Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

La aniversarea vârstei de 70 de ani a Profesorului George Păun

Liber Amicorum

La aniversarea vârstei de 70 de ani a Profesorului George Păun

,,L-am cunoscut ca deschizător de orizonturi pentru oameni, ca mijlocitor și liant. Cu bucurie tăcută rezolvă situații încurcate, își iubește țara și familia. Se simte legat de tradițiile patriei și este deschis întotdeauna artelor...

Un constructor de poduri de legătură, dar și de temple, un promotor al viitorului pornind de la prezentul fizic și temporal, din aici și din acum", scrie Barbara Walder (Barbaras BilderKunst, Liechtenstein), traducere din germană de dr. Gabriela Sonnenberg, Benissa, Alicante, Spania, august 2020 (pag. 157).  
Acad. Gheorghe Păun: 70. Ființă și suflet împărțite între știință și cultură
Am citat din articolul Barbarei Walder, inserat în volumul ,,Liber Amicorum Academician Gheorghe Păun's 70th Birthday", volum despre care dorim să facem vorbire. Cităm și alte câteva titluri de articole pentru a vă introduce în cadrul și atmosfera cărții:  Omul providențial; Academicianul. Sau zborul spre înalt; Instituția rigorii PĂUN; Numele Păun vine de la P sisteme; Gheorghe Păun: povara istoriei; Gheorghe Păun - un coleg, un discipol recunoscător și un mentor generos; Omul sfințește locul; Privind peste umăr; Zece ani la Curte; Gheorghe Păun: ,,Nu sunt prolific, sunt eficient"; iar dl prorector Ioan Dzițac (de la Universitatea Agora din Oradea) a scris articolul ,,Din spectacolul întâlnirilor cu magnificiența sa Gheorghe Păun". Eu însumi fiind martor (în calitate de reporter) la câteva dintre aceste întâlniri (de după 2015), prilej cu care am publicat câteva fotoreportaje pe www.ovidan.ro
,,Gheorghe Păun este un exemplu de persoană care își afirmă propria existență prin scris. Este un scriitor prolific, cu un număr imens de lucrări: zeci de cărți științifice, sute de articole, mai multe romane, volume de poezii și cărți despre jocuri...", scrie I. Dzițac în deschiderea articolului (pag. 98), citându-l pe Gabriel Ciobanu. Într-un rezumat, I.Dzițac își începe periplul  cu prima întâlnire pe care a avut-o cu domnul academician Gheorghe Păun în 2004 (la Oradea), la prima ediție a conferinței internaționale de IT organizată și fondată de dl Ioan Dzițac. A revenit cu aceeași plăcere și deschidere și la ediția din 2008, iar în 2015, la împlinirea vârstei de 65 de ani, la propunerea domnului rector Ioan Dzițac, Universitatea Agora i-a acordat distinsului academician Gheorghe Păun înaltul titlu academic Doctor Honoris Causa al Universității Agora. În articol sunt consemnate și alte întâlniri (pe Argeș în sus, la Oradea Mare și prin e-mail), zece la activ, ilustrate cu 13 poze.
În concluzie, distinsul academician Gheorghe Păun este un prieten drag al Universității Agora, iar revista de cultură ,,Curtea de la Argeș" pe care a fondat-o și o conduce în calitate de redactor-șef ne este un îndreptar, un ghid și cel mai bun prieten, iar noi o prezentăm prietenilor lună de lună.
Moise-Ovidiu Dan

Trimite email

joi, 5 august 2021