Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

La aniversarea vârstei de 70 de ani a Profesorului George Păun

Liber Amicorum

La aniversarea vârstei de 70 de ani a Profesorului George Păun

,,L-am cunoscut ca deschizător de orizonturi pentru oameni, ca mijlocitor și liant. Cu bucurie tăcută rezolvă situații încurcate, își iubește țara și familia. Se simte legat de tradițiile patriei și este deschis întotdeauna artelor...

Un constructor de poduri de legătură, dar și de temple, un promotor al viitorului pornind de la prezentul fizic și temporal, din aici și din acum", scrie Barbara Walder (Barbaras BilderKunst, Liechtenstein), traducere din germană de dr. Gabriela Sonnenberg, Benissa, Alicante, Spania, august 2020 (pag. 157).  
Acad. Gheorghe Păun: 70. Ființă și suflet împărțite între știință și cultură
Am citat din articolul Barbarei Walder, inserat în volumul ,,Liber Amicorum Academician Gheorghe Păun's 70th Birthday", volum despre care dorim să facem vorbire. Cităm și alte câteva titluri de articole pentru a vă introduce în cadrul și atmosfera cărții:  Omul providențial; Academicianul. Sau zborul spre înalt; Instituția rigorii PĂUN; Numele Păun vine de la P sisteme; Gheorghe Păun: povara istoriei; Gheorghe Păun - un coleg, un discipol recunoscător și un mentor generos; Omul sfințește locul; Privind peste umăr; Zece ani la Curte; Gheorghe Păun: ,,Nu sunt prolific, sunt eficient"; iar dl prorector Ioan Dzițac (de la Universitatea Agora din Oradea) a scris articolul ,,Din spectacolul întâlnirilor cu magnificiența sa Gheorghe Păun". Eu însumi fiind martor (în calitate de reporter) la câteva dintre aceste întâlniri (de după 2015), prilej cu care am publicat câteva fotoreportaje pe www.ovidan.ro
,,Gheorghe Păun este un exemplu de persoană care își afirmă propria existență prin scris. Este un scriitor prolific, cu un număr imens de lucrări: zeci de cărți științifice, sute de articole, mai multe romane, volume de poezii și cărți despre jocuri...", scrie I. Dzițac în deschiderea articolului (pag. 98), citându-l pe Gabriel Ciobanu. Într-un rezumat, I.Dzițac își începe periplul  cu prima întâlnire pe care a avut-o cu domnul academician Gheorghe Păun în 2004 (la Oradea), la prima ediție a conferinței internaționale de IT organizată și fondată de dl Ioan Dzițac. A revenit cu aceeași plăcere și deschidere și la ediția din 2008, iar în 2015, la împlinirea vârstei de 65 de ani, la propunerea domnului rector Ioan Dzițac, Universitatea Agora i-a acordat distinsului academician Gheorghe Păun înaltul titlu academic Doctor Honoris Causa al Universității Agora. În articol sunt consemnate și alte întâlniri (pe Argeș în sus, la Oradea Mare și prin e-mail), zece la activ, ilustrate cu 13 poze.
În concluzie, distinsul academician Gheorghe Păun este un prieten drag al Universității Agora, iar revista de cultură ,,Curtea de la Argeș" pe care a fondat-o și o conduce în calitate de redactor-șef ne este un îndreptar, un ghid și cel mai bun prieten, iar noi o prezentăm prietenilor lună de lună.
Moise-Ovidiu Dan

Trimite email

luni, 27 septembrie 2021