Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Felicitări Corului Bisericii ,,Ioan Iacob Românul”!

Cu har și din iubire de Dumnezeu!

Felicitări Corului Bisericii ,,Ioan Iacob Românul”!

Duminică, 1 august 2021, la slujba arhierească săvârșită la Biserica Ortodoxă cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, aveam să ascultăm și să descoperim Corul Bisericii ,,Ioan Iacob Românul", care a cântat dumnezeiește!

I-am felicitat, public, pe membrii acestui cor la finalul articolului și am menționat că în zilele următoare, vom reveni cu un articol pentru a vă spune mai multe lucruri despre ei, prin vocea celui mai autorizat membru al corului, doamna profesor Loredana Pantea, care ne-a scris însemnarea care urmează.
,,Cea mai plăcută, sinceră şi înălţătoare modalitate de a-L cinsti pe Dumnezeu este cântarea. Muzica bisericească oferă profunzime, poezie şi dulceaţă duhovnicească cuvântului rostit, şi mai ales cuvântului de rugăciune al Bisericii. Cântul coral aduce un spor de frumuseţe, de eleganţă, de solemnitate şi înălţare sufletească în  timpul Sfintelor Liturghii. Unind oameni cu aceeaşi dragoste şi pasiune comună pentru Dumnezeu şi Muzică, corul bisericii „ Ioan Iacob Românul" din Oradea a luat fiinţă în anul 2005, sub bagheta şi îndrumarea distinsului preot conf. univ. dr. Mihai Brie. Corul activează în această biserică timp de 4 ani sub bagheta dirijorului fondator al corului, dar şi a preotului Codre Bogdan.
După 4 ani, timp de 2 ani, până în anul 2011, conducerea corului este preluată de profesor Loredana Conţiu, sub mâna căreia corul a intrat într-o etapă de veritabilă revigorare, atât prin îmbogăţirea şi diversificarea repertoriului , cât şi prin creşterea calităţii interpretării. Tot în această perioadă, corul se bucură de succesul obţinut în cadrul festivalurilor corale de Rusalii şi de Crăciun, organizate de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, dar şi de înregistrarea unui C.D. cu Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, compusă în mare parte de Nicolae Lungu.
Începând cu martie 2011, la pupitrul corului vine profesor Loredana Pantea, care prin dăruire, pregătire profesională şi aceeaşi dragoste pentru muzică şi Dumnezeu, încearcă să îmbunătăţească calitatea corului valorificând potenţialul şi dăruirea cu care membrii acestuia participă la actul complex şi înălţător al cântului coral bisericesc".
Cu modestia-i caracteristică și cu smerenie, doamna profesor ne oferă astfel o imagine elocventă, prin cuvinte, a ceea ce înseamnă Corul Bisericii ,,Ioan Iacob Românul", iar pozele alăturate vin să completeze, în graiul lor, și să dea culoare mesajului.
La cât mai multe izbânzi, dragilor!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Felicitări Corului Bisericii ,,Ioan Iacob Românul”!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:13:14 Ora de vară a Europei de Est