Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Între noii aleși, trei sunt bihoreni: Bogdan Pater, Bogdan Hodișan și Andrei Crăciun

Sâmbătă, în cadrul Congresului, Tineretul Național Liberal și-a ales noua echipă de conducere

Între noii aleși, trei sunt bihoreni: Bogdan Pater, Bogdan Hodișan și Andrei Crăciun

Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021, Tineretul Național Liberal și-a ales echipa de conducere la nivel național pentru următorii patru ani.

Congresul s-a desfășurat în regim online cu peste 550 de delegați. Delegația filialei TNL Bihor a fost formată din 21 de delegați (19 delegați aleși și doi delegați de drept). În urma votului exprimat, filiala TNL Bihor are trei reprezentați în noua echipă de conducere: Bogdan Pater, președinte al departamentului de comunicare și online, Bogdan Hodișan, președinte al clubului oamenilor de afaceri și Andrei Crăciun, membru al comisiei naționale de regulament.
Mara Mareș, președinte TNL: ,,Astăzi (sâmbătă - n.n.), începe un nou mandat la conducerea Tineretului Național Liberal, pentru mine și colegii din Generația Altfel.
Sunt convinsă că echipa noastră va reuși să livreze rezultate foarte bune în domeniile pe care le poate influența, și că ne vom adapta rapid la situațiile generate de evenimente pe care nu le controlăm.
Tineretul Național Liberal pornește la acest nou drum de la rezultatele bune ale precedentei echipe, și am convingerea că ceea ce este mai bun pentru TNL se află în viitor, și nu în trecut. Am toată încrederea în colegii mei, și știu că împreună vom da tot ceea ce avem mai bun României
".
Bogdan Pater, președinte al departamentului de comunicare și online: ,,De-a lungul timpului am folosit la nivelul Tineretului Național Liberal diferite hashtag-uri în comunicarea online, precum #Generația Libertății sau #Generația Altfel, iar acum este momentul să demonstrăm că acestea nu au fost simple lozinci.
Am folosit #Generația Libertății pentru că la momentul respectiv eram printre tinerii născuți după revoluție, din care mulți au ajuns acum în poziții importante de demnitar sau ales local. Avem peste 1.100 de tineri liberali care au fost aleși în 2020 la alegerile locale prin care putem să demonstrăm că socialismul nu funcționează și că singura cale de dezvoltare sustenabilă este creșterea investițiilor.
Folosim #Generația Altfel în prezent și în acești patru ani pe care îi avem în față trebuie să demonstrăm că putem într-adevăr face lucrurile altfel și în aceste poziții de responsabilitate, precum am văzut că putem la nivelul organizației noastre de tineret".
Bogdan Hodișan, președinte TNL Bihor și președinte al clubului oamenilor de afaceri: ,,Consider că inițiativa, spiritul întreprinzător, antreprenoriatul trebuie încurajate și susținute. Iar împreună cu tinerii oameni de afaceri îmi propun să căutăm soluții pentru dezvoltarea mediului privat, pe care să le putem implementa pe termen scurt și mediu".
Andrei Crăciun, președinte TNL Oradea și membru al comisiei naționale pentru regulament: ,,CNR reprezintă echilibrul structurii politice din cadrul Tineretului Național Liberal. Este vital să respectăm procedurile și regulile pentru a reuși să fim în primul rând cinstiți cu oamenii din jurul nostru dar și cu noi înșine. Sunt onorat să reprezint Bihorul în această comisie și vom face, împreună cu ceilalți colegi aleși, tot ceea ce ține de noi să luăm decizii înțelepte, obiective și corecte".
În urma desfășurării alegerilor, noua echipă de conducere este formată din următoarele persoane:
Președinte: Mara Mareș;
Secretar general: Octavian Oprea;
Prim-vicepreședinți: Codrin Lupu, Cosmin Ionuț Sava, Alexandru Gabriel Șerban, Kaczka Georgiana-Cristina;
Vicepreședinți: Balov Alexandru, Stroe Andra Sabrina, Mocanu Adrian Vasile Alexandru Lucian, Răduțoiu Robert Alexandru, Ștețco Gabriel Bogdan, Iordache Ioana, Bradea Andrei, Părduț Alexandru-Ștefan, Pașca Alexandra-Maria, Constantin Răzvan, Ionescu Mihai Sebastian, Săftiuc Bogdan-Paul, Țigănele Marius Sorin, Matei Claudiu, Țapu-Nazare Vlad George, Andrei Niculae;
Vicepreședinți regionali:Ioana Mihaela Marincaș (Nord Vest), Ionuț-Adrian Sîrbu (Vest), Doru Câplea (Sud Vest), Adrian Ionuț Chrian (Sud), Andrei Mihăilescu (Sud Est) Cezar-Gabriel Ciornei (Nord Est), Mircea Fărțilă (Centru), Petru Teodor Niculae (București-Ilfov);
Membri BEX: Dilv Alexandru Paul, Bianca Murgu, Bunescu Adnana Ida, Vișan Cătălin-Laurențiu, Banu Marius Alin, Cătălin Moldoveanu, Alina - Claudia Ciolan, Mititelu Eduard-Tatian, Lovin Mihai Silviu, Iancu Alina, Anghel Ovidiu, Brehuescu Victor-Marian, Iosif Catalin Ovidiu, Pavel Marius Cristian, Pantilimonescu Theodor, Cristian Piciorea;
Președintele Departamentului de Comunicare și Online: Pater Bogdan Cosmin;
Președintele Ligii Aleșilor Locali TNL: Moldovan Florin Cristian;
Președintele Clubului Oamenilor de Afaceri TNL: Hodișan Bogdan Florin;
Președintele Comisiei Naționale pentru Regulament: Tudose Ciprian;
Membrii Comisiei Naționale pentru Regulament: Dobocan Mircea, Cravă Ioan-Alexandru, Bumbeneci Ciprian, Șimon Sebastian Florin, Umbrarescu Stefan Emanuel, Ungureanu Mihail Emanuel, Giaca Nicolae, Crăciun Nicolae Andrei.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:05:47 Ora de vară a Europei de Est