Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un nou început la Școala Gimnazială „Dacia”

În ton cu vremurile și cu vremea, la 1 septembrie,

Un nou început la Școala Gimnazială „Dacia”

După ce în mod simbolic cu o zi înainte domnul prof. dr. Hava Florian de la Școala Gimnazială „Dacia" „a predat cheia managerială" unei noi generații, începând cu 1 septembrie 2020, un nou director, în persoana prof. Diana Carmen Cosman, titulară pe postul de informatică, preia conducerea unității, alături de colega sa, dir. adj. Diana Simina, profesor de limba și literatura română.

      În curtea școlii și în sala de sport a unității se adună voioși și vorbăreți (precum gureșele vrăbiuțe) să-și împărtășească emoții și bucurii, distinșii profesori  ai Școlii Gimnaziale „Dacia" care așteaptă să-l primească cu drag pe noul director, o colegă deosebită, cu ajutorul căreia fiecare dintre noi a transmis informațiile de la părinți și copii, sub formă de situații ce trebuiau raportate conducerii unității și apoi la inspectorat, pe toată perioada pandemiei ce a durat pe parcursul semestrului doi al anului școlar trecut.
  A fost o muncă de colaborare neîntreruptă și până târziu în noapte, între toți colegii, fostul director, dar și actualul manager. Așa sunt echipele care vor să țină sus ștacheta unei instituții, lucrează prin colaborare, fiecare ridicând pe umărul său cât poate și ajutând la bunul mers al unității cu ce se pricepe. Așa sunt oamenii pe care te poți baza și îți sunt alături la bine și la greu. Așa sunt dascălii în general, oameni cu suflet mare și conștiință curată, știind că au o misiune pe care numai lor le-a putut-o încredința Învățătorul Suprem și vor să-L respecte, ca să fie la rândul lor respectați, deoarece modelul care suntem noi pentru copiii noștri - azi, acela vor fi ei pentru viitoarele generații - mâine.
      La ora stabilită pentru Consiliul Profesoral mai deosebit, cel prin care domnul inspector școlar prof. Sâncelean Tiberiu a fost desemnat de I.S.J. Bihor pentru a aduce la cunoștință profesorilor de la Școala Gimnazială „Dacia" decizia de numire a noului director din unitatea dumnealor, cu toții s-au adunat, în deplină siguranță și ordine, după noile reguli, să-și susțină, ajute și aplaude viitorul manager.
      A fost un discurs scurt, dar cu multe emoții și încărcătură sufletească din partea participanților, fiecare dorind tuturor un an școlar plin de rezultate foarte bune prin care elevii să fie în centrul actului educațional, iar părinții și toți profesorii să fie mândri de ei.
Au urmat felicitările și urările pentru noul mandat și an școlar din partea celor prezenți, iar după plecarea d-lui inspector, colegele noastre manager au dat startul agendei cu ordinea de zi pentru multele sarcini ce le vor avea de realizat împreună cu echipa care a venit cu propuneri, idei și ... cu două aranjamente de flori pentru merituoasele noastre dăscălițe director.
S-au început propunerile pentru fiecare comisie, dar și pentru Consiliul de Administrație al școlii, pentru organizarea claselor și a ședințelor cu părinții ce vor urma, informarea la timp și cu folos a tuturor și pentru continuarea comunicării eficiente cu fiecare clasă, diriginte și copii pentru care s-au realizat grupuri de informare.
Când toate erau spre final a venit și o ploaie curată ca o binecuvântare ca să spele praful din curtea școlii și să dea speranța unui aer proaspăt de toamnă, când la Școala Gimnazială „Dacia" se vor număra bobocii, rezultatele bune și oamenii care ne vor aduce peste ani și ani, noi generații de profesori care să preia cârma acestei instituții.
Până atunci, ca profesor de sprijin, doresc noii conduceri - celor două Diane - zeițe ale frumuseții și înțelepciunii - vechii și noii „Dacii" , multă răbdare, iscusință și sănătate pentru a aduce zile roz (precum culoarea clădirii instituției) celor care învață aici și le îndemn să nu uite să ceară ajutorul și sprijinul echipei minunate, ori de câte ori este nevoie, fiindcă o au aproape!
Tuturor vă doresc multă sănătate și Bunul Dumnezeu să ne ajute și în acest an școlar!
Prof. Maria Serafim
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Un nou început la Școala Gimnazială „Dacia”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 18 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!