Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Luna plantării arborilor

Direcţia Silvică Bihor

Luna plantării arborilor

Direcţia Silvică Bihor are pentru această toamnă un program de regenerare de 6,38 ha de împăduriri, pe raza Ocolului Silvic Marghita, pentru care se vor utiliza cca 32 mii bucăți puieți forestieri de stejar, frasin și nuc negru american.

Pe lângă aceste suprafețe prevăzute în programul anual de regenerare Direcția Silvică va realiza împădurirea pe o suprafață de aproape 6 ha în zona Valea lui Mihai pe un teren ce a fost introdus în fondul forestier național în anul 2019 ca urmare a unui schimb de terenuri. Suprafața în cauză va fi împădurită cu aproape 28 mii bucăți puieți forestieri din specia Stejar brumăriu, o noutate pentru silvicultura din această parte a țării, puieții provenind de la Direcția Silvică Tulcea, pepiniera Cocoș.
De asemenea pentru a valorifica resursa genetică autohtonă Direcția Silvică Bihor a regenerat cca. 12 ha de fond forestier prin semănături directe cu semințe de fag (jir) beneficiind de o fructificație deosebită la această specie. Astfel s-a asigurat regenerarea unor suprafețe, care în toamna anului 2017 au fost puternic afectate de doborârile de vânt.
Programul de regenerare pentru acest an, al Direcției Silvice Bihor este de 550,53 hectare din care 377,12 ha regenerări naturale şi 173,41 ha împăduriri. Pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori se vor executa completări pe o suprafaţă de 36,65 ha. Pentru realizarea acestui program se vor utiliza peste 1 milion bucăţi puieţi forestieri din 18 specii diferite.
Realizările din primul semestrul al anului sunt de 573 ha regenerări, din care 406 regenerări naturale și 167 ha regenerări artificiale/împăduriri.
Ca urmare estimăm ca la finele anului 2020 să avem realizate aproape 125 ha de împăduriri în fondul forestier proprietate publică a statului, ceea ce reprezintă o depășire a programului de împăduriri cu cca 18%.
Situația actuală privind pandemia de Covid 19 ne determină să nu desfășurăm acțiuni de voluntariat în activitatea de regenerare a pădurilor, dar trăim cu speranța că aceste acțiuni vor reveni în actualitate odată cu campania de împădurire din primăvara anului 2021.
Pe această cale conducerea Direcției Silvice Bihor dorește să transmită tuturor partenerilor, colaboratorilor și cetățenilor SĂRBĂTORI FERICITE cu sănătate și numai bucurii!
Director,
Ing. Suciu Teodor Ioan
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Luna plantării arborilor.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:15:55 Ora de vară a Europei de Est