Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Oradea este în criză?

Joi, un eveniment organizat de AIESEC Oradea și club Rotaract

Oradea este în criză?

Comitetul local Oradea al AIESEC a organizat, joi, 26 februarie 2009, în colaborare cu clubul Rotaract, un eveniment cu o temă cât se poate de actuală, „generoasă” și dureroasă, pentru a informa studenții orădeni despre criza economică mondială și românească.

 Organizatorii au reușit să aducă în fața studenților orădeni invitați de seamă, specialiști de la două companii mari din Oradea, e vorba de ING și ADECCO (Alin Bâte, Angela Giușcă, Sebastian Șipoș, Cristian Seidler, Horațiu Tănescu și Eugen Malița).
 O fi și Oradea în criză? A ajuns criza și la Universitatea Oradea?
 După numărul „mare” de studenți prezenți în sală (să fi fost în jur de 50!!!), am spune că și studenții orădeni sunt afectați deja de criză sau în cel mai fericit caz îi doare exact în cot de toată criza!
 În deschidere, studentul Ștefan Șerban ne-a introdus în temă făcând un slalom uriaș și elegant prin ceea ce se cheamă criza mondială, pornind din America și ajungând până în Uniunea Europeană...
 Alin Bâte (de la ING, un expert și un patriot convins, dar cu picioarele pe pământ) a povestit studenților de unde a pornit criza, cât de mult este afectat mediul business din Oradea și cum influențează criza firmele din Oradea...
Sebastian Șipoș, reprezentantul companiei ADECCO, s-a referit la efectul pe care îl are criza economică asupra pieței muncii din Oradea. Criza, așa după cum se știe, duce în primul rând la o creștere a numărului de șomeri. ADECCO, fiind o companie de recrutare, a prezentat studenților modul în care se desfășoară recrutarea la o companie, după ce criterii se face selecția și ce abilități trebuie să „afișeze” candidatul aflat la interviu. Poate nu vă vine să credeți, dar activitatea de voluntariat vă ajută să vă îmbunătățiți abilitățile personale și profesionale...
 Profitați de activitățile de voluntariat!
 Încetul cu încetul, studenții s-au dezlegat la limbă și au prins curaj în a pune întrebări, impulsionați fiind de un președinte bine orientat și intenționat (e vorba de președintele AIESEC Oradea, Radu Popa).
 A fost o discuție constructivă și eficientă din care studenții debusolați au ieșit câștigători, aflând cam cum trebuie să acționeze în situația actuală, de criză economică.
 La final, Ștefan Șerban a revenit cu un mesaj de încurajare pentru studenți, îndemnându-i să profite de activitățile de voluntariat pentru a-și dezvolta abilitățile.
 Așadar, scopul acestui eveniment a fost informarea și pregătirea studenților pentru criza economică din mediul orădean.
Adi SEREȘ (adi.seres@aiesecoraea.ro)
Ovi DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Oradea este în criză?

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:42:12 Ora de vară a Europei de Est