Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Iubire, bunătate, fericire și sănătate!

„Să ne bucurăm împreună de sărbătorile anului”

Iubire, bunătate, fericire și sănătate!

Clasele I A (inst. Angela Clonda) și a III-a B (inst. Maria Duma), de la Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan” din Oradea, derulează un proiect de parteneriat, intitulat „Să ne bucurăm împreună de sărbătorile anului”.

Cum a început „să dea colțul ierbii” și să apară primele semne ale anotimpului renașterii, partenerii au pornit motoarele în depistare și observarea primelor transformări. Observațiile sunt consemnate de fiecare în parte, iar în cadrul reuniunii se trag concluziile și se iau decizii comune. Evenimentele perioadei fac obiectul unor acțiuni speciale. Așa s-a întâmplat de Mărțișor și de 8 Martie, când au avut loc manifestări tradiționale specifice pentru cunoașterea semnificației și tradiției acestor zile, confecționarea de mărțișoare și felicitări, în cadrul unor ateliere de creație. Au decupat, au lipit, au desenat și au pictat, punându-și serios imaginația la lucru, și compunând versuri care chiar au produs bucurie celor vizați.
 „Doamnelor, eu vă doresc/ Sănătate și succes!/ Iar ca dar din partea mea/ Toată dragostea v-aș da”. (Andreea Foghiș)
 „Doamnele învățătoare sunt bune/ Sunt ca niște mame pe lume/ Le dorim multă sănătate/ Și cu a lor bunătate/ Să aibă succes mereu/ Niciodată să nu le fie greu!” (Talida Stepan Carina)
 „Doamna directoare, vă iubesc/ Pentru sala în care muncesc/ Și mă rog Lui Dumnezeu/ Să vă dea pacea Sa mereu.”
 „Doamnelor învățătoare, noi vă iubim/ Pentru bunătatea ce o primim/ Pentru știința ce-nvățăm/ Pentru banca-n care stăm”. (Naomi Târle)
 „Învățătoarele sunt lângă noi/ Întotdeauna la nevoi/ Și ele ne învață/ Dându-ne povață”. (Adela Copaciu)
 „Barca familiei Vulcan/ O are ca și căpitan/ Eu o iubesc pe ea/ Din toată inima/ Căci e directoarea mea!
 „Dascălii ne dau un sfat/ Iar noi îl aplicăm imediat/ La matematică sau la română când greșim/ Dumnealor ne explică până știm”. (Rebeca Sălăjan)
  La reuniunea de vineri (6 martie 2009), cele două clase partenere au invitat-o la acțiunea lor specială dedicată mamelor (și învățătoarelor), pe bibliotecara școlii, dna Adriana Andrieș, care le-a vorbit despre semnificația zilei de 8 Martie, iar în încheiere, le-a recitat câteva versuri adecvate momentului. În replică, elevii clasei a III-a B i-au recitat versurile compuse de ei învățătoarelor și directoarei liceului (prof. Simona Martin), versuri pe care aveau să le citească mai târziu și în plen, la reuniunea pe școală a sărbătoritelor. (Ov. D.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 18:19:28 Ora de vară a Europei de Est