Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

,,Ați reușit să contribuiți la construirea capitalului social în domeniul juridic”

La finele celor patru ani la Universitatea ,,Agora”

,,Ați reușit să contribuiți la construirea capitalului social în domeniul juridic”

Am trăit vineri (23 iulie 2021), alături de profesorii și studenții Universității ,,Agora", emoțiile momentului de final, de bilanț al celor patru ani de studenție pentru absolvenții Facultății de Științe Juridice și Adminstrative.

Un curs festiv special, la care au fost invitați să ia parte și cei dragi, un seminar, în același timp, la care s-a dat glas și frâu liber imaginației în destăinuirea gândurilor, s-au adresat felicitări și mulțumiri profesorilor, colegilor (studenți) și părinților. După  cuvântul de deschidere exprimat cu sinceritate și emoție de decanul Facultății, doamna prof. univ. dr. habil. Elena Ana Iancu, domnul președinte, prof. univ. dr. ing. Mișu Jan Manolescu, rectorul Universității ,,Agora", a propus un moment de reculegere în memoria celui care ne-a părăsit, ridicându-se la Ceruri, prorector cu probleme de cercetare, în ultima perioadă, și două mandate de rector, distinsul prof. univ. dr. habil. Ioan Dzițac.
,,Împreună, puteți crea momente unice..., momente speciale"!
,,Devenirea dumneavoastră continuă și în această zi (vineri - n.n.), când ați confirmat (prin susținerea examenului și a lucrării de licență - n.n.) că printr-o pregătire temeinică, ați reușit să contribuiți la construirea capitalului social în domeniul juridic.
Vă felicit pentru că astăzi (ieri - n.n.), ați reușit să mai demonstrați un lucru: că împreună, puteți crea momente unice în viața dumneavoastră, momente speciale în viața Universității ,,Agora", a spus printre altele doamna decan, prof. univ. dr. habil. Elena Ana Iancu.
,,Vă dorim mult succes în cariera grea pe care v-ați ales-o"!
Adresându-se studenților absolvenți, domnul rector, prof. univ. dr. ing. Mișu Jan Manolescu, a punctat momente semnificative din viața lor studențească, din cei patru ani ai devenirii lor ca juriști; i-a felicitat pentru alegerea făcută, pentru perseverență, seriozitate și responsabilitatea demonstrate în pregătire, mulțumindu-le, totodată, lor, dar și părinților, că au ales Universitatea ,,Agora" pentru a îmbrățișa cariera de jurist, și a încheiat urându-le succes în carieră: ,,Vă dorim mult succes în cariera grea pe care v-ați ales-o, atât de importantă pentru societatea românească aflată în plină dezvoltare"!
,,Mulțumim, ,,Agora", că ne-ați oferit un loc unde am învățat să gândim"!
Adresându-se profesorilor (celor care sunt ,,exemple de etică și deontologie, iar pentru unii chiar mentori - Oana), șefa de promoție, doamna Suciu Ximena-Zorana, le-a mulțumit: ,,Mulțumim, ,,Agora", că ne-ați oferit un loc unde am învățat să gândim, unde am primit nu doar informații, ci și lecții de viață. Heraclit spunea că educația este un al doilea soare pentru cei ce o au...,iar părintele prof. Constantin Galeriu: ,,Nu fiecare furtună vine să-ți distrugă viața..., unele vin să-ți curețe calea"!
În mesajul său special, Ximena a mai punctat, precum un profesor: ,,Trebuie să fim mereu o mai bună versiune a noastră. Suntem suma alegerilor noastre. Și a încheiat cu un îndemn (general): ,,Fiți responsabili, asumați-vă promisiunile și faptele, indiferent de rolul juridic pe care îl veți avea. Să nu uitați că justiția este destinată oamenilor", a conchis șefa de promoție.
,,Fiecare diplomă are povestea ei"
Înainte să citească catalogul și să invite absolvenții pe scenă pentru jurământ și salutul lor simbolic de înălțare spre cer, doamna conf. univ. dr. Laura Popoviciu le-a adresat, cu ochii umezi, un ultim mesaj sincer, ca între prieteni: ,,Dragilor, frumoșilor, fiecare diplomă are povestea ei, aș spune, una specială, pentru că ea reprezintă chiar baza unora dintre cele mai grele profesii, profesii cu greutate, profesii care ne obligă la un profund simț al responsabilității, pe toți deținătorii acestei diplome...
Să folosiți această diplomă doar în scopuri nobile și, întotdeauna, cu gând curat, corect și responsabil", a replicat doamna conf. univ. dr. Laura Popoviciu.
Mai multe, despre atmosferă, ambianță și atitudine, vorbesc în graiul lor sugestiv zecile de imagini.
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (87 de poze) în Galeria foto: ,,Ați reușit să contribuiți la construirea capitalului social în domeniul juridic”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021