Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Laureații Galei Premiilor UNITER

Ediția a 29-a

Laureații Galei Premiilor UNITER

Luni, 19 iulie 2021, la Sala Mare a Teatrului Național „I.L. Caragiale" din București a avut loc ediția cu numărul 29 a Galei Premiilor UNITER.

Ceremonia de acordare a premiilor pentru cele mai bune creații teatrale ale anului 2020 a fost transmisă în direct pe TVR1, TVR Internațional, TVR Moldova și Radio România Cultural;

online pe www.uniter.ro, www.tvr.ro și preluat de pagina de Facebook UNITER https://www.facebook.com/UNITERoficial. De la ora 20.00 am transmis LIVE pe contul de YouTube UNITER ROMÂNIA și pe pagina de facebook a UNITER sosirea pe covorul roșu a invitaților Galei: unii dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului, parteneri și reprezentanți ai mass-media.
Amfitrionul Galei a fost Ion Caramitru, președintele UNITER, regia spectacolului a fost semnată de Bobi Pricop, iar scenografia, Irina Moscu.
Emoții puternice, bucuria reîntâlnirilor, multe zâmbete, o vibrație extraordinară a animat spațiul Galei la București, unde ne-am întors după 6 ani de călătorii prin țară.  Mulțumim tuturor celor care, într-un fel sau altul, ne-au fost alături!
Premiile!
Premiul pentru cel mai bun debut: DIANA MITITELU pentru regia spectacolului „Jocuri în curtea din spate", de Edna Mazya la Teatrul de Stat Constanța
 Premiul pentru întreaga activitate - actorul MARCEL IUREȘ
Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar:
ION RIZEA pentru rolul Bunica din spectacolul „Povestea acelor oameni care s-au adunat într-o seară în jurul unei mese", textul și regia Radu Iacoban, Teatrul Național „Mihai Eminescu" din Timișoara
 Premiul special:
SCENA DIGITALĂ - platformă de spectacole online a Teatrului Național „Radu Stanca" Sibiu
Premiul a fost ridicat de MARIUS TURDEANU, actor al teatrului.
 Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar:
DIANA VIERU pentru rolul Marusia din spectacolul „Orașul cu fete sărace", scenariu după nuvelele lui Radu Tudoran, regia, scenariul și universul sonor Radu Afrim la Teatrul Național „Vasile Alecsandri" Iași
Premiul pentru întreaga activitate - scenografie: GETA MEDINSCHI
 Premiul pentru cea mai bună scenografie:
ADRIAN DAMIAN pentru decorurile spectacolului „Revizorul", de N.V. Gogol, regia Petru Vutcărău, Teatrul „Regina Maria" Oradea
 Premiul Președintelui
Teatrul Național „Mihai Eminescu" din Chișinău pentru 100 de ani de istorie în teatrul românesc.
Premiul a fost primit de PETRU HADÂRCĂ, director general al teatrului.
 Premiul pentru întreaga activitate - actriță: ILEANA PLOSCARU
Premiul a fost ridicat de ERWIN ȘIMȘENSOHN, directorul Teatrului de Stat Constanța
 Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal:
EMŐKE KATÓ pentru rolul Eszter Nagy din spectacolul „Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois", de Cosmin Stănilă, regia Andrei Măjeri, Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca
 Premiul special:
TEATRUL POESIS - program al Teatrului Național „Marin Sorescu" Craiova și al Teatrului Nottara din București.
Premiul a fost ridicat de domnul EMIL BOROGHINĂ, fondatorul Teatrului POESIS.
 Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal:
RĂZVAN VICOVEANU pentru rolul Ivan Alexandrovici Hlestakov din spectacolul „Revizorul" de N.V. Gogol, regia Petru Vutcărău, Teatrul „Regina Maria" Oradea
 PREMIU GĂZDUIT:
Premiul British Council a fost acordat de NIGEL BELLINGHAM, directorul Consiliului Britanic Teatrului BASCA din Timișoara - un teatru pentru incluziune socială şi comunitate.
Premiul a fost ridicat de regizoarea ANA MARIA URSU.
Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru TV / Teleplay:
„SHORTS", după Samuel Beckett, regia Zalán Zakariás, Teatrul „Tomcsa Sándor", Odorheiu Secuiesc
Premiul a fost ridicat de RÉKA DÁLNOKY, director artistic al teatrului.
 Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic:
„INSOMNIA", scenariul, documentarea și regia Robert Bălan, Asociația Art No More, București
 Premiul pentru Cea mai bună piesă românească a anului 2020, program derulat sub egida Casei Regale a României
MIHAI IGNAT, pentru piesa „Prințesa care sforăia".
