Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Parcarea de pe str. Brașovului a fost inaugurată de Ziua Oradiei

Luni, 12 octombrie,

Parcarea de pe str. Brașovului a fost inaugurată de Ziua Oradiei

Lucrările la parcarea supraterană de pe str. Brașovului au ajuns la final, aceasta fiind inaugurată luni, 12 octombrie 2020, cu ocazia Zilei Oradiei.

Timp de trei luni, după recepția lucrărilor și obținerea autorizației I.S.U., accesul în parcare va fi gratuit.
Termenul de execuție asumat inițial de către Electrogrup SA Cluj-Napoca era luna noiembrie 2020, însă ritmul de derulare a lucrărilor a permis finalizarea acestora mai devreme.
În aceste zile sunt executate ultimele finisaje, curățenia, montarea semnalistică interioară, amenajările exterioare, amenajarea drumului de acces pentru intrare-ieșire în parcare de pe str. Brașovului, executată de Drumuri Orășenești. De asemenea, sunt verificate instalațiile interioare și semnalizările exterioare, precum și funcționalitatea instalațiilor.
„Este o construcție foarte frumoasă și utilă, care se încadrează perfect în ansamblul peisagistic al zonei. Odată cu funcționarea acestei parcări, străzile din zona central a orașului ar putea fi eliberate de mașini, iar găsirea unui loc de parcare nu va mai fi o problemă", precizează directorul Administrației Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica.
Parcarea de pe str. Brașovului, situată între Spitalul Militar și magazinul Crișul, este prevăzută cu 395 de locuri de parcare, dintre care patru pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața construită a viitoarei parcări are o arie de 2.142 mp, în timp ce suprafața utilă ajunge la 7.740 mp.
Construcția are șase niveluri supraterane: 1/2demisol,parter,trei etaje şi o terasă. La etajul 2, este prevăzut un acces pietonal, printr-o pasarelă peste strada Braşovului, care a fost conectată cu magazinul Crişul. Costurile pasarelei au fost suportate de către firma care administrează central comercial.
„Intrarea și ieșirea din parcare se face din strada Brașovului, prin două benzi suplimentare. Accesul pietonal la parcare este dinspre strada Brașovului, prin intermediul a două intrări, ambele dotate cu câte un ascensor având o capacitate de 8 persoane. Funcțional, parcarea este împărțită în 11 sectoare corespunzător fiecărui seminivel, unul fiind la demisol, celelalte, la parter, etaje și terasă. La nivelul parter este prevăzut punctul de control și barierele pentru intrare-ieșire", mai menționează Liviu Andrica.
Valoarea lucrărilor este de 16,079 milioane lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din surse proprii de către Administrația Domeniului Public SA Oradea. După recepție, parcarea va fi vândută către Primăria Oradea, care va achita contravaloarea acesteia timp de 5 ani, în 10 rate semestriale.
Loredana Buz,
consilier relații publice A.D.P. Oradea

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 08:39:32 Ora de vară a Europei de Est