Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

5 octombrie - Ziua Mondială a Educației

La Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan” Vaşcău

5 octombrie - Ziua Mondială a Educației

,,Nu legea, nu cartea, nu regulamentul ori ministrul face școala. Ci o faci zilnic tu, cel care te sui la catedră.

De felul cum te-ai gândit (ori nu te-ai gândit) la lecție, de chipul cum privești (ori nu privești) pe copii, de metoda cu care explici (ori nu explicit îndestul) lecțiile, de fiecare pas, de fiecare cuvânt, de fiecare gest al tău atârnă soarta viitoare a învățământului. Dacă tu ești dascăl adevărat, poate Universul întreg să fie hâd și șubred ca o șandrama veche, tu, în sfera școlii tale ești izvor de lumină, de frumusețe și armonie, fiindcă tu ești pentru copil central Universului". (Simion Mehedinți)
Ne întrebăm ce ne dă nouă educația?
Educația ne dă aripi să zburăm spre a ne atinge visurile și în acest sens, data de 5 octombrie ne oferă prilejul de a ne opri puțin din activitățile zilnice pentru a puncta un moment important: Ziua Mondială a Educației.
Activitățile desfășurate cu acest prilej au drept scop familiarizarea elevilor cu semnificația zilei, evidenţierea rolului dascălilor în dezvoltarea copiilor şi recunoaşterea meritelor acestora în însuşirea valorilor morale şi culturale ale unei societăţi. Această zi ne aminteşte faptul că o educație de calitate reprezintă cheia succesului.
În acest sens, Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan" Vaşcău a ținut să celebreze educația prin activitățile desfășurate de mânuțele harnice ale celor care formează familia şcolii noastre. Aşadar, am pornit cu discuții despre ce implică educația. Mai apoi, elevii clasei a VII-a şi-au dovedit talentul artistic creionând portretele dascălilor, ce vor fi valorificate în cadrul unui concurs naţional. Colectivul clasei a VIII-a a realizat un copac al educației şi au adresat mesaje de mulțumire celor care le îndrumă paşii pe calea cunoaşterii. Elevii clasei a VI-a au răspuns unor provocări variate care i-au amuzat şi le-au trezit amintiri frumoase legate de viața la şcoală, iar bobocii clasei a V-a şi-au amintit cu drag de doamnele învățătoare exprimându-şi în același timp recunoştința şi față de ceilalți profesori, prin mesaje sau desene.
Ziua Mondială a Educaţiei reprezintă, mai degrabă, conştientizarea importanţei educaţiei pentru că, aşa cum afirma şi Nelson Mandela, ,,educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea". Nu putem să nu amintim şi crezul câştigătoarei Premiului Nobel pentru pace, Malala Yousafzai, care spunea că: „un  copil, un profesor, o carte, un creion pot schimba lumea". Dacă ne gândim bine, constatăm cu uşurință  că fără profesori nu ar exista de fapt nicio altă meserie.
Cel mai mare privilegiu al acestei profesii este că se exercită numai în mijlocul copiilor şi de aceea le dorim tuturor profesorilor să rămână veșnic tineri! Pentru toți primii pași care nu se uită, pentru fiecare stilou îndreptat, pentru fiecare literă frumos conturată, pentru prezent și viitor, mulțumire! 
La mulți ani, dragi profesori!
Prof. Terme Alexandra Ioana
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: 5 octombrie - Ziua Mondială a Educației

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021