Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Noua soluție pentru prezentări wireless ViewSonic îmbunătățește semnificativ experiența utilizatorilor care folosesc dispozitive proprii

Munca flexibilă și munca de la distanță constituie noua normalitate

Noua soluție pentru prezentări wireless ViewSonic îmbunătățește semnificativ experiența utilizatorilor care folosesc dispozitive proprii

ViewSonicCorp., lider global pe piața soluțiilor de afișare, a lansat cea mai nouă soluție pentru prezentări wireless (WPD - wireless presentation display), care conține ecrane comerciale 4K cu ramă subțire din seria CDE20.

Pentru a îmbunătăți partajarea, colaborarea și administrarea, modelele CDE20 sunt însoțite de instrumente software cuprinzătoare, printre care myViewBoard Display, ViewBoard Cast și myViewBoard Manager. Această soluție completă le permite tuturor participanților să partajeze informațiile rapid și ușor, consolidând rezultatele colaborărilor și permițându-le administratorilor să gestioneze dispozitivele într-un mod mult mai eficient. Totodată, duce experiența utilizatorilor care își folosesc propriile dispozitive (BYOD - Bring Your Own Device) la un nou nivel și transformă radical spațiul de lucru digital.
,,Pe măsură ce abordarea BYOD și interconectarea dispozitivelor câștigă teren, mediul de afaceri caută soluții de calitate, care să răspundă cerințelor actuale și să permită crearea unor medii de lucru digitale eficiente, orientate către colaborare", a spus Hasan Koçyiğit, reprezentant ViewSonic pentru Turcia și Europa Centrală și de Est, completând: ,,Datorită noii noastre soluții WPD, toți participanții își pot folosi dispozitivele proprii pentru a partaja și prezenta rapid și ușor conținutul, în diverse scenarii. Oferim o soluție pentru prezentări wireless creată pentru grupuri care folosesc laptopuri, telefoane și tablete. Mai mult decât atât, soluția permite configurarea și administrarea conținutului de la distanță."
Seria ViewSonic CDE20: soluție WPD puternică și dinamică
Seria ViewSonic CDE20 oferă rezoluție 4K și un design cu ramă subțire, asigurând în acest fel imagini clare, de calitate și o experiență vizuală bogată, fără a afecta aspectul estetic al birourilor moderne. Ecranele din seria CDE20 sunt disponibile în cinci variante: 43", 55", 65", 75" și 86". Acestea pot fi integrate în cea mai mare parte a sistemelor AV, precum Crestron, Extron și AMX, permițând astfel instalarea rapidă și administrarea ușoară.
Seria ViewSonic CDE20 include software de redare media integrat și permite echipare cu PC-uri certificate Intel Unite Slot-in OPS (Open Pluggable Specification), pentru realizarea unui centru de conținut dinamic. De asemenea, sunt permise configurarea și administrarea de la distanță, în timp ce modulele WiFi asigură fluiditate în transmiterea wireless a datelor*.
myViewBoard Display: prezentări wireless fără adaptoare suplimentare
Munca flexibilă și munca de la distanță constituie noua normalitate. Cu ajutorul myViewBoard Display, chiar și un utilizator începător poate partaja conținutul de pe propriul dispozitiv în mod wireless, fără a folosi adaptoare sau aplicații suplimentare. Datorită myViewBoard Display, participanții la ședințe pot reda ecranul propriului dispozitiv pe WPD, prin simpla utilizare a unui browser și realizarea unei sincronizări cu ecranul, pe baza unei parole unice. Procesul de partajare devine în acest fel simplu și eficient, chiar și în scenarii BYOD.
ViewBoard Cast: eficiență superioară pentru colaborările de grup
ViewBoard Cast oferă funcții complete de partajare și colaborare, ce pot satisface cerințele mai multor scenarii de utilizare, precum transmitere de conținut pentru sincronizare sau partajare a ecranului pentru consolidarea rezultatelor. ViewBoard Cast crește gradul de interactivitate al prezentărilor, ședințelor și seminarelor, îmbunătățind rezultatele colaborării, prin exploatarea avantajelor conferite de un mediu de lucru în care utilizatorii își folosesc propriile dispozitive (BYOD).
De exemplu, într-o încăpere de ședințe de dimensiuni mari, prevăzută cu un ecran central pentru cel care ține prezentarea și ecrane mari pentru diferite grupuri, prezentatorul poate sincroniza conținutul redat pe ecranul principal cu celelalte ecrane, asigurându-se în acest fel că toată lumea primește informația cât se poate de clar. Iar în timpul discuțiilor de grup, membrii pot partaja conținut direct de pe dispozitivele proprii, precum laptopuri sau telefoane, direct pe ecranul cu suprafața mai generoasă. Mai mult decât atât, ecranele mai multor dispozitive pot fi redate simultan pe WPD.
myViewBoard Manager: administrarea securizată a dispozitivelor și conținutuluide la distanță
myViewBoard Manager reprezintă un instrument puternic, ce permite administrarea eficientă de la distanță a mai multor ecrane amplasate în aceeași locație sau în locații diferite. Cu ajutorul Manager, administratorii IT pot porni, opri, reporni și ajusta puterea redării audio a dispozitivelor ViewSonic, inclusiv în cazul noilor soluții WPD din seria CDE20. Aceștia au acum posibilitatea de a controla dispozitivele de la distanță și chiar de a reda conținut și mesaje urgente - totul prin intermediul unui singur panou de control. O altă calitate excepțională a soluțiilor WPD este că acestea pot fi grupate și actualizate de la distanță, ceea ce simplifică mult procedeul instalării de software în mai multe grupuri de dispozitive simultan.
De exemplu, cu ajutorul funcției de transmitere a mesajelor și redării de conținut video de la distanță, administratorii pot afișa diverse mesaje și fișiere multimedia pe mai multe unități WPD. Astfel, o notificare poate fi afișată în cel mai scurt timp, ori de câte ori apare o situație de urgență.
* Modulele Slot-in OPS și WiFi sunt disponibile numai pentru versiunile de 65"/75"/86".
Despre ViewSonic
Fondată în anul 1987 în California, ViewSonic este o importantă companie producătoare de echipamente și soluții de afișare, lider în dezvoltarea de tehnologii vizuale, cu o experiență în domeniu de peste 30 ani. Datorită spiritului inovator și viziunii sale, ViewSonic contribuie la interconectarea mondială cu ajutorul unui portofoliu de soluții de afișare profesionale, care îmbunătățesc semnificativ modul în care utilizatorii lucrează, colaborează, comunică și se conectează. Gama de produse include monitoare LED, ecrane comerciale interactive, ecrane tactile, videoproiectoare, dispozitive client cu dimensiuni reduse și ecrane interactive ViewBoard, precum și ecosystemul software myViewBoard. ViewSonic și-a câștigat de-a lungul celor 30 de ani o poziție puternică în livrarea de soluții inovatoare și solidepentru domenii precum educația, antreprenoriatul, consumer și profesioniști în prelucrare foto-video, ajutându-și clienții să vadă diferența, sub deviza "See the Difference."Pentru mai multe informații despre ViewSonic, vizitați pagina ViewSonic.com și urmăriți pe Facebook, YouTube și Twitter.
# # #
*Serviciile suplimentare sunt excluse.

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 02:26:45 Ora de vară a Europei de Est