Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Școală de Excelență pentru proiectul Climate Action

Școala Internațională Agora din Oradea

Școală de Excelență pentru proiectul Climate Action

Școala Internațională Agora din Oradea a fost premiată cu Școala de Excelență pentru proiectul Climate Action.

Doar 250 de școli la nivel global au fost recunoscute datorită muncii lor intense asupra educației climatice într-o abordare a întregii școli. Recunoașterea a fost acordată de Cartoon Network Climate Champions și Climate Action Project.
Cartoon Network Climate Champions este o inițiativă de conștientizare a schimbărilor climatice care își propune să inspire copiii să facă față provocărilor zilnice care, în mod colectiv, pot face o mare diferență pentru sănătatea planetei noastre. A fost dezvoltat în colaborare cu WWF, o organizație de mediu de renume mondial.
Climate Action Project este un proiect educațional gratuit, global, care a fost lansat de Take Action Global, o organizație nonprofit educațională cu sediul în SUA, care implică 2.700.000 de profesori și studenți din 146 de țări. Proiectul își propune să ajute studenții să învețe despre criza climatică în moduri autentice și să disemineze soluții online.
Școlile recunoscute și-au prezentat lucrările pentru anul trecut și au îndeplinit criterii ample, inclusiv un angajament la nivelul întregii școli față de educația climatică și soluțiile pentru elevi.
Sub îndrumarea doamnei profesor Monica Nistor, elevii de la  Agora International School s-au implicat alături de comunitatea globală de profesori și elevi în proiectul Climate Action Project. Astfel, elevii au aflat ce sunt schimbările climatice , cauzele acestora , efectele generate de acestea și apoi au răspuns provocărilor proiectului . Elevii au realizat desene tematice minunate, au creat în Minecraft soluții la stoparea schimbărilor climatice (case solare, mașini electrice, orașe smart) dar au participat si activ la actiunea globală Plant-ed, alăturându-se astfel unei comunități care ia măsuri concrete în această direcție. Credem că orice acțiune poate avea rezultate fructuoase, iar conștientizarea problemelor de mediu este un prim pas care apoi trebuie completat cu acțiuni concrete.
Cele 250 de școli de excelență ale Proiectului Climate Action selectate au fost anunțate pe 4 noiembrie 2021 în cadrul Zilei Climate Action Day, un eveniment anual live online la care au participat 250.000 de persoane la nivel global. Vorbitorii evenimentului au inclus HRM Prințul William, președintele James Alix Michel, Seychelles, Rick Davis, NASA, Matt Larsen-Daw, WWF, HRM Princess Esmeralda, Belgia, Juan Pablo Celis Garcia, Programul ONU pentru Mediu și alți lideri mondiali, cercetători climatici, și activiști.
Câștigătorii au fost anunțați de Dan Russell, actorul de voce din spatele mai multor personaje din serialul de succes global Cartoon Network The Amazing World of Gumball, și de Nandi Bushell, un muzician de 11 ani, un influencer și un susținător pasionat al climei.
Declarație HRM Prințul William „Avem nevoie de creativitatea tinerilor pentru a ne repara planeta. Avem nevoie de studenți să inventeze și să inoveze - să gândească dincolo de locul în care ne aflăm acum și să fie optimiști cu privire la viitorul nostru."
Declarație Koen Timmers, Climate Action Project: „Tinerii au capacitatea de a face mai mult decât să învețe despre schimbările climatice. Toți pot veni cu soluții, pot întreprinde acțiuni mici și pot inspira pe alții să-și schimbe stilul de viață. În cele din urmă, o schimbare a comportamentului elevilor și a mentalității societății va fi crucială pentru a rezolva criza."
Declarație Dr. Jennifer Williams, Climate Action Project: „Comunitatea noastră de educatori s-a reunit în sprijinul educației climatice pentru toți. Ne angajăm să ne asigurăm că studenții au acces la informații, idei și oportunități de a acționa pentru planetă și, astăzi, aceste școli de excelență deschid drumul pentru întreaga lume".
Monica Nistor
 
Vedeți AICI mai multe poze și filmulețe: https://padlet.com/mnistorbh/ClimateActionProject2021
 
Felicitări, doamna Monica!
Felicitări, agoriștilor!
Sunteți super, supra!
Aceasta este o nouă carte de vizită și un nou premiu (titlu)... de Excelență!
Cu prețuire,
Ovidiu Dan

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 12:18:46 Ora de vară a Europei de Est