Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Agenții schimbării de la ,,Don Orione”, în acțiune!

Joi, în Piața Devei, iar vineri, în Parcul 1 Decembrie,

Agenții schimbării de la ,,Don Orione”, în acțiune!

Timp de patru luni o echipă de 10 elevi orionini a trecut printr-un proces de dezvoltare personală menită să-i formeze ca agenți ai schimbării în comunitatea din care face parte.

Acest proces a implicat acțiuni de observare directă și sistematică a Oradiei, iar în urma identificării unei liste de nevoi, agenții schimbării alături de zeci de voluntari mărinimoși, și-au conturat prima misiune prin care doresc să contribuie concret la creșterea stării de bine a comunității. Această primă misiune este de a evidenția Personalitatea locurilor care ne înconjoară, prin igienizarea, înfrumusețarea și însuflețirea a două spații publice.
„În această misiune, deloc ușoară, am adunat parteneri de nădejde din care enumerăm: Primăria Municipiului Oradea, Complexul Medical Pța Devei, O.T.L., Departamentul de Psihologi (FSSU, Universitatea din Oradea), Asociația Buni Prieteni împotriva cancerului, Asociația Umanitară Autism, dar și alți binefăcători cărora le mulțumim pe această cale!" - director prof. Alexandru Stoica.
Evenimentul va debuta joi, 27 mai 2021, de la ora 14.00, cu o primă locație în Piața Devei (cartierul Ioșia), ca apoi vineri, 28 mai 2021, de la ora 10.00 agenții schimbări să-și desfășoare activitatea în Parcul 1 Decembrie.
Pentru 27 mai
„Joi, în Piața Devei, vom încerca să evidențiem personalitatea parcului, având ca beneficiari direcți persoanele vârstnice. Prin acțiunea de înfrumusețare și însuflețire a acestei zone, dorim să le aducem zâmbetul pe buze persoanelor vârstnice, amintindu-le că nu uităm tradiția și valorile pe care dânșii ni le-au transmis!" - Sofia Lupșa, elevă în clasa a X-a, Liceul „Don Orione"
Pentru 28 mai
Sentimentul de apartenență este extrem de important și necesar pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult pentru tinerii noștri! Acest sentiment oferă emoție, invită la respect, apreciere, recunoștință, trezește speranța, te umple de iubire, simți puterea cuvântului ACASĂ! Vineri, acest lucru va fi transmis adolescenților orădeni și nu numai, de către agenții schimbării. „Dorim să aducem tinerii în mijlocul comunității, să-și hrănească sentimentul de apartenență prin evidențierea frumuseții Oradiei. Unde putem să facem acest lucru dacă nu chiar în Parcul 1 Decembrie, considerat în comunitatea noastră parcul tinerilor.Vă invităm ca după dimineața zilei de vineri (28 mai) să căutați decorațiunile marca @AgentsOfChange în incinta celui mai viu spațiu verde orădean! Look for The wheels!" - psiholog școlar Ioana Drugaș.
Ascultă, locul care te înconjoară îți vorbește!
Elevii orionini, Agents of change for Oradea, doresc să vă deschidă ochii și urechile; să vedeți și să ascultați locurile în care trăiți.
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Agenții schimbării de la ,,Don Orione”, în acțiune!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:14:10 Ora de vară a Europei de Est