Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Strada Sucevei a devenit strada Evreilor Deportați

De la 1 ianuarie 2021,

Strada Sucevei a devenit strada Evreilor Deportați

Consilierii locali au votat în primăvara anului 2019 schimbarea denumirii străzii Sucevei în strada Evreilor Deportaţi, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2021.

Iniţiativa de a modifica denumirea străzii a venit din partea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic, care a depus o cere în acest sens la Primăria Oradea. Propunerea de redenumire a străzii din zona fostului ghetou a fost făcută întrucât din această zonă, în timpul Holocaustului din Transilvania de Nord, au plecat trenurile în care au fost îmbarcaţi evreii din ghetoul început în 3 mai 1944, aceştia fiind trimişi la Auschwitz-Birkenau.
„Această decizie de a supune la vot în ședința de Consiliu Local această propunere venită din partea Federației Comunităților Evreiești din România, Comunitatea Evreilor din Oradea, reprezintă un gest mic prin care Primăria Municipiului Oradea recunoaște și apreciază contribuția populației evreiești la cultura și civilizația orașului nostru", a declarat viceprimarul Arina Moș, legat de această modificare a denumirii străzii Sucevei.
Schimbarea adresei este gratuită
Având în vedere faptul că hotărârea Consiliului Local intră în vigoare din 1 ianuarie 2021, Instituția Arhitectului Șef atrage atenția riveranilor de pe strada Evreilor Deportați (fosta Sucevei) că toți proprietarii de imobile (construcții, terenuri) pot să solicite în mod gratuit Primăriei Municipiului Oradea eliberarea certificatului de nomenclatură stradală și adresa prin care se atestă noua adresă (numărul administrativ va rămâne același).
Certificatul de nomenclatură stradală și adresa se emit în baza unei cereri tip însoțite de următoarele acte: Carte de identitate/ CUI copie; Extras de carte funciară, de maximum 1 an, copie și/sau copie coală CF în cazul apartamentelor atât CF individual cât și CF colectiv; Plan topografic întocmit, semnat și stampilat de topograf autorizat sau schița topografică cu viza O.C.P.I. în concordanță cu CF, cu excepția imobilelor apartamente situate în blocurile de locuințe sau plan de amplasament și delimitare a imobilului cu viza O.C.P.I.
De asemenea, cetățenii care locuiesc pe această stradă au obligația să-şi schimbe cartea de identitate, astfel că Biroul de Evidență a Persoanelor (din cadrul S.P.C.L.E.P. Oradea) cu punctul de lucru în str. Republicii nr. 24 invită cetățenii domiciliați în prezent pe str. Sucevei să-și schimbe cărțile de identitate cu noua denumire „strada Evreilor Deportați", beneficiind de gratuitatea conferită de lege.
Programul zilnic de lucru al Biroului de Evidență a Persoanelor este luni - joi: 8.00-18.00, vineri 8.00-16.00. (B.P.)

Trimite email

sâmbătă, 23 ianuarie 2021