Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Întâlnire de rang înalt la Primăria Oradea

„Orașul vostru este o bijuterie și trebuie să-l promovați”

Întâlnire de rang înalt la Primăria Oradea

Oradea este o bijuterie și trebuie să fie promovată ca atare. Este părerea Excelenței Sale David Saranga, ambasadorul Israelului în România, care se află timp de două zile în urbea de pe Crișul Repede.

Ieri (21 oct. 2021), diplomatul s-a întâlnit cu primarul Florin Birta, căruia i-a transmis că își dorește o colaborare de durată cu administrația publică orădeană în domenii de interes precum sănătate, digitalizare și turism.
Oficialul israelian s-a declarat plăcut surprins de arhitectura Art Nouveau și de obiectivele turistice cu care se mândrește Oradea. Tocmai din acest motiv, ES David Saranga și-a manifestat intenția de a contribui, printr-o reală colaborare, la promovarea orașului nostru în țara de origine, convins fiind că istoria comunității evreiești din Oradea și amprenta pe care aceasta a lăsat-o asupra locului poate să atragă turiști din Israel.
„Orașul vostru este o bijuterie și trebuie să-l promovați. Lumea nu știe încă ce aveți de oferit și pentru a vă face cunoscuți nu trebuie să investiți prea mulți bani. De aceea sunt aici, pentru a vorbi despre un parteneriat prin care Oradea să fie promovată în Israel", a precizat ambasadorul David Saranga.
Primarul Florin Birta și-a manifestat deschiderea spre această colaborare, care va aduce plusvaloare orașului, menționând că în viitor va face o vizită în Israel pentru un schimb de experiență, urmând ca, mai apoi, persoane din țara respectivă să ajungă la noi. S-a vorbit și despre evenimente comune, care să presupună inclusiv expoziții fotografice cu imagini din cele două locuri. Edilul i-a împărtășit ambasadorului modul în care s-a reușit punerea în valoare a clădirilor din centrul istoric și măsurile care, inițial nepopulare, și-au dovedit utilitatea pe parcurs.
„Suntem interesați de acest parteneriat, mai ales că avem în Oradea sinagogile care au fost restaurate, iar în viitor vom pune în valoare și cimitirul evreiesc. Ne dorim să avem și curse spre și dinspre Israel pentru a facilita călătoria celor care vor să se bucure de cele două destinații. Avem multe de oferit celor care ajung la noi", a declarat primarul Florin Birta.
Printre alte puncte importante atinse în cadrul discuțiilor cu Excelența Sa David Saranga, s-a numărat situația pandemică și numărul redus al persoanelor vaccinate din țara noastră.
„Încerc să văd ce s-a făcut la noi în țară și cum s-a reușit. Trebuie luate măsuri dure pentru a-i determina pe oameni să se vaccineze. Noi, spre exemplu, avem încredere în sistem și în știință", a declarat ambasadorul.
Impactul pe care îl are creșterea prețurilor la materialele de construcții și gazul natural asupra bugetului local a fost un alt subiect abordat, dar și proiectele mari de investiții derulate de municipalitate cu ajutorul fondurilor europene, care au atras aprecierea diplomatului. Primarul Florin Birta l-a asigurat pe distinsul oaspete de toată deschiderea administrației publice față de orice colaborare viitoare cu acesta, urmând ca ambasadorul să faciliteze întâlniri ulterioare cu conaționali de-ai săi, experți în sectoarele digitalizare și sănătate. (B.P.)

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 01:01:29 Ora de vară a Europei de Est