Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Domnului profesor cu dragoste...

„Zilele școlii”, la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Oradea

Domnului profesor cu dragoste...

Conducerea Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea (director - prof. Mihai Crețu și ing. Aurora Tabacu - director adjunct) nu concepe să sărbătorească Ziua școlii și a patronului spiritual fără întregul colectiv profesoral, unde trebuie neapărat incluși și toți foștii profesori ai școlii, ajunși în timp pe banca de rezerve a pensionarilor.

 Miercuri, în cea de-a treia zi a manifestărilor prilejuite de împlinirea a 43 de ani de la înființarea liceului și a 133 de ani de la nașterea patronului spiritual, sculptorul Constantin Brâncuși, conducerea colegiului și-a primit foștii colegi cu o floare nemuritoare, cu o diplomă de excelență, cu zâmbetul pe buze și cu taraful de lăutari. Ce și-ar fi dorit mai mult un profesor drag care și-a lăsat parte din viață și din suflet în această cetate a constructorilor și arhitecților, patronați de marele Brâncuși. Cu lacrimi în ochi, doamne și domni cu tâmplele ninse și-au deschis sufletul și au primit cu mult drag mesajul, felicitările și florile, bucuroși de o nouă revedere în marea și frumoasa familie a brâncușienilor orădeni.
 Domnul director i-a premiat, iar artiștii i-au încântat, ajungând cu mesajul lor până la coarda sensibilă pe care au făcut-o să vibreze ca în anii în care ei fuseseră apostolii acestui templu al olimpicilor naționali.
 Ca într-o noapte furtunoasă, doi meseriași actori le-au picurat în vene sânge marca I.L.Caragiale, un grup vocal, acompaniat de o chitară vrăjitoare a doinit pentru toate mamele, iar niște dănțăuși de top au aprins candele în suflete. Arcul peste timp a fost ca o binecuvântare, bucurând invitații și încărcându-le bateriile cu energie pozitivă.
 Ziua de miercuri a fost și o zi de competiție, cu concursul de creație – „Opere brâncușiene” (desene - grafică) și un concurs de ornat ouă.
 Dacă pe scenă, actorii Adela Martin și Tiberiu Rusu ni l-au redat admirabil pe Caragiale (în regia dnei prof. Anca Tomoioagă), ansamblul folcloric a susținut un regal (sub bagheta dnei ing. Florica Abrămuț), cu artiști unu și unu (interpreți vocali: Florin Potioc, Adrian Vlad, Emanuel Nistor și instrumentiști: Marius  Popa, la vioară cu goarnă, Alin Pașcalău, la saxofon și Florin Potioc, la tobă) și dansatori de top: Anamaria Iancu, Sebastian Lupuian, Raluca Boldan, Mariana Bar, Florin Potioc și Ovidiu Fițiu. Mamele s-au simțit bine, onorate și măgulite fiind de mesajul în vers și cânt al grupului vocal condus și acompaniat la chitară de prof. Lancz Manuela, grup alcătuit din Simona Noge, Ioan Cocerjuc, Domokos Adrian, Ionuț Mărcuș, Szabo Mihai, Andrei Toia și Beniamin Tulvan.
 Opere brâncușiene și ouă ornate
 În sala atelierului de creație, artiștii graficieni au încercat să se apropie cât mai mult de operele brâncușiene. Cât de aproape au fost prin desene de creația sculptorului Constantin Brâncuși, ne-au spus dra prof. Gale Monica și rezultatele jurizării: Florin Sidea Abel – premiul I, Tiberiu Rusu – II, Daniela Negrea – III, Daniel Sabău, Nagy Tiberiu, Alexandru Blăian, Beniamin Tulvan, Daniel Mendea – mențiuni; la decorat ouă, cei mai buni au fost reprezentanții clasei a X-a B (Florina Berca, Natalia Magui și Camelia Popa – premiul I), urmați de echipajul clasei a IX-a A (Cătălina Burlo, Cristina Varga și Anamaria Zbârcea – premiul II), a X-a C (Daniel Sabău, Ioan Galea și Varga Roland – premiul III) și reprezentanții claselor a X-a A, a IX-a B și a IX-a C, care au obținut mențiuni.
 Trei elevi au prezentat expoziții personale: Daniel Sabău – expo de grafică, Laurențiu Igna – expo „Și noi construim frumos” și Delia Șandro – expoziția „Esența feminină”.
 Munca și reușita lor au fost recunoscute și răsplătite cu diplome. (Ov.D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Domnului profesor cu dragoste...     

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020