Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Festivalul Toamnei la Şcoala şi Grădiniţa Americano Română

Ediţia octombrie 2021

Festivalul Toamnei la Şcoala şi Grădiniţa Americano Română

Într-o zi de octombrie caldă şi însorită, decorată de natură în culorile magice ale toamnei, copiii Şcolii şi Grădiniţei Americano Române din Oradea au sărbătorit Festivalul Toamnei, ediţia 2021.

Bogata recoltă a toamnei a umplut coşurile din curtea şcolii noastre, iar copiii,împreună cu cadrele didactice, au pregătit numeroase gustări şi mâncăruri specifice acestui anotimp.
Grupele mici ale grădiniţei au pregătit ştrudele cu mere delicioase şi prăjituri cu prune, grupa mijlocie a stors roşii zemoase ca să pregătească bulionul pentru iarnă, iar grupa mare a umplut borcanele cu un compot dulce şi gustos, de mere şi pere, bun de savurat în zilele geroase.
Elevii de la şcoală au avut o serie de activităţi, care de care mai creative şi distractive, deopotrivă! Deschiderea festivităţii s-a făcut printr-un dans colectiv cu toţi elevii, sincron, în curtea interioară a şcolii.
Clasa pregătitoare a pregătit „Dansul frunzelor" şi a creat o expoziţie de pictură colectivă, în care figurile geometrice au căpătat chipuri omeneşti, clasa I şi-a expus în curte lucrările individuale de desen cu tematică de toamnă, iar elevii talentaţi ai clasei I au pregătit, cu măiestrie, o scenetă de teatru bine pusă în scenă, prestaţia lor fiind încheiată, în aplauzele audienţei, în paşi de dans, pe melodia „Noi doi şi o umbrelă!"
Elevii din clasa a doua şi-au expus compunerile şi poeziile cu specific adaptat toamnei, alături de chipurile create din conopidă, au recitat cele mai frumoase poezii de toamnă şi au lecturat cele mai creative compuneri, încheind prestaţia lor în paşi de dans - „Celebration Dance".
Clasa a treia ne-a încântat cu expoziţia de legume, în care fiecare personaj părea desprins din basm, elevii au recitat apoi o serie de poezii de toamnă şi au încheiat prestaţia lor la festival cu cântecelul „Supa de legume", scris de Otilia Cazimir, cântat împreună cu colegii lor din clasa a IV-a.
Cei mai mari şcolari ai noştri, cei din clasa a IV-a, şi-au expus lucrările realizate din vinete în curtea şcolii, pictura colectivă realizată pe tema toamnei şi au montat coliviile pictate şi decorate de ei, care vor rămâne pe gardul nostru, pentru a adăposti peste iarna păsărelele fără adăpost. În final, au cântat în limba engleză cântecelul „Harvest Song".
La finalul festivităţii, copiii au savurat plăcintele şi ştrudelele făcute cu sârguinţă de colegii lor mai mici şi au gustat din mustul proaspăt stors din struguri în cadrul special decorat la intrarea în curtea instituţiei noastre!
Ne-am bucurat împreună şi în acest an de recolta bogată a toamnei, petrecând o zi minunată la evenimentul pe care echipa noastră, de la mic la mare, l-a organizat la Şcoala şi Grădiniţa Americano Română!
Gabriela Arghiroiu
coordonator S.G.A.R.
Vedeți mai multe poze (25 de poze) în Galeria foto: Festivalul Toamnei la Şcoala şi Grădiniţa Americano Română.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:35:54 Ora de vară a Europei de Est