Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Noul Mixer AV All-in-one Multi-channel Avansat

ATEN anunță

Noul Mixer AV All-in-one Multi-channel Avansat

UC9040 StreamLIVETM PRO este construit pentru a asista creatorii de conținut live descurajați de fluxul de lucru complex pentru streaming.

ATEN International, furnizor de soluții de conectivitate AV/IT și soluții de administrare, anunță oficial noul produs pentru creare de conținut, mixerul UC9040 StreamLiveTM PRO All-in-one 4-port HDMI Multi-channel, într-o versiune și mai avansată a predecesorului său premiat cu distincția „Best Choice" la Computex 2019, UC9020 StreamliveTM HD. Tehnologia AV over IP folosește echipamentul de rețea standard pentru a transmite și comuta semnalele audio - video, similar conceptului IoT din industria IT. Tehnologia a crescut în popularitate în ultimii ani datorită impresionantei sale limite de distanță, scalării înalte și a raportului calitate/preț. După studiile Futuresource Consulting(*), rata compusă de creștere anuală a pieței de encodere și decodoare va crește cu 63,3% în perioada 2016-2021. Este evident, așadar, că tot multe sisteme AV migrează de la infrastructura lor tradițională spre tehnologia AV over IP.
O soluție care acoperă toate nevoile de bază în mod intuitiv
În timpul pandemiei, cererea de conținut video și livestreaming a crescut semnificativ din moment ce multe părți ale lumii au fost afectate de măsurile de carantină. Un raport al Grand View Research[1] a evaluat piața de streaming video globală la 42,6 miliarde de dolari în 2019, iar rata de creștere anuală compusă a acesteia este estimată la 20,4% în perioada 2020-2027. Nu numai pentru industria de divertisment, ci și pentru sectorul educațional, conținutul video și fluxurile live pot fi folosite eficient pentru a îmbunătăți procesul de învățare, aici fiind incluse învățarea mixtă de tip hibrid, cea la distanță și webinariile, din moment ce acestea nu au limitări impuse de distanță. Mixerul AV UC9040 StreamLiveTM PRO All-in-one 4-port HDMI Multi-channel este îndeosebi folositor în scenarii de predare la distanță în care profesorii pot face livestream sau pot înregistra lecții pentru a le folosi ulterior.
Bogdan Mihalcea, Country Manager pe Europa de Est al ATEN spune: „Lansarea noului ATEN UC9040 StreamLiveTM PRO reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente ale companiei ATEN din acest an. În contextul situației actuale de accelerare a digitalizării, când tot mai mulți oameni care își doresc să împărtășească din cunoașterea lor au nevoie de crearea de conținut video și livestream, fie ei profesori, oameni de afaceri, artiști sau doar pasionați. ATEN prezintă pieței din România soluția atotcuprinzătoare de editare și difuzare video ale cărei capabilități de utilizare este pe înțelesul oricui. La fel ca și cu predecesorul său, ATEN UC9020, suntem interesați să dezvoltăm proiecte de educație, dar și pe alte domenii interesante și în curs de digitalizare, proiecte care să includă echipamentul nostru pentru un viitor digitalizat".
Mixerul UC9040 StreamLiveTM PRO All-in-one 4-port HDMI Multi-channel
ATEN UC9040StreamLIVE PRO este un mixer AV inovativ all-in-one cu patru porturi HDMI cu capabilități de streaming, înregistrare directă și comutare între scene. Este optimizat pentru operare cât mai simplă și folosește un iPad care înlocuiește calculatorul și monitorul pentru control, monitorizare în prealabil, editare în timp real și aranjament de elemente multiple în program. Astfel este redusă complexitatea echipamentului și cablajului sistemului tău de livestreaming. Alte beneficii includ:
*Înregistrare și livestreaming intuitiv la nivel profesional - dezvoltat special pentru a asista creatorii de conținut live descurajați de fluxul de lucru complex pentru streaming;
*Aplicația OnAirTM PRO include efecte video digitale (DVE) performante și un editor grafic care va transforma iPad-ul într-o suită personală perfectă pentru editare video;
*Înregistrare Directă - construit pentru a alimenta experiențe live și VOD (video on demand), StreamLIVE PRO poate înregistra direct în program și poate salva direct către un hard drive conectat via USB;
*Streaming dual direct - cu encoderul hardware încorporat și serverul de streaming, StreamLIVE PRO poate transmite imaginea live către două platforme în același timp prin conexiunea Ethernet, platforme precum Facebook, Youtube, Vimeo, Livestream, sau orice altă destinație RTMP, totul în calitate Full HD stabilă;
*Portabilitate - StreamLIVE PRO oferă performanță înaltă și multiple beneficii într-o carcasă de numai 2,3 kg. Acest aspect transformă mixerul într-un sistem de producție video accesibil oriunde te-ai afla.
Noul echipament va fi disponibil din luna noiembrie și pe piața din România prin canalul de parteneri ATEN. Pentru mai multe informații, puteți accesa pagina produsului UC9040 StreamLIVETM PRO:
https://www.aten.com/global/en/products/usb-&-thunderbolt/content-creation/uc9040/
[1] Se face referire la Grand View Research: https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/video-streaming-market.
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Noul Mixer AV All-in-one Multi-channel Avansat.

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 14:36:30 Ora standard a Europei de Est