Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Dezvoltarea abilităților de comunicare adaptate diferitelor tipologii de turiști

De dragul profesiei

Dezvoltarea abilităților de comunicare adaptate diferitelor tipologii de turiști

Miercuri, 17 februarie 2021, echipa de proiect a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" din Oradea, a participat la seminarul online organizat de Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu" din București", în parteneriat cu Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, în cadrul proiectului ERASMUS „Supportto European Quality Assurance in VocationalEducationand Training (EQAVET) National referencepoints" (EQAVET-NRP-RO 2019) - rețeaua partenerială 9 TURISM.

Agenda seminarului interactiv prin tematica propusă a contribuit la ridicarea nivelului calitativ al pregătirii profesionale:
Cuvânt de bun venit adresat de prof. Gabriela Enache -   directorul Colegiului Economic „Costin C Kirițescu", București; coord. proiect Carmen Mușat - Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, București; prof. Loredana Popescu, inspector Proiecte educaționale - Inspectoratul Școlar al Municipiului București; prof. Valentina Capotă,  inspector Discipline economice -Inspectoratul Școlar al Municipiului București;
Mesajul Federației Industriei Hoteliere din România - Călin Ile, președinte;
Prezentarea rezultatelor unor cercetări doctorale în turism: „Turismul medical - concept și perspective în contextul turismului de sănătate" - prof. Larisa Ile, Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu", București; „Stopover turism. Importanța conexiunii aeroport - companie aeriană - destinație turistică"- Cristina Stoenescu, Universitatea Româno-Americană, București;
Experiențe profesionale ale elevilor și absolvenților:„Impactul experienței mobilităților Erasmus în dezvoltarea profesională și personală a elevilor"- prof. Nicoleta Negoianu, prof. Carmen Ionești, elevi cls. a XII-a, Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu", București; „Bogdan Marica, poveste despre început în industria ospitalității"- traseul profesional al absolventului Colegiului Economic „Costin C. Kirițescu", Bogdan Marica (Ibis StylesBucharestErbas);
Profesioniști din industria turismului - Workshop: Prezentarea SKÅL International - club al profesioniștilor în industria turismului -Larisa Budaca (GoldenTulip Victoria), Florin Tancu (Weco Travel); „Tendințe în tipologia clienților - noi nișe de segmente de turiști abordate pe piața hotelieră" - Ioana Bosînceanu, consultant în turism; Agentul de turism - între autentic și comercial. Adaptarea produsului turistic ,,Safari în Tanzania și aventură în Zanzibar" în funcție de tipurile de turiști"- Emanuela Anton (Croaziere.net);
Feedback european: Exemple europene în contextul relației școală - operator economic - Felicia Săndulescu (Expert VET).
„Ne-am revăzut on-line, de dragul profesiei, elevi, profesori și profesioniști din domeniul turismului și al ospitalității. Am creat un maraton al cunoașterii în care, timp de patru ore, ne-am conectat la viitor pentru că suntem datori tinerei generații să le deschidem calea către o carieră desăvârșită. Am învățat unii de la alții, am cunoscut profesioniști dedicați, ne-am legat mai puternic într-o prietenie frumoasă. (prof.dr. Larisa Ile, coordonator proiect Colegiul Economic „C. Kirițescu", București).
Un eveniment de excepție, organizat sub forma unui „itinerar" educațional și profesional care a adus în prim plan cei mai importanți factori de influență ce acționează asupra învățământului turistic preuniversitar:
- școala, ca o comunitate de învățare;
- agenții economici - cei mai importanți parteneri în formarea profesională a elevilor; resursa umană din turism - nivel înalt de specializare, capabilă să identifice și să valorifice oportunități de dezvoltare și să ofere sprijin în activitatea educațională;
- profesori dedicați, preocupați de formarea profesională a elevilor.
În cadrul proiectului EQAVET, Reţeaua parteneriale 9 - Turism este formată din unitățile de învățământ: Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" din Oradea, Colegiul  Economic ,,Francesco SaverioNitti"din Timişoara, Colegiul Economic ,,Hermes"din Petroşani, Colegiul Economic Viilor, Colegiul Economic ,,Costin C. Kiriţescu"şi Colegiul UCECOM ,,Spiru Haret" din Bucureşti.
Prof. ec Simona-Violeta Ardelean
coordonator proiect, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul", Oradea
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Dezvoltarea abilităților de comunicare adaptate diferitelor tipologii de turiști.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:20:46 Ora de vară a Europei de Est