Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” a obținut titlul (eticheta) de Școală eTwinning!

O bucurie împărtășită nu vine singură! După acreditarea Erasmus + și un premiul I (la competiția Premiile Naționale eTwinning), vine și titlul!

Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” a obținut titlul (eticheta) de Școală eTwinning!

Oficial, e primăvară, dar la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" din Oradea este anotimpul în care se culeg roadele. După două articole de câte o mie de puncte fiecare, cu acreditarea Erasmus+ și premiul I (la competiția Premiile Naționale eTwinning), vine și al treilea articol în acest sens, publicat (tot) de doamna profesor Marcela Urs: Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" a obținut titlul (eticheta) de Școală eTwinning!

Super, domnilor!
Școlile eTwinning recunosc importanța și valorile eTwinning și o încorporează în politicile, practica și dezvoltarea profesională a școlii, cu sprijinul conducerii școlii.
Cu eticheta școlii eTwinning, se recunoaște și se apreciază implicarea, angajamentul și dedicarea nu numai a eTwinnerilor individuali, ci a întregii școli, unde echipele de profesori și liderii școlii lucrează împreună.
Care sunt beneficiile?
*recunoaștere la nivel european ca model pentru eTwinning;
* vizibilitate ridicată la nivel european și posibilitatea de a afișa eticheta școlii eTwinning în materialele promoționale și de informare;
* recunoaștere ca lideri în: practică digitală, practica eSafety, abordări inovatoare și creative ale pedagogiei, *promovarea dezvoltării profesionale continue a personalului, promovarea practicilor de învățare colaborativă cu personalul și elevii.
Proiecte care se derulează în acest moment pe platforma eTwinning și în care liceul nostru este partener:
*,,Volunteerism and Active Citizenship: from Individuals to Organization - proiect asociat cu cel Erasmus+ KA229 cu același nume;
*,,# Be NetWise";
*,,What's freedom";
*,,Play nice! NO toxic behaviour online!";
*,,MusicLexis: The most fun dictionary ever! II".
Profesorii implicați: Avram Ioana, Cotca Alina, Drugaș Corina, Urs Marcela și Vîlceanu Daniela.
Prof. Marcela Urs
 
Domnilor profesori, dragi liceeni,
Bucuria e deplină! ,,Nu știu alții cum sunt", vorba genialului nostru povestitor, dar eu, ca dascăl, mă bucur sincer la fiecare succes înregistrat de o grădiniță, o școală, un liceu sau colegiu, facultate sau universitate! Pe Facebook, am observat multe asemenea reacții, prin aprecieri sincere ale multor cadre didactice din instituții diferite, și acestea le fac o deosebită cinste: să te bucuri de bucuria altora! Sunt însă destui care tac. Poate nu au aflat încă vestea sau poate răspund cu aceeași monedă! Noi fiind neutri și cu toți prieteni, nu părtinim și nu ținem secret. Dăm mai departe tot ce primim, cu aceeași dragoste! Dacă unii au ,,secrete" și le țin pentru ei, să le fie de bine. Spun unii, cu ,,falsă" modestie: ,,Noi nu ne lăudăm"! Iar noi le respectăm decizia și opinia și ne bucurăm la fel de mult și pentru ei, chiar dacă ei se bucură în tăcere!
Felicitări, ,,Vuia", o super școală!
Cu prețuire,
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:38:24 Ora de vară a Europei de Est