Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Iubire, bunătate, fericire și sănătate!

„Să ne bucurăm împreună de sărbătorile anului”

Iubire, bunătate, fericire și sănătate!

Clasele I A (inst. Angela Clonda) și a III-a B (inst. Maria Duma), de la Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan” din Oradea, derulează un proiect de parteneriat, intitulat „Să ne bucurăm împreună de sărbătorile anului”.

Cum a început „să dea colțul ierbii” și să apară primele semne ale anotimpului renașterii, partenerii au pornit motoarele în depistare și observarea primelor transformări. Observațiile sunt consemnate de fiecare în parte, iar în cadrul reuniunii se trag concluziile și se iau decizii comune. Evenimentele perioadei fac obiectul unor acțiuni speciale. Așa s-a întâmplat de Mărțișor și de 8 Martie, când au avut loc manifestări tradiționale specifice pentru cunoașterea semnificației și tradiției acestor zile, confecționarea de mărțișoare și felicitări, în cadrul unor ateliere de creație. Au decupat, au lipit, au desenat și au pictat, punându-și serios imaginația la lucru, și compunând versuri care chiar au produs bucurie celor vizați.
 „Doamnelor, eu vă doresc/ Sănătate și succes!/ Iar ca dar din partea mea/ Toată dragostea v-aș da”. (Andreea Foghiș)
 „Doamnele învățătoare sunt bune/ Sunt ca niște mame pe lume/ Le dorim multă sănătate/ Și cu a lor bunătate/ Să aibă succes mereu/ Niciodată să nu le fie greu!” (Talida Stepan Carina)
 „Doamna directoare, vă iubesc/ Pentru sala în care muncesc/ Și mă rog Lui Dumnezeu/ Să vă dea pacea Sa mereu.”
 „Doamnelor învățătoare, noi vă iubim/ Pentru bunătatea ce o primim/ Pentru știința ce-nvățăm/ Pentru banca-n care stăm”. (Naomi Târle)
 „Învățătoarele sunt lângă noi/ Întotdeauna la nevoi/ Și ele ne învață/ Dându-ne povață”. (Adela Copaciu)
 „Barca familiei Vulcan/ O are ca și căpitan/ Eu o iubesc pe ea/ Din toată inima/ Căci e directoarea mea!
 „Dascălii ne dau un sfat/ Iar noi îl aplicăm imediat/ La matematică sau la română când greșim/ Dumnealor ne explică până știm”. (Rebeca Sălăjan)
  La reuniunea de vineri (6 martie 2009), cele două clase partenere au invitat-o la acțiunea lor specială dedicată mamelor (și învățătoarelor), pe bibliotecara școlii, dna Adriana Andrieș, care le-a vorbit despre semnificația zilei de 8 Martie, iar în încheiere, le-a recitat câteva versuri adecvate momentului. În replică, elevii clasei a III-a B i-au recitat versurile compuse de ei învățătoarelor și directoarei liceului (prof. Simona Martin), versuri pe care aveau să le citească mai târziu și în plen, la reuniunea pe școală a sărbătoritelor. (Ov. D.)

Trimite email

joi, 17 octombrie 2019