Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Proiecte pentru Swimathon Oradea 2020

Fundația Comunitară Oradea lansează astăzi apelul de

Proiecte pentru Swimathon Oradea 2020

Până pe 31 iulie 2020, ONG-uri sau grupuri de inițiativă din județul Bihor își pot înscrie cauzele/proiectele pentru a participa la o ediție mai aparte, pe platforma

https://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte/creeaza.
Din 2013, la Swimathon Oradea se fac valuri de generozitate pentru a schimba pozitiv mica noastră comunitate bihoreană. An de an, ne-am dat întâlnire la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu" cu oameni cu suflet mare şi spirit civic, angajați din companii, antreprenori și chiar copii pentru a exersa empatia, implicarea socială și dărnicia pentru cauze relevante și transformatoare pentru județul nostru. Swimathon ne-a făcut oameni mai atenți la nevoile din jurul nostru și ne-a implicat într-un fenomen colectiv mai important decât noi.
Anul acesta nu ne vom mai întâlni la bazin pentru mica noastră „olimpiadă". Experiența evenimentului va pune mai presus de competiție, colaborarea și efortul comun de a schimba în bine comunitatea. Vom păstra la această ediție inedită emoția, energia binelui și generozitatea cu care bihorenii ne-au obișnuit de-a lungul anilor. Până la urmă înotul era pretextul de a face schimbări pozitive în comunitate, nu?
Ce este Swimathon?
Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate.
Cum funcţionează anul acesta Swimathon Oradea?
1.Organizațiile și grupurile de inițiativă își înscriu proiectele/cauzele până pe 31 iulie 2020;Un grup de inițiativă, fie că e format din prieteni sau că reprezintă un ONG, înscrie la Swimathon un proiect cu impact în comunitate. După validarea proiectului de către boardul FCO, fiecare echipă de proiect își va atrage înotători virtuali în număr nelimitat, care vor avea rolul să promoveze cauza în vederea strângerii de donații și sponsorizări.
2.Înscrierea înotătorilor virtuali/echipelor de înotători-fundraiseri și a Ambasadorilor se va face din momentul validării proiectelor  până în 22 august 2020;
3.Swimathon Oradea 2020 nu are limite de spațiu, timp și cu atât mai mult de generozitate. Ediția cu numărul 8 vine cu o provocare deschisă tuturor celor care doresc să înoate în spații alternative bazinului (piscine private, piscine publice, lacuri, râuri, mări, oceane, etc.) pentru a-și îndeplini obiectivul sportiv (fiecare înotător își va propune propriul obiectiv în funcție de propriile capacități sportive). Dacă până acum evenimentul aduna la un loc preponderent înotători bihoreni, anul acesta oricine și de oriunde poate înota la Swimathon Oradea până în data de 22 august 2020. În paralel, se vor putea înscrie maxim 40 de înotători  experimentați în înotul în ape deschise, pentru a participa în data de 22 august 2020, de la ora 10:00, la competiția demonstrativă (fără spectatori, dar cu transmisii live din teren pentru cei de-acasă) pe care o vom organiza la Kingsland Ineu. Tot atunci vom premia cu 1000 lei proiectul susținut de înotătorul care va obține cel mai bun timp în proba de 5000m, iar la finalul campaniei de strângere de fonduri vom acorda un alt premiu de 1000 lei pentru proiectul care va mobiliza cele mai multe fonduri în toată această perioadă.
Fundația Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea și activismul local, oferind celor ce doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii și voluntarii, cât și cu cei ce au nevoie de sprijin.
Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Fundației Comunitare Oradea http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/swimathon și pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/SwimathonOradea/ .
 Claudia Abrudan
 director executiv
 
Despre Fundația Comunitară Oradea
Fundația Comunitară Oradea este o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale.
Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor nonguvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.
Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de "Fundații Comunitare", inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 14:49:54 Ora standard a Europei de Est