipiului Oradea, am inițiat cu celeritate acest ajutor pentru persoanele de peste 65 de ani. Am început prin a-i contacta telefonic pe cei mai vârstnici dintre bunici, cei mai vulnerabili ca și vârstă și stare de sănătate, continuând în ordinea descrescătoare vârstei dumnealor", Arina Moș, directorul executiv al D.A.S.O.
 Pentru a lua cele mai bune măsuri pentru bunicii din comunitate, le-am întocmit acestora fișe de intervenție din care a rezultat nevoia pe care o au și sub coordonarea Serviciului Programe Sociale, nevoile au fost rezolvate.
Având radiografia problemelor cu care s-au confruntat vârstnicii din comunitatea noastră și a nevoilor pe care le-au avut în această perioadă, echipele din teren au luat toate măsurile care se impun pentru fiecare caz în parte.
În acest sens, pentru ca seniorii să rămână în case, li s-au făcut cumpărăturile necesare, le-au fost ridicate rețete medicale și achiziționate medicamentele, oferindu-li-se și alte servicii de care au avut nevoie și nu în ultimul rând de o vorbă bună.
Tot în această perioadă, cu ajutorul persoanelor fizice, sectorului O.N.G., sectorului privat din Oradea, firmelor de catering, am reușit să furnizăm celor care au solicitat și hrană caldă.
Și pentru că în acest an, cea mai mare sărbătoare a creștinătății - Paștele, a căpătat alte dimensiuni, fiind sărbătorit în izolare, sistemul call center a funcționat pe toată perioada sărbătorilor, preluând apelurile celor în nevoie, echipele mobile fiind pe teren și răspunzând prompt  solicitărilor acestora.
Reușim împreună!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 22:57:59 Ora de vară a Europei de Est