Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

,,Îmi doresc ca orădenii să se mândrească cu orașul lor”

Ieri, am sărbătorit Ziua Oradiei, în pandemie,

,,Îmi doresc ca orădenii să se mândrească cu orașul lor”

În condiții de pandemie, Ziua Oradiei a fost mai mult marcată decât sărbătorită, ieri (12 octombrie 2021) în Parcul 1 Decembrie.

După slujba de Te Deum, au rostit alocuțiuni domnul primar Florin Birta și decanul Facultății de Istorie a Universității din Oradea, domnul prof. univ. dr. Gabriel Moisa, după care au fost depuse coroane, jerbe și buchete de flori la Statuia Ostașului Român.
În atari condiții, orădenii au fost prezenți în număr foarte mic... S-au remacat însă cei mici, preșcolari, dar și elevi de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna" și de la Școala Primară ,,Winnie Academy" (din clasele a II-a și a IV-a, însoțiți de prof. Ioana Horjan și Stela Tăut), precum și un grup de studenți (studenți de la Drept, însoțiți de doamna profesor Claudia Timofte).
,,Oradea a avut un rol important în procesul de realizare a României Mari"
,,Aniversăm, azi, 103 ani de la adoptarea Declarației de la Oradea, la 12 octombrie 1918, emisă de Comitetul Executiv al Partidului Național Român din Transilvania. Declarația adoptată în casa avocatului dr. Aurel Lazăr a reprezentat un moment-cheie în derularea evenimentelor ce au condus spre Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, de la 1 Decembrie 1918. A fost un efort național uriaș, fără precedent pentru neamul românesc, Marea Unire fiind mai apoi consfințită prin textul Tratatului de pace semnat în 1919, prin negocierile de pace de la Paris.
Iată, așadar, cum Oradea a avut un rol important în procesul de realizare a României Mari. Prin Declarația adoptată în casa lui Aurel Lazăr se proclama faptul că: ,,Fiecare naţiune poate dispune şi hotărî singură asupra sorţii ei, liberă de orice înrîurire străină, să hotărască singură aşezarea ei printre naţiunile libere".
Evenimentele petrecute la Oradea în 1918 și, mai apoi în 1919, prin intrarea trupelor conduse de generalul Moșoiu și așezarea administrației românești au dat stabilitate orașului, după anii însângerați ai Primului Război Mondial. De asemenea, au pus bazele prosperității orașului cosmopolit, multi-etnic și multi-confesional din perioada interbelică, aici conviețuind în bune relații români, maghiari, evrei, precum și germani, romi, ruteni sau ucraineni (...)
Vaccinarea este singura soluție să trecem cu bine peste aceste vremuri
Îmi doresc ca orădenii să se mândrească cu orașul lor, iar cei care ne vizitează orașul să plece bucuroși că au avut ocazia să ne fie oaspeți. De asemenea, îmi doresc ca Oradea să se transforme într-una din destinațiile favorite pentru românii plecați azi din țară, pentru a-i determina să se repatrieze.
S-au făcut deja pași importanți pentru atingerea acestor deziderate și suntem datori să facem alți pași, și mai hotărâți, pentru ca aceste obiective îndrăznețe să devină realitatea noastră cotidiană.
Azi este prilej de sărbătoare. Este ziua în care ne sărbătorim orașul. Însă nu putem face abstracție de vremurile dificile pe care le traversăm...
Vaccinarea este singura soluție să trecem cu bine peste aceste vremuri", a conchis domnul primar Florin Birta.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (42 de poze) în Galeria foto: ,,Îmi doresc ca orădenii să se mândrească cu orașul lor”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021