Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Excelența la clasa a II-a C

Luna decembrie la Eco Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Oradea

Excelența la clasa a II-a C

În luna decembrie, elevii clasei a II-a C de la Eco Școala Gimnazială „Avram Iancu", Oradea au instaurat în casele lor și la activitățile sincron pe Zoom, atelierul lucrărilor artistico-plastice ce au ca temă „Iarna".

Astfel, la orele de arte vizuale și abilități practice, au realizat produse diferite din materiale reciclabile sau  nu, folosind tehnici de lucru variate: Tablou/felicitări cu lumânări, Sorcova (din hârtie creponată), Brăduțul (obiect decorativ tridimensional), Globul brăduț 3D (din ziar), Coronița de Crăciun - pictură (amprentare și ștampilare), Coronița de Crăciun (de pe farfuria de carton), Fulgi de zăpadă (desenați), Fulgi de zăpadă  (podoabe pentru brad, din bețișoare de urechi)...
Elevii clasei noastre sunt obișnuiți cu provocări ce au legătură cu lecțiile făcute sau cu anumite evenimente, sărbători. În aceste zile ale lui decembrie, au răspuns pozitiv la provocarea dată cu ocazia praznicului  Sf. Nicolae, precum și la cea cu Omul de zăpadă... În acest sens,  puteau să se implice după preferințe în activități fel de fel:  de la audierea de povești sau poezii, la desenat/pictat, creat diverse produse, urmărind linkuri cu tutorialele oferite. Majoritatea nu s-au lăsat până nu au construit din cele mai creative cizmulițe sau oameni de zăpadă.
 În ultimele două zile de școală ale acestui an  calendaristic, activitățile desfășurate au fost altfel,  fiind focusate în jurul semnificației creștine a sărbătorii Crăciunului, dar și a personajului atât de îndrăgit de cei mici, Moș Crăciun. Una din activitățile descoperite în cadourile Moșului era să deseneze chipul său ținând cont de indicația din materialul video urmărit. Astfel, în mai puțin de 10 minute au apărut mai mulți moși drăguți, pentru o primă încercare destul de reușiți.
Aflându-ne în on-line, copiii își postau lucrările în ziua realizării lor,  pe grupul închis al clasei în albumul creat de doamna învățătoare, putând admira lucrările fiecăruia.
În ultima zi de școală, marți, elevii și-au prezentat expoziția personală, cu tot ce au muncit pe parcursul lunii decembrie la școală, dar și facultativ. A fost de apreciat cum a gândit fiecare  să-și organizeze lucrările.
Cu siguranță, o parte din ceea ce au realizat (Sorcova, podoabele pentru brăduț) își vor găsi utilitatea  în aceste zile în casa fiecăruia, pregătită pentru sărbătoarea bucuriei Nașterii Domnului nostru, Iisus Hristos.
Sărbători binecuvântate, dragii mei! Vacanță magică, alături de cei dragi!
Prof. Monica Toader
 
Felicitări, doamnă profesor Monica-Dorina Toader!
Din curiozitate, am aruncat o privire pe ovidan.ro la Eco Școala ,,Avram Iancu" Oradea, să vedem cum mai stați cu aparițiile la zi. Este cel de-al 288-lea articol publicat la școala voastră, ceea ce nu e puțin lucru; din contră, constatăm că sunteți încă în fruntea clasamentului școlilor gimnaziale din Oradea și județul Bihor, urmați de ,,Oltea Doamna" (cu 240 de articole) și ,,Dacia" (cu 235 de articole); din județ, cei mai harnici sunt cei de la Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" Ștei (cu 172 de articole).
Dar, de la ,,Avram Iancu", cu siguranță, conduceți detașat între autorii articolelor publicate, ceea ce ne dă ocazia să vă felicităm încă o dată pentru activitatea laborioasă desfășurată la clasă și mediatizată pe ovidan.ro, site-ul de tineret-învățământ care promovează toate experiențele pozitive, bunele practici din învățământul bihorean, dar nu numai.
Un dascăl de top pe ovidan.ro înseamnă un bun câștigat, atât ca imagine cât și ca etalon în domeniul didactic, o recunoaștere a unor calități și merite în profesie!
Cu prețuire,
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (72 de poze) în Galeria foto: Excelența la clasa a II-a C.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 23:47:30 Ora de vară a Europei de Est