Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Avansări în grad, exerciții demonstrative, concurs tematic și fotbal

Ieri, de Ziua Poliției Române

Avansări în grad, exerciții demonstrative, concurs tematic și fotbal

Miercuri, 25 martie 2009, de Ziua Poliției Română, la împlinirea a 187 de ani de la înființare, în sala Filarmonicii de Stat din Oradea, a avut loc ședința festivă publică, un prilej de bilanț, mulțumiri și felicitări...

 Comisarul-șef Liviu Popa a mulțumit polițiștilor pentru modul exemplar în care s-au achitat de sarcinile de serviciu, iar 194 de polițiști – 128 agenți și 66 de ofițeri - au fost avansați în grad (printre ei, Adrian Bucur și Laviniu Poinar, avansați la gradul de comisar-șef); șeful I.P.J. Bihor a regretat apoi pierderile suferite prin pensionarea unor cadre de mare probitate profesională (între care, Vasile Pașcu și Cantemir Ovidiu Ursuța), cărora le-a înmânat diplome de excelență și plachete. Agent șef principal Dumitru Cristuțiu, polițistul din Abrămuț, a devenit Polițistul anului în Bihor, pentru faptele sale de arme (el a prins un infractor), concurând și pentru titlul național.
 La festivitate, polițiștii au fost onorați cu prezența și mesajul lor de către prefectul județului Bihor, Gavrilă Ghilea și președintele Consiliului județean, Radu Þîrle.
„Avem nevoie de liniște și siguranță”, a ținut să sublinieze Radu Tîrle, de unitate de forță în sistem, de colaborare, pentru că toți ne dorim același lucru. Din păcate, uneori, nu vedem copacii care cresc numai pe cei care cad”...
 Pe ideea de unitate și mai mult respect (unii față de alții) a pedalat și chestorul dr. Gheorghe Chereji, dezamăgit de unii foști colegi care-i întorc spatele.
Mesaje de felicitare au adresat, de la microfon, și reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi, dar și prim-procurorul Valentin Mirișan, subliniind buna colaborare pe care o are cu Inspectoratul județean de Poliție. Omologul comisarului-șef, locotenent colonel Fekete Csaba, șeful Căpităniei de Poliție a județului Hajdu Bihar – Ungaria, prezent la festivitate, și-a exprimat mulțumirea pentru buna colaborare pe care o are cu I.P.J. Bihor, căpitănia sa devenind astfel cea mai eficientă căpitănie de poliție din Ungaria.
Inspector Alina Dinu - purtătorul de cuvânt al I.P.J. Bihor - a făcut cunoscute mesajele de mulțumire și felicitare, adresate polițiștilor de către Dan Nica - ministrul Internelor și Reformei Administrative și inspectorul general al I.G.P.R. Ca și anul trecut, și acum, Corpul Național al Polițiștilor, Sindicatul I.P.J. Bihor și fundația au premiat pe cei mai merituoși copii de polițiști, care au obținut rezultate școlare și extrașcolare deosebite (iar comisarul-șef a ținut să motiveze gestul: „este mai util și mai eficient să sprijini un copil care are rezultate și calități pentru că astfel îl încurajezi pentru rezultate și mai bune”).
 Sirene de poliție, mascați, cătușe, amprentați...
 Pe platoul din curtea Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” au avut loc, ieri, de Ziua Poliției, manifestări îndrăgite de copii. Polițiștii și-au prezentat mașinile din dotare, făcând caz și uz de ale lor sirene. Într-un colț, vizitatorii au admirat armamentul, au mânuit scutul și bastonul, iar unii au dorit să vadă cum le stau cătușele pe mâini. Specialiștii laboratorului mobil de Criminalistică au luat amprentele, iar mascații (luptătorii D.P.I.R.) au făcut demonstrații de arte marțiale, s-au bătut, au spart țigle, au rupt bastoane... în aplauzele celor mici, care au fost încântați de spectacol. A existat și un punct de informare, de unde copii s-au autoservit cu broșuri și pliante. În preajmă, am cunoscut voluntari și reprezentanți ai Crucii Roșii care împărțeau fluturași „Focus” (Centrul român pentru copii dispăruți și exploatați sexual). La manifestările de pe platou au asistat copii din întreg județul, dat fiind faptul că de la ora 14.00, în sala festivă și în sala de sport, prietenii