Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Ministerul a tras concluzii

După simularea tehnică

Ministerul a tras concluzii

25.04.2007
Concluziile simulării tehnice de transmitere a subiectelor pentru tezele cu subiect unic la clasa a VII-a

În urma analizei transmise de Inspectoratele Școlare Județene, pe baza rezultatelor simulării tezei cu subiect unic, Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului a formulat câteva concluzii.
Astfel, legătura cu Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare în Învățământul Preuniversitar (CNCEIP), comunicarea parolei și preluarea variantei de subiecte au fost realizate de către toate inspectoratele școlare fără disfuncționalități. La nivelul inspectoratelor școlare multiplicarea variantei de subiecte s-a finalizat într-un timp mediu de 15 minute. Durata procesului de multiplicare a depins de numărul de copiatoare și de perfomanțele tehnice ale acestora.
În baza acestor concluzii, MECT a transmis inspectoratelor o serie de propuneri. În primul rând, planificarea transmiterii subiectelor va fi realizată atât cu resursele inspectoratelor, cât și cu cele ale școlilor. Acțiunea de preluare a subiectelor de pe website va începe la ora 6.00. Operațiile de preluare, decriptare și multiplicare a variantei de subiecte vor fi planificate în intervalul orar 6.00 - 8.00. Transferul subiectelor de la inspectorate la școli se va realiza între orele 7.30 - 11.00. Deplasările cu subiectele tezei unice către cele mai îndepărtate puncte din județ se vor planifica în intervalul orar 7.30 - 7.45. Rămâne valabilă ora de începere a tezei cu subiect unic, respectiv ora 12.00, iar multiplicarea materialelor în fiecare unitate școlară se va face în intervalul 11.00 - 12.00.
Reamintim faptul că Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului a organizat, miercuri, 18 aprilie 2007, simularea transmiterii electronice a variantei de subiect pentru tezele cu subiect unic la matematică (clasa a VII-a). Simularea s-a realizat fără elevi și fără subiecte reale, în 30% din cele 8.734 unități de învățământ care școlarizează elevi de clasa a VII-a și a avut următoarele obiective, atinse în proporție de 90%: verificarea procedurii tehnice de transmitere a subiectelor, buna funcționare a legăturilor și a recepției, verificarea modului în care resursele umane implicate au răspuns solicitărilor procedurii tehnice de transmitere a subiectelor și colectarea de date privind fiecare etapă a procedurii tehnice în vederea definitivării graficului orar de transmitere a subiectelor în situație reală. (Biroul de presă)

Trimite email
sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 00:21:16 Ora standard a Europei de Est