Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Ați reușit să contribuiți la construirea capitalului social în domeniul juridic”

La finele celor patru ani la Universitatea ,,Agora”

,,Ați reușit să contribuiți la construirea capitalului social în domeniul juridic”

Am trăit vineri (23 iulie 2021), alături de profesorii și studenții Universității ,,Agora", emoțiile momentului de final, de bilanț al celor patru ani de studenție pentru absolvenții Facultății de Științe Juridice și Adminstrative.

Un curs festiv special, la care au fost invitați să ia parte și cei dragi, un seminar, în același timp, la care s-a dat glas și frâu liber imaginației în destăinuirea gândurilor, s-au adresat felicitări și mulțumiri profesorilor, colegilor (studenți) și părinților. După  cuvântul de deschidere exprimat cu sinceritate și emoție de decanul Facultății, doamna prof. univ. dr. habil. Elena Ana Iancu, domnul președinte, prof. univ. dr. ing. Mișu Jan Manolescu, rectorul Universității ,,Agora", a propus un moment de reculegere în memoria celui care ne-a părăsit, ridicându-se la Ceruri, prorector cu probleme de cercetare, în ultima perioadă, și două mandate de rector, distinsul prof. univ. dr. habil. Ioan Dzițac.
,,Împreună, puteți crea momente unice..., momente speciale"!
,,Devenirea dumneavoastră continuă și în această zi (vineri - n.n.), când ați confirmat (prin susținerea examenului și a lucrării de licență - n.n.) că printr-o pregătire temeinică, ați reușit să contribuiți la construirea capitalului social în domeniul juridic.
Vă felicit pentru că astăzi (ieri - n.n.), ați reușit să mai demonstrați un lucru: că împreună, puteți crea momente unice în viața dumneavoastră, momente speciale în viața Universității ,,Agora", a spus printre altele doamna decan, prof. univ. dr. habil. Elena Ana Iancu.
,,Vă dorim mult succes în cariera grea pe care v-ați ales-o"!
Adresându-se studenților absolvenți, domnul rector, prof. univ. dr. ing. Mișu Jan Manolescu, a punctat momente semnificative din viața lor studențească, din cei patru ani ai devenirii lor ca juriști; i-a felicitat pentru alegerea făcută, pentru perseverență, seriozitate și responsabilitatea demonstrate în pregătire, mulțumindu-le, totodată, lor, dar și părinților, că au ales Universitatea ,,Agora" pentru a îmbrățișa cariera de jurist, și a încheiat urându-le succes în carieră: ,,Vă dorim mult succes în cariera grea pe care v-ați ales-o, atât de importantă pentru societatea românească aflată în plină dezvoltare"!
,,Mulțumim, ,,Agora", că ne-ați oferit un loc unde am învățat să gândim"!
Adresându-se profesorilor (celor care sunt ,,exemple de etică și deontologie, iar pentru unii chiar mentori - Oana), șefa de promoție, doamna Suciu Ximena-Zorana, le-a mulțumit: ,,Mulțumim, ,,Agora", că ne-ați oferit un loc unde am învățat să gândim, unde am primit nu doar informații, ci și lecții de viață. Heraclit spunea că educația este un al doilea soare pentru cei ce o au...,iar părintele prof. Constantin Galeriu: ,,Nu fiecare furtună vine să-ți distrugă viața..., unele vin să-ți curețe calea"!
În mesajul său special, Ximena a mai punctat, precum un profesor: ,,Trebuie să fim mereu o mai bună versiune a noastră. Suntem suma alegerilor noastre. Și a încheiat cu un îndemn (general): ,,Fiți responsabili, asumați-vă promisiunile și faptele, indiferent de rolul juridic pe care îl veți avea. Să nu uitați că justiția este destinată oamenilor", a conchis șefa de promoție.
,,Fiecare diplomă are povestea ei"
Înainte să citească catalogul și să invite absolvenții pe scenă pentru jurământ și salutul lor simbolic de înălțare spre cer, doamna conf. univ. dr. Laura Popoviciu le-a adresat, cu ochii umezi, un ultim mesaj sincer, ca între prieteni: ,,Dragilor, frumoșilor, fiecare diplomă are povestea ei, aș spune, una specială, pentru că ea reprezintă chiar baza unora dintre cele mai grele profesii, profesii cu greutate, profesii care ne obligă la un profund simț al responsabilității, pe toți deținătorii acestei diplome...
Să folosiți această diplomă doar în scopuri nobile și, întotdeauna, cu gând curat, corect și responsabil", a replicat doamna conf. univ. dr. Laura Popoviciu.
Mai multe, despre atmosferă, ambianță și atitudine, vorbesc în graiul lor sugestiv zecile de imagini.
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (87 de poze) în Galeria foto: ,,Ați reușit să contribuiți la construirea capitalului social în domeniul juridic”.

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:38:43 Ora de vară a Europei de Est