Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Videoproiectoarele LED de la ViewSonic au crescut cu 30%

În prima jumătate a anului

Videoproiectoarele LED de la ViewSonic au crescut cu 30%

Videoproiectoarele Smart LED de la ViewSonicre prezintă soluția ideală pentru divertisment pe marele ecran din confortul propriei case.

ViewSonicCorp., unul dintre liderii globali pe piața soluțiilor de afișare, a anunțat că vânzările de videoproiectoare LED au crescut cu 30% în prima jumătate a anului 2020, ceea ce reprezintă un nou obiectiv care a fost atins de companie. ViewSonic a pășit în segmentul de videoproiectoare LED în 2017 și a urcat pe podiumul firmelor lider din industrie în numai trei ani. Compania s-a bucurat de cea mai rapidă creștere de pe piața videoproiectoarelor în topul celor mai mari cinci firme în 2019. Mai mult, ViewSonic și-a menținut performanța în vânzări în prima jumătate a anului 2020 cu o creștere de la an la an de 30%.
Dean Tzai, director al departamentului de videoproiectoare ViewSonic spune: Tehnologia LED a evoluat până în punctul în care a devenit soluția ideală pentru toate activitățile de divertisment audiovizual pe care le au consumatorii acasă. Misiunea ViewSonic este de a le răsfăța simțurile în propria casă. În rolul său de lider și inovator al tehnologiei de videoproiectoare LED, firma combină bagajul de cunoștințe acumulat despre tehnologia LED cu informații despre tendințele consumatorilor pentru a lansa noi proiectoare inteligente pe piață. Vrem să redefinim soluțiile de divertisment „all-inclusive" portabile, de exterior și pentru acasă. Ne dorim să îndrumăm mai mulți oameni să se bucure de o nouă experiență audiovizuală flexibilă pe marele ecran în viața lor de zi cu zi".
Realizările în materie de videoproiectoare LED de la ViewSonic pot fi atribuite inovațiilor constante în dezvoltarea de produse. În urmă cu trei ani, tehnologia ajunsese într-un punct ideal, iar ViewSonic a început să se concentreze pe dezvoltarea proiectoarelor LED, urmărind să ofere consumatorilor o opțiune mai versatilă decât ceea ce se putea găsi la momentul respectiv. Prin  încorporarea pieselor de calitate superioară pe partea audio și video într-un singur proiector portabil a apărut modelul M1. Astăzi, compania are de oferit o gamă completă de proiectoare LED destinate unor nevoi diversificate. Aici se pot include vârful de serie X cu funcționalitate inteligentă sporită și seria portabilă M pentru un mod captivant al vieții în mișcare, precum ultra-portabilul model M1 mini Plus care cântărește doar 300 grame.
Mai mult decât simple dispozitive, proiectoarele smart LED de la ViewSonic reprezintă o soluție audiovizuală completă. Modelele combină tehnologie de ultimă generație cu funcționalități inteligente și se pot conecta cu telefoane mobile, rețele de internet și servicii de conținut pentru a forma o experiență inedită. Prin patru beneficii principale - excelență în audiovizual, capabilități inteligente, design intuitiv și o construcție ecologică, videoproiectoarele smart LED de la ViewSonic se diferențiază prin abilitatea de a oferi o experiență inedită în confortul propriei case.
Excelență în audiovizual
Videoproiectoarele ViewSonic pot transmite nuanțe de culoare precise datorită tehnologiei Cinema SuperColor+TM cu 125% Rec.709 și un nou nivel de luminozitate care folosește generația nouă de tehnologie LED. Pentru a suplimenta calitatea imaginii, toate videoproiectoarele ViewSonic LED încorporează sisteme audio special construite de cei de la HarmanKardon/JBL. Toate proiectoarele ViewSonic au componentele personalizate pentru a răspunde celui mai potrivit scenariu pentru care sunt destinate.
Capabilități inteligente
Funcțiile smart includ rularea conținutului de pe dispozitivele utilizatorilor (telefoane mobile, tablete, laptopuri) prin internet wireless 5GHz Wi-Fi și folosirea telefonului ca o metodă alternativă de a controla proiectorul prin aplicația oficială. Conectivitatea Bluetooth permite difuzarea sunetului de pe telefon prin difuzoarele HarmanKardon, sau corelarea căștilor Bluetooth pentru o experiență imersivă. Videoproiectoarele au încorporate funcții vocale Amazon Alexa și Google Assistant, iar datorită portului USB Tip-C se pot conecta mai ușor surse precum consolele de jocuri.
Design intuitiv
ViewSonic pune consumatorul final pe primul lor și caută mereu echilibrul perfect între estetică și funcționalitate. Prin portofoliul său de produse orientate pe un stil de viață confortabil, spre deosebire de dispozitivele mai puțin personalizate ale competitorilor săi. Astfel,ViewSonic a câștigat premiul iF Design Awards pentru trei ani la rând, din 2018 până în 2020.
Construcție ecologică
Videoproiectoarele LED inteligente de la ViewSonic sunt o alternativă mai ecologică decât alte tipuri de proiectoare, lămpile acestora fiind lipsite de mercur toxic. De asemenea, consumă mult mai puțină putere pentru eficiența sporită pe care o oferă. Tehnologia LED este o sursă mai durabilă decât cea a lămpilor și oferă o speranță de viață de până la 30,000 ore de funcționare. Aceste criterii reduc costul total asociat achiziției.
Pentru a afla mai multe despre proiectoarele LED inteligente de la ViewSonic, vizitați:https://www.viewsonicglobal.com/q/pj-new-led.php
Nota 1: Sursă: Futuresource, Q2 20World Projector Market Track. Cota de piață este estimată prin intermediul volumului de vânzări.

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 19:53:18 Ora de vară a Europei de Est