Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

,,Ora de sănătate” - proiect lansat de Junior Achievement România

Dezvoltat în parteneriat cu Rețeaua REGINA MARIA

,,Ora de sănătate” - proiect lansat de Junior Achievement România

5.000 de elevi de școală primară din 12 localități participă la proiectul Ora de sănătate,cu scopul de a învăța și pune în practică obiceiuri pentru o viață sănătoasă- îngrijire personală, prevenția bolilor, alimentație corectă și activitate fizică.

J.A. România lansează, în parteneriat cu Rețeaua REGINA MARIA, proiectul „Ora de sănătate", dedicat educației elevilor din clasele primare pentru promovarea unui stil de viață sănătos, prevenirea bolilor cronice și activitate fizică susținută.
În cadrul proiectului, elevii beneficiază în acest an școlar de instrumente educaționale și activități learning by doing care încurajează formarea de atitudini și obiceiuri sănătoase, într-o abordare integrată: îngrijire personală, prevenția bolilor, alimentație și mișcare.
Proiectul include 24 de tipuri de activități dezvoltate în acord cu recomandările curriculare pentru disciplina opțională „Educație pentru sănătate" și disponibile sub forma unui kit educațional adaptat învățării mixte, și mai necesar în contextul actual: la școală, prin instrumente de lucru în format tipărit, și on-line,prin resurse disponibile pe platforma LMS JA InspireTM. Din semestrul al doilea, toate materialele vor fi integral adaptate studiului online.
„Ne doream de foarte mult timp să implementăm un astfel de proiect în școli. REGINA MARIA investește deja în programe de formare pentru medici și asistente, educația fiind una dintre valorile noastre de bază. Implicarea într-un program școlar pentru sănătate și prevenție a venit ca un pas firesc și ne bucurăm că am găsit în J.A. România un partener cu o experiență solidă și cu logistica necesară derulării acestui curs.
Singura șansă ca oamenii să fie mai sănătoși pe termen lung este să fie educați de mici. Conform rapoartelor europene, 62% dintre afecțiunile foarte grave ale românilor sunt cauzate, printre altele, și de alimentația deficitară și lipsa activității fizice. În plus, incidența obezității la copii este în continuă creștere; studiile din urmă cu câțiva ani arătau că 1 din 6 adolescenți este supraponderal sau obez. Există o nevoie fundamentală de a introduce încă din școala primară ore de educație pentru sănătate, pentru ca cei mici să conștientizeze cum pot avea grijă de corpul și de sănătatea lor, prin igienă, alimentație și mișcare. Doar așa putem avea adulți corect informați, responsabili și preocupați de sănătatea lor", susține Greta Redeleanu, marketing director al Rețelei REGINA MARIA.
În cadrul Orei de sănătate, elevii analizează importanța acțiunilor de îngrijire personală și igienă și rolul acestora în prevenirea bolilor, învață să facă alegeri alimentare echilibrate, descoperă modul în care mișcarea și activitățile fizice le pot crea o stare de bine, identifică alternative la activitățile desfășurate în fața ecranului și exersează gestionarea emoțiilor și comportamente pozitive.
Toate acestea cu scopul de a le stimula elevilor preocuparea și comportamentul responsabil pentru starea de bine proprie și a celorlalți, de a-i încuraja să devină agenți ai schimbării la școală și acasă și de a-i învăța cum să implice membrii familiei ca parteneri ai practicilor de viață sănătoasă.
Într-o primă etapă, proiectul se derulează în perioada noiembrie 2020-iunie 2021, în școli din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș, Timișoara și Tulcea. În anii următori, acesta urmează să fie extins, pentru a ajunge la cât mai mulți copii din întreaga țară.
 
Despre Junior Achievement (J.A.) România
Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a J.A. Worldwide® U.S.A. și J.A. Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele J.A. de tip „learning by doing" și „project based", adaptate învățării hibride, sunt urmate anual de peste 230.000 de elevi și studenți din peste 1.670 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență, iar în 2020, organizația s-a poziționat pe locul 7 în topul N.G.O. Advisor, dedicat celor mai importante 500 de O.N.G.-uri la nivel mondial.
https://www.jaromania.org/programe
 
Despre REŢEAUA DE SĂNĂTATE REGINA MARIA
Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul furnizor care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 12 acreditări obținute de la instituții internaționale de prestigiu - o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.
În 2020, compania aniversează 25 de ani de la înființare, fiind primul furnizor important de servicii medicale private din țara noastră. În acești ani, REGINA MARIA a pus bazele unui sistem medical modern, axat pe patru piloni de dezvoltare: performanță medicală, investiții în infrastructură, formarea generațiilor de mâine și inovație digitală. Cu o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 310 clinici partenere, compania oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 4.2 milioane de pacienți.
De asemenea, toți pacienții Rețelei de sănătate REGINA MARIA pot accesa serviciile medicale de care au nevoie și on-line, prin Clinica Virtuală.
Interesul pentru educație face parte din valorile de bază ale Rețelei. Până acum, REGINA MARIA a investit în programe de formare a specialiștilor în chirurgie minim-invazivă și, mai recent, a lansat primul program academic dedicat asistenților medicali, în parteneriat cu o universitate internațională de renume. Implicarea într-un program școlar pentru sănătate și prevenție a venit ca un pas firesc în acest context. Copiii de azi au astfel șansa să devină adulții informați și responsabili de mâine.
https://www.reginamaria.ro/primii25
Mihai Cornea
 
Felicitări!
Felicitări, J.A. România și Rețeaua de Sănătate ,,Regina Maria” pentru proiect, parteneriat, idei și bune intenții!
Ovidiu Dan

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 12:18:15 Ora de vară a Europei de Est