Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Despre rezultatele campaniei Solidaritate Bihor Covid 19

Fundația Comunitară Oradea

Despre rezultatele campaniei Solidaritate Bihor Covid 19

La mijlocul lunii martie 2020, Fundația Comunitară Oradea a pornit campania de strângere de fonduri Solidaritate Bihor Covid19, cu gândul să ajute comunitatea bihoreană să traverseze cât mai bine era lui Covid-19.

Tot atunci, datorită incredibilei forțe a donatorilor generoși, am putut lansa rapid primele comenzi pentru videolaringoscopul pentru intubații dificile Karl Storz Endoscopia, stația centrală cu zece sisteme de monitorizare pentru funcțiile vitale Nihon Kohden, iar mai târziu pentru trei aparate de ventilație mecanică Medtronic Puritan Bennett 980, echipamente în valoare totală de 632.072 lei.
Cu bucurie vă anunțăm că videolaringoscopul și sistemul de monitorizare semen vitale au fost livrate déjà la  Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu" Oradea, secția ATI, iar cele trei aparate de ventilație urmează să ajungă în următoarea perioadă și vor fi achitate integral la sosirea în vamă.
Reamintim că datorită unei deosebite implicări a oamenilor de bine, Campania Solidaritate Bihor Covid 19 a mobilizat 1.010.365 lei. Cu ajutorul acestor donații au mai fost achiziționate și livrate:
*kituri de testare și recoltare, consumabile testare și extensii aparatură testare pooling în valoare de 240.548 lei la Spitalul Municipal Oradea;
*echipamente de protecție de unică folosință la spitalele din Aleșd, Marghita, Salonta și Beiuș, care au însumat 84.752 lei;
*10.000 de vizier medicale către unități spitalicești, medici de familie și alte instituții din Bihor, Arad, Sălaj, Satu Mare, Cluj şi Bucureşti, ca urmare a colaborării mai multor companii - RXP Advertising, Superbon, Laser Concept Design, Velineo, Zaleco, Sapient Group, Smart Distribution, Vavery Com, ClinicaMedena.
De asemenea, prin intermediul Fondului de Urgență pentru Comunități Vulnerabile, inițiat de ING România și Fundația Comunitară București, am oferit finanțări în valoare de 52.900 lei cătreAsociația Centrul Creștin Betania, Asociatia Filantropia Oradea șiFundația Comunia, care au distribuit pachete cu alimente și produse de igienă persoanelor vulnerabile din Bihor. Tot pentru ajutor alimentar și protejarea celor mai vulnerabili, Fundația Comunitară Oradea a obținut din partea departamentului Direcției Social Comunitare Bihor o finanțare de 20.000 lei, prin care distribuim pe o perioadă de trei luni alimente de bază familiilor din programul Fondul de burse, dar și altor familii cu dificultăți materiale.
Mulțumim din suflet celor 663de donatori, persoane fizice, mulțumim pentru cele 3.036 de SMS-uri, mulțumim Celestica, Madrugada, Communications Media, Asociația Filantropia Oradea, ING Tech, Plexus, Faist Metalworking, ING România, Fundația Comunitară București, Asociația pentru Relații Comunitare, VPK Packaging Salonta, Xella Romania, Direcția Social Comunitară Bihor, Hitech Cool and Heat, Velineo, Cylex, Gazprom, Salex Prod Com, Hajdu Trade Group, Agroind Cauceau, IPTE Romania, Eurobac, Vioral Castings, Mexi Web Project, Asociația Cartis for Sport, Tissoti Exim, Sema Express, Dafero, Viviene Vance, Sweet Garden, Eco Bihor, Ach Trans Solution, Sindicatul ABA Crișuri, Penitenciarul Oradea, Pro Casa, Roscadent, Szantoastudio, Agromania, Emmetre real, Rom Consult Expert SRL, Expert Software, Expert Biz Solutions, Expert Erp Solutions, Soc Agricolă Agrosanto, Ferox SRL, Murvai SRL, Asociația Magicamp, Amia suflet de copil, Galeria de artă Quark, AsociațiaXterra, Grupul ,,Suntmămică, cesăfac?" Mulțumiri speciale C&A, Weblike Pro și Blackboard pentru întreaga susținere a activității noastre în această perioadă.
Fundația Comunitară Oradea nu a reținut niciun procent din sumele strânse. Toate comisioanele ocazionate de operațiunile cu cardul pentru efectuarea donațiilor au fost suportate de Fundația Comunitară Oradea.
Claudia Abrudan,
director executiv
 
Despre Fundația Comunitară Oradea
Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.
Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de ,,Fundații Comunitare", inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 18:59:21 Ora de vară a Europei de Est