Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

,,Școala noastră a câștigat un proiect de microgrant, cu finanțare de la Uniunea Europeană”

Un proiect câștigat de elevii din Husasău de Tinca

,,Școala noastră a câștigat un proiect de microgrant, cu finanțare de la Uniunea Europeană”

Doamna Silvia Miclea, profesor de limba engleză-limba franceză la Școala Gimnazială Nr. 1 Husasău de Tinca ne dă o veste minunată, chiar înainte de Crăciun!

,,Școala noastră a câștigat un proiect de microgrant, cu finanțare de la Uniunea Europeană, în valoare de 2.500 de euro. Proiectul este destinat elevilor din mediul defavorizat și a constat în achiziționarea a patru imprimante, achiziționarea de topuri de hârtie, dosare, genți și logistica necesară pentru realizarea mapelor de lucru pentru elevii care nu au acces la internet și la orele din mediul online", precizează doamna profesor Silvia Miclea.
Și mai menționează că ,,la nivel de țară, doar 60 de școli au fost selectate pentru acest proiect".
Felicitări, doamnă prof. Silvia Miclea!
Bănuim că ați contribuit la scrierea proiectului, alături de alți colegi, membri în echipa de proiect.
Noi ne (re)amintim cu drag de câteva proiecte implementate la Școala Gimnazială Nr. 1 din Husasău de Tinca, în parteneriat cu Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" din Oradea, încă din 2010 (,,Crenguţa fermecată şi sufletele înfrăţite"!) și 2011 (proiectul pentru parteneriat educaţional, intitulat „În paşi de dans"), în parteneriat cu  Clubul Copiilor şi Elevilor din Carei, judeţul Satu Mare, proiecte publicate pe www.ovidan.ro , vizibile și astăzi; alte proiecte în parteneriat cu cei de la ,,Emanuel" le găsiți consemnate tot pe www.ovidan.ro, dar la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" (proiectul ,,Dăruind vei dobândi", în două etape), în 2017, urmat de două ,,replici": în 16 martie și 11 iunie 2018...
Și mai multe puteți găsi la sursa indicată.
Ovidiu Dan  

Trimite email
sâmbătă, 13 aprilie 2024, 12:06:23 Ora de vară a Europei de Est