Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Rechizite pentru copii minunați

Oferim zâmbete la început de an școlar

Rechizite pentru copii minunați

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi Clubul Lions Oradea au fost și la acest început de an școlar alături de copiii din Centrul de Zi Oradea, oferindu-le rechizite școlare, menite să sprijine aceşti copii minunaţi.

Materialele școlare răspund nevoilor acestor copii, cei mai mici dintre ei au primit penare, creioane colorate, acuarele, caiete de Matematică, Limba română, Desen, plastilină, pensule, pahar pentru pictură, iar cei mari, pe lângă acestea, au primit stilouri, truse geometrice,  caiete de biologie, geografie şi muzică.
Chiar și în situația actuală (mai ales acum - n.n.), generată de pandemia de Covid 19, copiii au trăit bucuria reîntâlnirii cu colegii și dascălii lor, iar darurile primite și pachețelele cu dulciuri, dăruite de către Cofetăria Yolo, au adus și mai multă veselie.
Maria Ardeleanu, şeful Centrului de Zi Oradea le-a urat copiilor succes în noul an şcolar, i-a îndemnat să-şi asculte dascălii şi părinţii şi le-a reamintit că numai de ei depinde succesul în viitor. Nu în ultimul rând, a mulțumit Clubului Lions Oradea care demonstrează, încă o dată, că împreună reușim să dăm plusvaloare comunităţii din care facem parte și care se implică în numeroase proiecte destinate întrajutorării acestor copii norocoși, dar și Cofetăriei Yolo pentru deliciul dulce oferit copiilor.
,,Vremurile sunt vitregi pentru educație (dar nu numai - n.n.), iar noi, prin gestul de azi, revenim în comunitate, acolo unde este nevoia mai mare, să sprijinim actul de educație al copiilor. Totodată, noi le dorim să se bucure de copilărie, de școală și promitem că vom reveni.", a precizat președintele Clubului Lions Oradea, dl Cristian Miheș.
Și pentru că ne dorim să asigurăm un mediu sigur și confortant pentru copiii din centrul nostru de zi, acesta a fost adaptat noilor măsuri impuse de legislația în vigoare. Astfel, sălile de grupă sunt în așa fel aranjate, încât să le ofere copiilor spațiul necesar maximizării distanței  în  contextul activităților desfășurate la grupă și marea majoritate a activităților se desfășoară în aer liber, în curtea instituției, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică. 
Ne bucurăm că în aceste momente dificile prin care trecem cu toții, într-un context nemaiîntâlnit, ne unim forțele pentru ca și cei mai puțin norocoși să depășească cu bine această perioadă.
Dorim tuturor copiilor mult succes și sănătate în noul an școlar!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 18:03:25 Ora de vară a Europei de Est