Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Festivitatea de absolvire a gimnaziului la Eco Școala ,,Avram Iancu” din Oradea

Vineri, 10 iulie, 21 de zece (10)

Festivitatea de absolvire a gimnaziului la Eco Școala ,,Avram Iancu” din Oradea

Absolvenții celor trei clase de gimnaziu din acest an școlar ai EcoȘcolii ,,Avram Iancu" din Oradea s-au întâlnit, vineri, 10 iulie 2020, în curtea școlii, cu profesorii lor, fiind de față conducerea instituției, părinți, precum și colegii lor din clasele V-VII, care au încheiat anul școlar cu media generală 10.

Motivul aveam să-l aflăm de la doamna director, prof. dr. Gheorghina Bîrlădeanu și de la moderatorul evenimentului, doamna consilier școlar, prof. Angela Bungău.
,,Zâmbete, bucurie, amintiri frumoase, nostalgie, multe emoții și mândria de a fi absolvent! Pe scurt..., cam aceasta ar fi caracterizarea zilei de 10 iulie 2020 pentru absolvenții de gimnaziu ai Școlii ,,Avram Iancu", Oradea, care participă la un moment emoționant din viața lor, la festivitatea de absolvire a gimnaziului, la ultima strigare de catalog, la ultimul sunet de clopoțel", a spus doamna consilier Angela Bungău, în deschiderea manifestării.
,,Sunteți generația care ați făcut istorie..."
 Iar doamna director Gheorghina Bîrlădeanu a adăugat: ,,Mi-a fost dor să ne reîntâlnim, iar ziua de 10 iulie nu este deloc întâmplătoare, când fiecare veți afla care va fi locul vostru din septembrie, încotro vă veți îndrepta pașii în anii de liceu. Am dorit și noi să fim parte a bucuriei voastre, să împărtășim succesul vostru, prin urmare acesta este motivul: să ne bucurăm împreună! Sunteți generația care ați făcut istorie... Sunteți generația cu care ne mândrim. Sunteți o generație care la examenul de Evaluare Națională ați reușit să obțineți rezultate excelente, drept pentru care ne lăudăm cu voi, cu rezultatele voastre, cu un procent de promovabilitate la E.N. de 90 la sută, cu 36 de note între 9 și 10, doi absolvenți cu nota 10, Daria Oprea la limba română și Andrei Țicra la matematică. Vă felicităm"!  
,,Sunteți generația noastră de eroi"
Felicitări au venit și din partea doamna jurist Anca Grama, consilierul domnului primar, ing. Ilie Bolojan, nelipsită de la momentele importante ale școlii.
,,Și eu vreau să vă felicit pentru rezultatele bune la învățătură și foarte bune. Sunteți generația noastră de eroi. Pentru voi a fost cel mai greu, dar iată că ați trecut cu bine peste această perioadă", a conchis doamna consilier Anca Grama, reprezentantul Primăriei Municipiului Oradea.
,,Fie ca zborul vostru să vă fie înalt, credința puternică, iar gândul senin și îndrăzneț! Învățătura să vă fie cântec, sufletul poezie și viața un întreg poem", a adăugat doamna profesor consilier Angela Bungău.
,,Ați ținut în palme sufletele copiilor noștri timp de patru ani"
I-am ascultat apoi vibrând la microfon din toate corzile sensibilității pe reprezentanții Comitetului reprezentativ al părinților, doamna Emilia Coroian, președinte și doamna Adela Horga, vicepreședinte, mămica Cezarei, surpriza noastră plăcută, cadru didactic la Grădinița Nr. 28 din celălalt capăt al Oradiei. ,,Ați fost surpriza cea mai plăcută pentru noi. Mulțumim, domnule diriginte, mulțumim, domnilor profesori pentru că ați ținut în palme sufletele copiilor noștri timp de patru ani, le-ați oferit afecțiune și acceptare necondiționată, i-ați educat, v-ați implicat în tot, ați fost părinți pentru ei în absența noastră", a mărturisit doamna profesor Adela Horga. Din partea elevilor, au vorbit Andrei Țicra, din a VIII-a A, absolvent de 10 în cei patru ani de gimnaziu, și tot de 10 și la Evaluarea Națională, la mate, și Alexia Prack din a VII-a A, cea care a preluat cheia de la Andrei. Ei au împărtășit gânduri dragi colegilor, răscolind amintiri, precum și mulțumiri dascălilor pentru lumina învățăturii și dragostea împărtășită.
Premii... de premii, 10 de 10... (21 de 10)
Apoi diriginții celor trei clase, domnul prof. Cosmin Velimirovici, director adjunct al școlii, dirigintele clasei a VIII-a A, doamna profesor Denisa Galfi, la clasa a VIII-a B și doamna profesor Felicia Goia, la clasa a VIII-a C, au împărțit premiile și distincțiile.  Cei doi directori au înmânat plachetele și trofeele celor patru absolvenți care au încheiat cei patru ani de gimnaziu cu media generală10: Cosma Camelia, Horga Cezara și Țicra Andrei, din a VIII-a A și Cotca Rareș din a VIII-a C. Tot cu media 10 au absolvit clasa a VIII-a și alți cinci elevi: Boțoc Mihai, din a VIII-a A, Gheți Ștefania și Kiss Alissa, din a VIII-a B, Adorjan Vanessa și Anghel Sebastian, din a VIII-a C.
I-am cunoscut în continuare și pe ceilalți 12 zecari din clasele V-VII, colegii lor mai mici, care au încheiat anul școlar 2019-2020 cu media generală 10: Bordaș Cristian Eric, din a V-a A (diriginte, prof. Fărcaș-Covaci Claudia); Baba Alexia, Bucur Vladimir, Hârjău Maria și Zancu Ariana, toți patru din a V-a C (diriginte, prof. Voicu Roxana); Coroian Ioana, Cos (z)ma Paul și Moldovan Ariana, toți trei din a VI-a C (diriginte, prof. Șpan Claudia); Chițimuș Darius, Petric Artemis, Prack Alexia și Stoica Alexia, toți patru din a VII-a A (diriginte, prof. Angela Bungău).
Premii pentru derularea proiectelor Erasmus
Pentru activitățile extracurriculare și participare la proiectele internaționale Erasmus au fost premiați 13 elevi: Țicra Andrei, Horga Cezara, Cosma Camelia, Modog Cristian, Bulzan Fabiana, Bei Rareș, Balint Daria, Gheți Ștefania, Kiss Alissa, Oprea Daria, Măluțan-Cserna Andreea, Nirucz Lorena și Haș Andrei.
Artiști... de artiști
Înainte de marea lansare a baloanelor cu heliu, am avut parte și de un moment artistic, ai cărui protagoniști au fost Daria Oprea, vedeta îndrăgită a școlii, pe care o cunoaștem și noi încă din clasele primare, Daria Balint, o solistă la fel de sensibilă și talentată, Camelia Cosma și Paul, dansatori de clasă, care au schimbat registrul și au bucurat privirile și auzul cu numerele lor artistice.
Chiar ne-am dorit să mai vedem și să auzim și altceva decât veșnicele clișee enervante cu care ne obosesc, ne irită și îmbolnăvesc ,,îngerii păzitori" ai politicii deșănțate în numele democrației și al apărării sănătății...
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (126 de poze) în Galeria foto: Festivitatea de absolvire a gimnaziului la Eco Școala ,,Avram Iancu” din Oradea.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:31:04 Ora de vară a Europei de Est