polițiștilor urmau să participe la un concurs tematic. Lângă o mașină de poliție, aveam să facem cunoștință cu un grup mare de școlari și preșcolari, de la Școala cu clasele I-IV și grădinița din Voivozi, comuna Șimian, însoțiți de înv. inst. Maria Furău, Melinda Zaiti și ed. Cornelia Albu, precum și un grup de gimnaziști, însoțiți de prof. Brisc Geanina. Ca să vină (cu trenul) la manifestările Poliției, ei au trebuit să se scoale la ora 5 (cinci). Vă închipuiți ce sacrificiu! Dar, Uniunea Femeilor și I.P.J. Bihor (comisar-șef Petru Martin) i-au răsplătit cu o gustare... și distracție la Lotus...
 „Școala fără violență”
 De la ora 14.00, au fost programate, în paralel, două manifestări, un mini turneu de fotbal – pe terenurile 5X5 din cartierul Ioșia, lângă Sala Sporturilor, și un concurs tematic la “ Onisifor Ghibu”, intitulat: „Școala fără violență” – concurs cu tematică preventivă, desfășurat în sala festivă și sala de sport. Liceeni de la 12 școli bihorene (colegiile tehnice “Dimitrie Leonida” și ”Constantin Brâncuși”, grupurile școlare “Andrei Șaguna” și “Ioan Bococi”, liceele teoretice “Onisifor Ghibu” și “Aurel Lazăr”, Colegiul Economic “Partenie Cosma”, de la S.A.M. Dobrești, Grupul Școlar Agricol din Valea lui Mihai, Grupul Școlar Agricol “Horea” din Marghita, Colegiul Național “Octavian Goga” din Marghita și Colegiul Tehnic “Alexandru Roman” din Aleșd) s-au întrecut în sala festivă. Concursul a constat într-un test tip grilă și o probă artistică - o scenetă cu subiect antiviolență. În sala de sport, 35 de echipaje de câte patru elevi, reprezentând tot atâtea școli (școlile gimnaziale orădene: nr. 11, 16, „I. Slavici”, „N. Bălcescu”, „Dacia”, „Avram Iancu”, liceele teoretice Onisifor Ghibu” și „Lucian Blaga”, L.P.S. „Bihorul”, Lic. Teologic Greco-Catolic, Colegiul Național și Școala cu clasele I-VIII „Arany Janos” din Salonta, C.T. „Ioan Ciordaș” din Beiuș, Liceul Teoretic din Bratca, școlile gimnaziale „Constantin Șerban” din Aleșd, „Miron Pompiliu” din Ștei, Nicolae Bogdan” din Vașcău, din Păgaia, Nucet, Marghita, Cefa, Delureni, Drăgești, Ceica, Finiș, Hidișelu de Sus, Sânnicolau Român, Dobrești, Ciumeghiu, Sântandrei, Căbești, Chișlaz, Derna, Buntești și C.S.I. din Tileagd) au avut tot o probă teoretică și prezentarea unui desen cu tematică preventivă (antiviolență), pregătit de acasă.
 Premianții „Școlii fără violență”
 Juriile celor două secțiuni (categorii de vârstă), alcătuite din reprezentanți ai polițiștilor și partenerilor, au desemnat drept câștigători, la categoria liceenilor, echipajul Grupului Școlar Agricol „Horea” din Marghita – locul I (cu 66 de puncte), Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd – locul II (cu 65 p.), Colegiului Economic „Partenie Cosma” din Oradea – locul III ( cu 64 p.), Colegiului Național „Octavian Goga” din Marghita – mențiune I (57 p.) și Grupului Școlar Agricol din Valea lui Mihai – mențiune II (56 p.), iar la categoria școlarilor: echipajul Școlii cu clasele I-VIII nr. 16 din Oradea – locul I (cu 87 de puncte), Școlii cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea – locul II (83 p.), Școlii cu clasele I-VIII „Constantin Șerban” din Aleșd – locul III (81 p.). Echipajele școlilor din Bratca și Buntești, obținând același punctaj (79 p.) au fost răsplătite cu câte o mențiune. S-au mai evidențiat echipajul Școlii cu clasele I-VIII din Cefa (cu cea mai mare notă la proba teoretică, 10 - singura notă maximă din concurs) și echipajul Școlii cu clasele I-VIII din Drăgești (cu o lucrare extraordinară).
 Câștigătorilor li s-au înmânat cupe, ghiozdane, vestă ... „de polițist” și cartea Smarandei Brumar – „Prezent în clasă. Absent în arest” (Ghid practic de prevenire a criminalității și victimizării, destinat diriginților pentru orele de consiliere). Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Avansări în grad, exerciții demonstrative, concurs tematic și fotbal.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 22 ianuarie 2021