Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

La aniversarea vârstei de 70 de ani a Profesorului George Păun

Liber Amicorum

La aniversarea vârstei de 70 de ani a Profesorului George Păun

,,L-am cunoscut ca deschizător de orizonturi pentru oameni, ca mijlocitor și liant. Cu bucurie tăcută rezolvă situații încurcate, își iubește țara și familia. Se simte legat de tradițiile patriei și este deschis întotdeauna artelor...

Un constructor de poduri de legătură, dar și de temple, un promotor al viitorului pornind de la prezentul fizic și temporal, din aici și din acum", scrie Barbara Walder (Barbaras BilderKunst, Liechtenstein), traducere din germană de dr. Gabriela Sonnenberg, Benissa, Alicante, Spania, august 2020 (pag. 157).  
Acad. Gheorghe Păun: 70. Ființă și suflet împărțite între știință și cultură
Am citat din articolul Barbarei Walder, inserat în volumul ,,Liber Amicorum Academician Gheorghe Păun's 70th Birthday", volum despre care dorim să facem vorbire. Cităm și alte câteva titluri de articole pentru a vă introduce în cadrul și atmosfera cărții:  Omul providențial; Academicianul. Sau zborul spre înalt; Instituția rigorii PĂUN; Numele Păun vine de la P sisteme; Gheorghe Păun: povara istoriei; Gheorghe Păun - un coleg, un discipol recunoscător și un mentor generos; Omul sfințește locul; Privind peste umăr; Zece ani la Curte; Gheorghe Păun: ,,Nu sunt prolific, sunt eficient"; iar dl prorector Ioan Dzițac (de la Universitatea Agora din Oradea) a scris articolul ,,Din spectacolul întâlnirilor cu magnificiența sa Gheorghe Păun". Eu însumi fiind martor (în calitate de reporter) la câteva dintre aceste întâlniri (de după 2015), prilej cu care am publicat câteva fotoreportaje pe www.ovidan.ro
,,Gheorghe Păun este un exemplu de persoană care își afirmă propria existență prin scris. Este un scriitor prolific, cu un număr imens de lucrări: zeci de cărți științifice, sute de articole, mai multe romane, volume de poezii și cărți despre jocuri...", scrie I. Dzițac în deschiderea articolului (pag. 98), citându-l pe Gabriel Ciobanu. Într-un rezumat, I.Dzițac își începe periplul  cu prima întâlnire pe care a avut-o cu domnul academician Gheorghe Păun în 2004 (la Oradea), la prima ediție a conferinței internaționale de IT organizată și fondată de dl Ioan Dzițac. A revenit cu aceeași plăcere și deschidere și la ediția din 2008, iar în 2015, la împlinirea vârstei de 65 de ani, la propunerea domnului rector Ioan Dzițac, Universitatea Agora i-a acordat distinsului academician Gheorghe Păun înaltul titlu academic Doctor Honoris Causa al Universității Agora. În articol sunt consemnate și alte întâlniri (pe Argeș în sus, la Oradea Mare și prin e-mail), zece la activ, ilustrate cu 13 poze.
În concluzie, distinsul academician Gheorghe Păun este un prieten drag al Universității Agora, iar revista de cultură ,,Curtea de la Argeș" pe care a fondat-o și o conduce în calitate de redactor-șef ne este un îndreptar, un ghid și cel mai bun prieten, iar noi o prezentăm prietenilor lună de lună.
Moise-Ovidiu Dan

Trimite email

sâmbătă, 23 ianuarie 2021