Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sărbătoarea Dragobetelui

Marți, la C.T. „M. Viteazul” din Oradea

Sărbătoarea Dragobetelui

La Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, s-a sărbătorit, ieri (marți, 24 februarie 2009), Dragobetele, Ziua îndrăgostiților și a dragostei la români, un alt Valentine’s Day, o sărbătoare mult mai agreată de directorul colegiului, dl prof. Ruben Filimon, care dorește să promoveze tradiția și obiceiurile strămoșești.

 „Dragobetele sărută fetele”
 Spectacolul de ieri a fost pus la cale de profesoarele Diana Curilă și Smaranda Flonta, coordonatoarele proiectului derulat de elevii Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”, în parteneriat cu elevii Liceului de Artă.
 Saxofonul, vioara cu goarnă, taragotul și toba au adunat lumea în sala festivă... ca la nuntă, iar dna profesoară Diana Curilă a deschis manifestarea făcând cunoscute scopul și obiectivele, precum și partenerii de proiect.
 Pentru cunoașterea sărbătorii de Dragobete, eleva Anda Nica a pregătit un material sugestiv pe care l-a prezentat în power point, oferind „pe tavă” informații concurenților care urmau să dialogheze pe tema sărbătorii. Concursul, gen „Cine știe câștigă”, s-a desfășurat între echipajele reprezentative ale celor două licee partenere (Crina Adler, Adrian Codrian, Alexandra Foghiș și Corina Vlad, din a X-a C, de la gazde, respectiv, Romana Rădulescu, Roxana Popa, Teodora Doble, Roxana Pițigoi și Mirela Pal, din clasa a XI-a A, de la oaspeți).
 Unora li s-au aprins călcâiele... de-a binelea!
 Dialogul despre Dragobete a continuat cu un moment liric, susținut de un grup de artiști (Negrean Patric, Georgeta Toderici, Corina Marta și Roxana Popa – recitatori, în acorduri de chitară). În replică, gazdele au prezentat sceneta „Dușmancele”, de George Coșbuc (protagoniști: Claudia Codoban, Cerasela Boiț și Corina Gavra). Recitalul artiștilor a continuat cu o suită orchestrală și un buchet de cântece populare din Bihor, interpretate de Iulia Lucaci, Darius Hendre, Niculina Mihăilă și Roxana Ilisie (acompaniați de Ionuț Crișan, Cosmin Gherman, Florin Mihuț, Măriuca Popa, Remus Dărăban, Mădălin Rediș și Radu Târb); Csiordas Brigitta a interpretat fragmente din „Balada” lui Ciprian Porumbescu, Măriuca Popa le-a aprins îndrăgostiților focul din inimioară cu câteva piese de muzică ușoară din repertoriul internațional, iar o pereche de dansatori (Ioana Ianc – Raba Armin) a făcut o demonstrație de măiestrie artistică în pași de dans.
 Spectacolul s-a încheiat cu un moment folcloric susținut de trei perechi de dansatori din cadrul ansamblului „Florile Bihorului”, al Palatului Copiilor și Elevilor, care le-au aprins unora călcâiele...
 La finalul manifestării, s-a făcut schimb de felicitări, felicitările fiind produsele finale ale proiectului, confecționate de elevii implicați în proiect. (Ov.D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sărbătoarea Dragobetelui.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 21 octombrie 2019