Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Un român laureat la Global Business Hall of Fame 2021

17 mai 2021,

Un român laureat la Global Business Hall of Fame 2021

Premiile Global Business Hall of Fame, oferite de Junior Achievement (J.A.) Worldwide, sunt acordate celor mai buni antreprenori și lideri de afaceri din ultimele două secole. De la inventatorul blugilor la co-fondatorul uneia dintre cele mai importante companii de biotehnologie din lume, vizitatorii galeriei digitale întâlnesc aici o mare varietate de influenceri care le-ar putea stimula spiritul antreprenorial.

Scurt istoric al Business Hall of Fame
Din 1975 până în 2009, Business Hall of Fame organizat de Junior Achievement a numit 247 de laureați, dintre care fondatori de companii de succes sau CEO, pionieri ai industriei sau editori. Fiecare dintre ei a demonstrat un angajament față de comunitățile lor - local și global - și fiecare a inspirat tinerii care se pregătesc pentru angajare sau antreprenoriat.
Pe măsură ce Junior Achievement (J.A.) și mediul afacerilor au evoluat, tot așa a evoluat și conceptul Business Hall of Fame. În 2020, inițiativa a fost relansată și redenumită „Global Business Hall of Fame", prezentată de J.A. Worldwide, creând o oportunitate pentru comunitățile și școlile din întreaga lume de a sărbători și a recompensa inovatorii și liderii lor în afaceri.
Asheesh Advani, CEO J.A. Worldwide, consideră că este momentul potrivit pentru ca personalitățile model în sfera afacerilor să capete un rol central. „Cu atât de galerii ale celebrităților pentru sportivi și animatori, avem nevoie de tot mai multe modele care să-i inspire pe tinerii interesați de antreprenoriat. Acest lucru este valabil mai ales în Orientul Mijlociu, Asia, Africa, Europa Centrală și de Est, America de Sud și alte regiuni ale lumii subreprezentate din punct de vedere istoric, unde tinerii ar putea găsi dificil să se vadă ca viitori lideri de afaceri la nivel mondial. Aducem la viață poveștile laureaților noștri creând astfel o galerie digitală cu adevărat globală. Global Business Hall of Fame a găsit o modalitate de a-i inspira pe tineri, pe măsură ce își dezvoltă o mentalitate antreprenorială și încep să își construiască primele afaceri.
Global Business Hall of Fame reflectă acoperirea globală a J.A., diversitatea absolvenților J.A. și gama largă a domeniilor de afaceri și acordă prioritate candidaților care  activează în direcția îndeplinirii obiectivelor globale pentru dezvoltare durabilă (ODD), întărind convingerea tinerilor că au puterea necesară pentru a reprezenta o forță pentru binele global. În plus, nominalizații pentru viitorii laureați sunt grupați în două categorii:
*Leader: profesionist la nivel executiv, care îi inspiră pe ceilalți, ale cărui contribuții au determinat o dezvoltare a mediului de afaceri, cu accent pe îmbunătățirea vieții. Drept urmare, Leader-ul a condus companiile și inițiativele către obiectivele globale și este un model care demonstrează valorile sociale, aderarea la principiile incluziunii și reprezentarea unui punct de vedere global. Este de așteptat ca acest Leader să fi condus proiecte cu domenii largi de responsabilitate, resurse și talent.
*Inovator: sub 40 de ani, cu spirit antreprenorial și orientat către comunitate, Inovatorul aduce o schimbare de cadru la nivel global sau a apărut recent pe scena globală. Inovatorul este o inspirație, plin de energie și pasionat de muncă, curajos promotor al schimbării și inovației în numele binelui global.
Laureații Global Business Hall of Fame 2021
Ne face plăcere să anunțăm patru noi laureați pentru ediția 2021:
*Melanie Perkins (Inovator): cofondator și director executiv al Canva, Melanie este una dintre cele mai tinere femei CEO al unui start-up tehnologic, din lume. De la lansarea platformei de comunicații vizuale în 2012, utilizatorii din 190 de țări au creat peste cinci miliarde de modele pe Canva. În decembrie 2020, o alocare de 71 milioane USD adusă de investitori, inclusiv Dragoneer și T Rowe Price, a adus companiei o evaluare la 15 miliarde USD. Compania a folosit finanțarea suplimentară pentru a extinde echipa, cu peste 1.500 de angajați în birourile din Sydney, Beijing, Austin și Manila.
*Divine Ndhlukula (Lider): Divine este fondatorul și directorul DDNS Security Operations (Pvt) Ltd., compania holding pentru SECURICO Security Services, Canine Dog Services și MULTI-LINK P /L, o companie de sisteme electronice de securitate. Cu un debut modest, Divine a fondat SECURICO Security Services în 1999, cu doar patru angajați. Compania a crescut acum la peste 4.000 de angajați, care sunt printre cei mai respectați și căutați jucători din industria de securitate din Zimbabwe.
*Cornel Amariei (Inovator): Născut în România, Cornel a fost crescut de părinți cu dizabilități locomotorii, iar sora lui are și dizabilități cerebrale. Inspirat de experiența familiei sale, Cornel a înființat .lumen în anul 2020, un startup care construiește ochelari care permit persoanele cu deficiențe de vedere să ducă o viață mai bună. Având în vedere cei 40 de milioane de nevăzători și doar 20.000 de câini ghid în întreaga lume, .lumen a construit primul sistem care imită caracteristicile unui câine ghid pentru restul de 39.980.000 de persoane nevăzătoare.
*Alice Bentinck (Lider): Alice este co-fondatorul Entrepreneur First, cu sediul în Marea Britanie, care investește în talente și dezvoltă companii care susțin persoanele ambițioase care construiesc startup-uri de tehnologie din Europa, Asia și America de Nord. Alice este, de asemenea, co-fondatorul Code First Girls, oferind cursuri gratuite de coding pentru femeile din universități.
Procesul de nominalizare la Global Business Hall of Fame a fost conceput - cu sprijinul PwC - pentru a implica diverse categorii de grupuri de interes din întreaga lume și pentru a se asigura că protocoalele pentru selecția laureaților sunt respectate. Pentru a asigura corectitudinea și transparența, procesul anual implică verificarea efectuată de PwC în calitate de partener global de integritate a proceselor din Global Business Hall of Fame. PwC analizează procesele J.A. Worldwide pentru evaluarea înscrierilor, gestionează selecția comitetului pentru cei mai buni opt finaliști și oferă platforma de votare pentru juriu.
Fiecare dintre noii noștri laureați se alătură unei galerii digitale cu conținut interactiv, aspirațional, conceput pentru tinerii care învață acasă, la școală sau prin intermediul programelor J.A.
Aflați mai multe despre laureați la https://www.businesshalloffame.org/
Mihai Cornea

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 03:11:34 Ora de vară a Europei de Est