Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Invitație la concertul de joi, 4 februarie

Filarmonica de Stat Oradea

Invitație la concertul de joi, 4 februarie

Despre concertul de joi, 4 februarie 2021
Ora 19, Sala de concerte „Enescu-Bartók" 2021 február 4, csütörtök, 19 óra, Enescu-Bartók hangversenyterem

 În program / Műsoron
 „THE AMERICAN DREAMˮ
Piese celebre de: Leonard Bernstein, John Philip Sousa, Scott Joplin, Frank Sinatra, Vlad Kabec, Ted Ricketts, John Kander, Jean Treves, Henry Gass, Karel Kokelaar népszerű művei
Susținut de Ansamblul de suflători al Filarmonicii / A Filharmónia Fúvós Együttesének előadásában 
Dirijor / Vezényel:Lorenzo Moroni
 
Despre dirijor
 Lorenzo Moroni
Lorenzo Moroni este prim cornist al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Oradea din anul 1998. S-a născut la Gallarate (nordul Italiei) în 1967. După studii de corn la Liceul de Muzică din Varese a absolvit Conservatorul „Gaetano Donizetti" din Bergamo. În Italia a colaborat cu mai multe instituții de artă: Orchestra Simfonică radio din Milano și Torino, Academia „Santa Cecilia" din Roma, Teatrul „Carlo Felice" din Genova, Teatrul „Regio" din Torino etc. Alături de Orchestra Filarmonicii din Oradea a apărut de mai multe ori în calitate de solist concertist, totodată a susținut și mai multe recitaluri camerale. A mai colaborat și cu alte instituții muzicale din țară, precum: Filarmonica de Stat din Timișoara, Arad și Satu Mare, Opera Națională din Timișoara, Opera Națională Română și Opera Maghiară din Cluj-Napoca.
 Lorenzo Moroni 1967-ben született az észak-olaszországi Gallaratében. Varesei középiskolai kürttanulmányait követően a bergamói Gaetano Donizetti Konzervatóriumban diplomázott. Olaszországszerte számos zenei intézménnyel dolgozott együtt: a Milánói és Torinói Rádió Szimfonikus Zenekaraival, a Római Santa Cecilia Akadémiával, a Genovai Carlo Felice Színházzal, a Torinói Regio Színházzal,stb. 1998-tól a Nagyváradi Filharmónia Szimfonikus Zenekarának első kürtöse (szólamvezetője). A filharmónia zenekarával több alkalommal lépett fel szólistaként, ugyanakkor számos kamarakoncerten is közreműködött. Idehaza is több zenekarral dolgozott együtt: a temesvári, aradi, szatmárnémeti filharmóniák zenekaraival, valamint a Temesvári Nemzeti Opera, Kolozsvári Román Nemzeti Opera és Kolozsvári Magyar Opera zenakaraival.
 
Ansamblul de suflători / A Filharmónia Fúvós Együttese
Ansamblul de suflători a fost fondat în primăvara anului 2013, cu sprijinul conducerii artistice a Filarmonicii, și este format din membrii orchestrei simfonice. Scopul principal a fost susținerea unor concerte educative în cadrul stagiunii Filarmonicii, dar de-a lungul anilor ansamblul a participat și la diferite evenimente culturale ale orașului nostru (Concert dedicat Zilei Copiilor susținut la Era Park - 2015, spectacol-eveniment „Cântă pădurea", ediția a II-a, în Pădurea 1 Mai - 2017, „Toamna orădeană", ediția a 26-a, desfășurată în perioada 5-8 octombrie 2017). Anul trecut au susținut mai multe concerte și în cadrul stagiunii Filarmonicii. În paralel, formația a realizat numeroase concerte în Săcuieni, Salonta și Ștei. Ansamblul are un repertoriu bogat de la muzica clasică, muzica ușoară până la cea contemporană.
A Fúvósegyüttes a filharmónia művészeti vezetőségének támogatásával alakult, 2013 tavaszán. A fő cél, a filharmónia évadának nevelőhangversenyein való részvétel volt, de az évek során számos, városunk által rendezett kulturális eseményen is részt vettek (2015 - Gyereknapi koncert - helyszín Era Park, 2017- Muzsikál az erdő II-dik évad - Május 1 Erdő, 2017 - Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat). Az elmúlt évben több hangversenyen is közreműködtek a filharmónia évadában. Ezzel párhuzamosan, több Bihar megyei településen is felléptek, úgy mint: Székelyhídon, Nagyszalontán, Vaskohszikláson, stb. Az együttes gazdag repertoárja, klasszikus, könnyű és kortárs zenei darabokat foglal magába.
 
Concertele următoare / Következő hangversenyeink
 
Joi, 11 februarie 2021, ora 19/ 2021 február 11, csütörtök, 19 óra
Sala de concerte „Enescu-Bartók" / Enescu-Bartók hangversenyterem
Concert coral / Kórushangverseny
În program / Műsoron:
Lucrări de: Josquin des Prez, Clément Janequin, Hans Leo Haßler, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Orlande de Lassus, Jan Pieterszoon Sweelinck, Joseph Haydn, Francis Poulenc, Ástor Piazzollaművei
Susținut de Corul Filarmonicii / A Filharmónia Énekkarának előadásában 
Dirijor / Vezényel:Lászlóffy Zsolt
 
Vineri, 12 februarie 2021, ora 19 / 2021 február 12, péntek, 19 óra
Sala de concerte „Enescu-Bartók"/ Enescu-Bartók hangversenyterem
„Classic Love Songsˮ
Concert extraordinar de Ziua Îndrăgostiților / Rendkívüli hangverseny Szerelmesek
Napja alkalmából
Susținut de Camerata Michael Haydn / A Michael Haydn Kamarazenekar előadásában
Concert-maestru / Koncertmester: Nagy Kálmán
La concertul din 12 februarie nu sunt valabile abonamentele.
A február 12-i hangversenyre a bérletek nem érvényesek.

Trimite email
sâmbătă, 27 aprilie 2024, 07:24:47 Ora de vară a Europei de Est