Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Școala de vară la Liceul Teoretic German ,,Friedrich Schiller” din Oradea

Sommerschule, ediția a doua:

Școala de vară la Liceul Teoretic German ,,Friedrich Schiller” din Oradea

Patruzeci de elevi ai ciclului primar, coordonați de cadrele didactice, Kötting Elena, Halász Katalin, Szabo Alexandra, Farcaș Gelina și de voluntarele Nicole Rupp și Klara Weiss, venite din Germania, au participat,în săptămâna 12-16.07.2021, la cea de-a doua ediție a Școlii de vară.

Aceștia au avut parte de o mulțime de aventuri educaționale, atât în incinta școlii, cât și în diverse locuri ale frumosului oraș Oradea.
Luni, plini de entuziasm, copilașii au pornit într-un safari, spre Grădina Zoologică. Odată ajunși acolo, au analizat cu atenție și interes diferitele grupe de animale, despre care au învățat atât de multe pe parcursul anului școlar.
Marți, micuții curioși au avut ocazia să admire în cadrul Cetății Oradea schițele și invențiile lui Leonardo da Vinci în domeniul armamentului, energiei și agriculturii. Aceștia au fost introduși în lumea evului mediu prin experiențe bazate pe sunete, lumini și fum.
Miercuri dimineața, școlarii au învățat ce este prietenia adevărată, vizitând Librăria Cair Paravel și citind cartea ,,Pomul cel darnic'', de Shel Silverstein, iar joi, s-au distrat copios urmărind animația ,,Tom & Jerry'' la Cinema Palace și participând la o sesiune de meloterapie, alături de psihologii Crina și Alin Crețu. 
Ultima zi a Școlii de vară a fost dedicată unui atelier dulce, care a activat simțurile învățăceilor. Cu multă bună dispoziție, aceștia au preparat un delicios aluat de turtă dulce, pe care mai apoi l-au copt și l-au savurat până la ultima bucățică.
Prof. Ellenes-Jakabffy Emese, directorul Liceului Teoretic German ,,Friedrich Schiller" din Oradea: ,,Mă bucur foarte mult, că am reușit să organizăm Școala de vară în acest an școlar plin de provocări. Sper să ajungem la cât mai multe ediții, astfel încât elevii noștri să își petreacă timpul liber într-un mod activ și creativ. Le mulțumesc în mod deosebit sponsorilor: Forumul Democrat al Germanilor din județul Bihor și Compania Cylex", a spus doamna director.
Vacanță plăcută, dragi copii!
Profesor Farcaș Gelina
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Școala de vară la Liceul Teoretic German ,,Friedrich Schiller” din Oradea.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 08:37:58 Ora de vară a Europei de Est