 În selecția finală au mai fost nominalizate următoarele piese:
Stockholm, de Ana Sorina Corneanu
Tăcerea, de Mihai Ignat
Game over, de Cristina Cozma
Operațiunea vampirul, de Radu Popescu
 Premiul pentru întreaga activitate -  critică și istorie teatrală: ION PARHON
 Premiul pentru critică de teatru: MIRUNA RUNCAN
Premiul a fost ridicat de criticul de teatru MIHAELA MICHAILOV.
 Premiul pentru întreaga activitate -  regie: ALEXANDRU DARIE (post-mortem)
Premiul a fost ridicat de actorul MARIAN RÂLEA.  
 Premiul pentru cea mai bună regie (Premiul „Lucian Pintilie"):
CARMEN LIDIA VIDU pentru spectacolul „Jurnal de România. 1989", scenariul Carmen Lidia Vidu, Teatrul Național „I.L. Caragiale" din București
 Premiul pentru cel mai bun spectacol:
„INIMĂ ȘI ALTE PREPARATE DIN CARNE", de Dan Coman, regia, video și universul sonor Radu Afrim, scenografia Irina Moscu, Teatrul Național „Marin Sorescu" Craiova
Premiul a fost ridicat de ALEXANDRU BOUREANU, directorul teatrului.
 *
Au prezentat premii live sau virtual: și au anunțat câștigătorii: Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României, Bogdan Gheorghiu (ministrul Culturii), Nicușor Dan (primarul general al Municipiului București), Ramona Săseanu (director general interimar al TVR), Ovidiu Buluc (președintele Fundației „PROCULTURA"), Steven van Groningen (președintele Raiffeisen Bank România), Miruna Berescu (directoarea Festivalului de Film Anonimul), Camelia Ene (CEO MOL România), Ina Solomon (CSR & Corporate Sponsorships. Identity & Communication UniCredit Bank), Florentina Țilea, Gavril Pătru, Irina Moscu, Vlad Zamfirescu, Tania Popa, Ada Galeș, Marina Constantinescu, Constantin Chiriac, Ada Hausvater, Mirela Pană, Dan Cojocaru, Marinela Țepuș, Ludmila Patlanjoglu, Oana Pellea.
*
JURIILE GALEI
Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru:
Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza și Cristina Rusiecki.
Juriul Galei care au decis câștigătorii:
Puiu Antemir (scenograf), Alina Epîngeac (critic de teatru), Eugen Jebeleanu (regizor), Dorina Lazăr (actriță) și Octavian Saiu (critic de teatru).
Juriul concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2020":
Marina Constantinescu, Andrei și Andreea Grosu și Mihaela Michailov.
*
Video - Gala Premiilor UNITER 2021 - Evenimentul de covor roșu - interviuri la primirea invitaților realizate de jurnalistul Florin Ghioca
https://www.youtube.com/watch?v=0fZizn975zY
 Video - Gala Premiilor UNITER 2021 - decernarea premiilor
Partea 1: https://www.youtube.com/watch?v=rEw6nnrwF3c
Partea a 2-a: https://www.youtube.com/watch?v=U0Aj16stnUA
Partea a 3-a: https://www.youtube.com/watch?v=5NOQgOKdMVg
Galerii foto: https://www.uniter.ro/gala-premiilor-uniter-2021/
Galerie foto de Florin Biolan
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.245302427421904&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.245292267422920&type=3
 Galerie foto de Adi Bulboacă
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.245411037411043&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.245418620743618&type=3
 Galerie foto de Andrei Gîndac
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.245345844084229&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.245355660749914&type=3
 Galerie foto de Maria Ștefănescu
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.245253290760151&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.245241730761307&type=3
 PARIUL PUBLICULUI
(În urma votului online pe https://www.uniter.ro/pariul-publicului-la-gala-premiilor-uniter-2021/)
Cel mai bun debut: DIANA PĂCURAR
Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic: „INSOMNIA"
Cel mai bun spectacol de teatru TV/ Teleplay: V.I.P. - Very Isolated Person
Critică de teatru: MIRUNA RUNCAN
Cea mai bună scenografie: ADRIAN DAMIAN
Cea mai bună actriță în rol secundar: CĂTĂLINA MIHAI
Cel mai bun actor în rol secundar: MATEI ROTARU
Cea mai bună actriţă în rol principal: ALEXANDRA VICOL
Cel mai bun actor în rol principal: BOGDAN FARCAȘ
Cea mai bună regie: CARMEN LIDIA VIDU
Cel mai bun spectacol: „VERDE TĂIAT"
Pamela Bojog-Pricopie
Departament PR

Trimite email
vineri, 19 aprilie 2024, 04:05:47 Ora de vară a Europei de Est