Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Lansare de carte, sâmbătă, la Restaurantul ,,Meridian 0” din Cetate

Invitație

Lansare de carte, sâmbătă, la Restaurantul ,,Meridian 0” din Cetate

Realizatorul și producătorul de emisiuni de la TVR, Radu Găină, vă invită, sâmbătă, 30 ianuarie 2021, la lansarea cărții sale de debut „Pîrcovaci, strict confidențial și alte povestiri". Evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00 și va fi organizat, cu respectarea tuturor restricțiilor impuse de situația sanitară, la Restaurantul „Meridian 0", din corpul K, din Cetatea Oradea.

Radu Găină este absolvent al Facultății de Istorie-Filosofie de la Iaşi și de Film din București, doctor „Summa cum laude" în cinematografie și media. Este producătorul seriilor documentare „Deportații", „Unirile Românilor", dar și al unor povești prezentate în cadrul „Universul Credinței", unele dintre filmări realizându-se și în Bihor. Acest lucru l-a apropiat pe Radu Găină de oamenii locului, astfel că bucureșteanul dorește să împartă cu colaboratorilor săi bucuria lansării primei sale cărți.
„Nici nu știu cum să le spun unor schițe, crochiuri narative, fulgurații/tablete epice, altele memorialistice, în care un întreg univers uman românesc se derulează, aleargă ar fi mai bine spus, în timp și spațiu, sub ochii noștri. Pîrcovaci, un sat oarecare de lîngă Hîrlău, prin Moldova oricum, devine originea și cheia de boltă a unei întregi Românii. Cu bune și mai puțin bune, cu oameni harnici și gospodari, cu bărbați care suportă istoria atunci cînd nu chiar o și fac, cu femei care nu se lasă cu una, cu două, cu bețivani de tot felul - vinul e la mama lui acasă printr-o zonă unde podgoriile moldovenești dau țării plusvaloare - și cu generații întregi de țărani care nu se plîng, ci iau viața așa cum e. Că au fost două războaie mondiale, că au venit legionarii sau comuniștii, că a venit colectivizarea sau capitalismul după 1989, viața a mers înainte. Portrete viguroase în sepia, evenimente și întîmplări din lumea teatrului și a sportului, multe nume cunoscute, actori, regizori, colegi din Televiziunea Română, fotbaliști și oameni politici care se tot vîntură prin carte. Ca și autorul, cu studii de istorie la Iași și un IATC la București, naratorul omniscient și omnipotent, care străbate toate straturile societății românești" - Cristina Manole (Observator Cultural).
Cristina Liana Pușcaș

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 22:07:55 Ora de vară a Europei de Est