Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

ViewSonic a echipat cel mai nou videoproiector portabil cu LED al său - M2e - cu tehnologie ToF

Focalizare perfectă într-o secundă, detecție automată a mișcărilor și refocalizare

ViewSonic a echipat cel mai nou videoproiector portabil cu LED al său - M2e - cu tehnologie ToF

ViewSonic Corp., lider global pe piața soluțiilor de afișare,a lansat M2e- cel mai nou videoproiector Instant Smart 1080p cu LED.

Acest nou membru al gamei M de videoproiectoare inteligente portabile cu LED folosește tehnologie ToF (Time-of-Flight)pentru a putea focaliza foarte repede și adopta un design ultra-portabil, cu greutate redusă. Tehnologia ToF îi permite modelului M2e să focalizeze automat în numai o secundă, ceea ce reprezintă o viteză de 3-5 ori mai mare decât cea obținută prin metodele utilizate până acum. În acest fel, se asigură o precizie optică ireproșabilă, instalare deosebit de ușoară și portabilitate crescută, ceea ce îl transformă într-o soluție flexibilă pentru divertisment și muncă.
,,ViewSonic este unul dintre cei mai importanți producători de tehnologii vizuale, dedicându-se în permanență inovării și îmbunătățirii videoproiectoarelor cu LED, pe care le face în mod mai inteligent și mai ușor de folosit, pentru a îmbunătăți continuu experiența oferită utilizatorilor", a spus Dean Tsai, șef al diviziei de videoproiectoare la ViewSonic, completând: ,,Prin implementarea tehnologiei ToF, am atins un obiectiv istoric odată cu lansarea lui M2e, care îndeplinește astfel cerințele pentru o utilizare lipsită de griji. În condițiile în care oamenii petrec tot mai mult timp acasă, noul M2e le permite să beneficieze de o experiență audio-vizuală fără precedent, putând savura astfel momentele prețioase alături de familie și fără niciun efort".
Focalizare automată ultra-rapidă cu ajutorul tehnologiei ToF
Senzorii ToF reprezintă un tip de tehnologie LIDAR (light detection and ranging) fără scanare, care măsoară distanțele prin cronometrarea timpului de care au nevoie fotonii pentru a se deplasa între emițător și suprafața țintă. În acest fel, distanța este determinată cu precizie maximă, indiferent de caracteristicile acestei suprafețe. De asemenea, prezintă o liniaritate precisă și rază de detecție de până la 3m cu un câmp vizual complet.
În mod tradițional, atunci când un videoproiector este mutat, acesta necesită o refocalizare, care este posibilă fie printr-o apăsare de buton care declanșează focalizarea automată, fie prin ajustarea manuală a inelului de focalizare. Datorită senzorului G integrat, M2e detectează în mod automat schimbările de poziție și declanșează singur focalizarea automată, care folosește tehnologie ToF. Nu numai că focalizarea este în acest fel mai precisă, dar poate fi realizată în doar o secundă, adică de 3-5 ori mai repede decât în cazul metodei de focalizare automată utilizate de o cameră pentru captură continuă de imagini. Iar avantajele oferite prin comparație cu sistemele de focalizare manuală sunt evidente.
Un video-proiector portabil cu LED, ușor de folosit, pentru acasă
M2e a fost proiectat cu precădere pentru conținut de divertisment și muncă de acasă. El este caracterizat de portabilitate ridicată, ușurință în instalare și conectare. Iar datorită greutății de numai 1kg, el este suficient de ușor și de mic pentru a fi transportat într-o geantă de mână sau într-un rucsac și permite amplasarea oriunde în locuință.
Instalarea lui M2e se realizează fără niciun fel de eforturi, acesta fiind prevăzut cu pornire/oprire rapidă, focalizare automată ultrarapidă, corecție trapezoidală automată și cu un suport care permite ajustarea progresivă a poziției, pentru obținerea unghiului de proiecție dorit. Conectarea dispozitivelor la M2e este, la rândul său, simplă. Beneficiind de un maximum de flexibilitate, utilizatorii pot transmite conținut sau pot duplica ecranul smartphone-ului pe marele ecran prin intermediul Wi-Fi, Bluetooth sau pot reda imagini printr-un singur cablu, prin intermediul interfeței USB Tip-C.
Cea mai bună experiență audio-vizuală
M2e este prevăzut cu mai multe dotări deosebite, care contribuie la obținerea unei experiențe audio-vizuale captivante, fără precedent. Cea de-a doua generație de echipamente ViewSonic cu tehnologie LED oferă imagini la calitate cinematografică, deosebit de clare, la rezoluție Full HD, cu o acoperire de 125% a spectrului Rec.709, pe ecrane de 80", de la o distanță de numai 2,1m. Iar datorită temperaturilor scăzute la care funcționează sursa de lumină LED și designului termic exclusiv dezvoltat de ViewSonic, utilizatorii se pot cufunda complet în conținut, fără a mai fi deranjați de zgomotul puternic al ventilatorului. Acestor trăsături li se adaugă calitatea excepțională a sunetului redat prin intermediul celor două boxe Harman Kardon integrate, ceea ce face ca M2e să ofere posibilități nelimitate de divertisment.
Nu trebuie neglijat nici faptul că ViewSonic acordă o importanță deosebită și sănătății utilizatorilor care beneficiază de conținut de divertisment. Având ca obiectiv protejarea ochilor, M2e a fost proiectat astfel încât să asigure o experiență vizuală fără lumină albastră, ceea ce reduce nivelul de solicitare a ochilor pe durata sesiunilor de vizionare prelungite.

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 04:57:17 Ora de vară a Europei de Est