Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea și-a deschis larg porțile pentru o nouă serie de pregătire

Bine ați venit în școală, dragi elevi!

Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea și-a deschis larg porțile pentru o nouă serie de pregătire

În 5 mai 2021, a început o nouă serie de pregătire cu elevii care au finalizat cu succes toate etapele concursului de admitere din perioada 18 februarie - 27 aprilie 2021. Un concurs extrem de riguros și complex, în urma căruia, din cei 1.346 de candidați au fost selectați cei mai buni.

Și, au venit cu energia și optimismul specific, 221 de tineri și tinere din toate colțurile țării, nerăbdători să pornească pe drumul ales, la finalul căruia fiecare se va alătura familiei frumoase și dinamice a Poliției de Frontieră Române.
După o primă zi în care au fost parcurse, pas cu pas, toate etapele cuprinse într-un plan de acțiune pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SarsCov2, elevii, însoțiți deja de instructorii diriginți și întregul personal suport, au primit primele elemente de echipare și de birotică pentru ca, în data de 6 mai a.c. să se desfășoare, în cadru festiv, deschiderea anului de pregătire cu seria de elevi 5 mai 2021 - 25 martie 2022.
În cuvântul de deschidere, directorul școlii, domnul comisar-șef de poliție HOTNOGA Ionel a menționat că Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu" Oradea duce mai departe firul nevăzut al tradiției de 102 ani de învățământ de ordine publică și siguranță națională desfășurat în acest străvechi oraș românesc de pe malurile Crișului Repede, devenind, peste ani, prin eforturile personalului și al elevilor, o instituție de elită, recunoscută pretutindeni ca o promotoare a calității și inovației.
Pregătirea este jalonată de documentele curriculare elaborate și aprobate pentru această serie de pregătire, mai exact: Standard de Pregătire profesională, Curriculum, Structura perioadelor de şcolarizare, Planul cu repartiţia temelor şi şedinţelor pe luni şi săptămâni, Dispoziţia de învăţământ, Programul orar.
Și, încă o dată, instituția noastră se dovedește a fi deschizător de drumuri...informatice, prin introducerea în procesul de învățământ a tabletei pedagogice pe care, fiecare elev înmatriculat cu această serie de pregătire o va avea pe toată perioada școlarizării. Este, fără îndoială, o investiție în timp, dar mai ales în calitatea actului didactic asigurat în instituția noastră.
Ne aliniem astfel instituțiilor de învățământ din țară și din străinătate care au introdus în procesul de predare-învățare acest instrument pedagogic ale cărui avantaje sunt,printer altele, motivația, învățarea prin colaborare, dezvoltarea competențelor, pedagogia activă.
Ca instituție de învățământ, activitatea noastră crede, respectă și promovează un set de valori fundamentale: respectul față de reguli - indiferent dacă acestea sunt legi, regulamente sau alte acte normative ori de natură morală - față de oameni, față de colegi, șefi sau subordonați, față de cei pe care îi cunoaștem sau nu, indiferent de rasă, naționalitate, sex sau religie și față de tot ce ne înconjoară în viața și activitatea noastră.
O altă valoare menționată de domnul director în cuvântul de deschidere este cooperarea și lucrul în echipă, atribute importante pentru însăși natura socială a omului, exprimate inclusiv în cultura populară, de unde aflăm că „unde-s doi puterea crește" sau că „mai multe minți judecă mai bine decât una singură" și care sunt relevante în gestionarea eficientă la nivel global a unor situații complexe, de importanță majoră: conservarea și protecția mediului, dezvoltarea globală, și, în zilele noastre, prevenirea bolilor și migrația transfrontalieră.
 Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu" Oradea este conectată la valorile și standardele instituțiilor de învățământ similare din Uniunea Europeană, derulând relații intense de parteneriat cu școli de profil, fapt ce a dus la armonizarea procesului de învățământ cu standardele polițiilor de frontieră din statele Uniunii Europene, pe baza unui set de proceduri comune necesar pentru a asigura siguranța circulației specifice spațiului Schengen.
„Azi putem spune că a devenit o mândrie să ai calitatea de elev al școlii noastre, iar calitatea de absolvent al școlii oferă un pașaport de încredere pentru viitorul carierei profesionale a fiecărui tânăr polițist de frontieră."   
Bine ați venit în școală, dragi elevi! Vă dorim succes în perioada de formare și multă ambiție și perseverență în devenirea voastră ca profesioniști ai Poliției de Frontieră Române!  

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:39:20 Ora de vară a Europei de Est