Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Învață și dă mai departe”!

Eveniment inedit la Colegiul Național „Octavian Goga”

,,Învață și dă mai departe”!

Luni, 27.09.2021, la Colegiul Național „Octavian Goga" din Marghita, a avut loc un eveniment inedit: echipa de implementare a proiectului Erasmus+, cu titlul ,,S.P.E.R. - Speranță pentru Educația Românească", a organizat activitatea de diseminare ,,Erasmus+, o șansă pentru școala ta"!

Aceasta s-a desfășurat on-line, cu scopul de a împărtăși din experiența scrierii și implementării în proiectele Erasmus+ în domeniul Educației școlare și de a încuraja școlile să aplice în cadrul acestui program cu finanțare europeană.
Invitația s-a adresat, în primul rând, coordonatorilor și membrilor comisiilor pentru proiecte și programe comunitare din cadrul școlilor, dar și tuturor celor interesați să depună o candidatură la următoarele termene limită.
Evenimentul, popularizat pe site-ul și pagina de facebook ale colegiului, s-a bucurat de un real succes: cadre didactice de la 20 de școli din trei județe: Bihor, Satu Mare și Sălaj, au participat la întâlnire.
Activitatea a fost structurată în patru secvențe. În prima parte, dna profesor Ileana Popescu, responsabil cu diseminarea și valorizarea proiectului, a prezentat proiectul ,,S.P.E.R." (2018-1-RO01-KA101-047947), derulat în cadrul colegiului, ca pe o aplicație practică la tema discuției. În a doua parte, dna profesor Laura Moca, responsabil cu monitorizarea și evaluarea proiectului, a expus beneficiile pe care le aduce profesorilor participarea la astfel de proiecte, din dubla sa ipostază, de participant direct la mobilități și de membru în echipa de implementare. Partea a treia a fost prezentată de dna profesor Loredana Braia, coordonatorul proiectului, care a adus la cunoștința participanților aspecte importante legate de scrierea și implementarea proiectelor Erasmus+ în domeniul Educației școlare. În cadrul prezentării au fost inserate link-uri și documente utile viitorilor aplicanți, au fost prezentate site-urile Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale  (ANPCDEFP), Erasmus Plus, e-Twinning, School Education Gateway, s-au abordat elemente de management al proiectelor, cum sunt Arborele problemei, obiectivele SMART și  s-au discutat etapele de parcurs în crearea și implementarea unui proiect de mobilitate a persoanelor în scopul învățării. Ultima parte a fost dedicată întrebărilor și răspunsurilor.
În cadrul întâlnirii, domnul director Bogdan Pop a felicitat echipa de proiect și i-a mulțumit pentru implementarea cu succes a proiectului ,,S.P.E.R.". De asemenea, le-a vorbit participanților despre impactul deosebit pe care proiectele Erasmus+ îl au asupra dezvoltării dimensiunii europene a școlii și i-a încurajat pe aceștia să aplice în cadrul programului.
Evenimentul s-a încadrat în spiritul programului Erasmus+, a cărui deviză este ,,Învață și dă mai departe!". Noi considerăm că am învățat și am evoluat mult, atât profesional, cât și personal, prin participarea în cadrul programului și ne simțim datori să spunem și altora. Ne asumăm faptul că participanții de la evenimentul organizat de noi, vor deveni competitorii noștri la termenul viitor de depunere a candidaturilor în domeniul Educației școlare. Urăm mult succes tuturor! Să câștige cei mai buni!
Prof. Loredana Braia,
coordonatorul Comisiei pentru proiecte și programe comunitare
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: ,,Învață și dă mai departe”!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 18:25:49 Ora de vară a Europei de Est