Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Webinarul ,,Sindromul de burnout”

Vineri, 10 decembrie,

Webinarul ,,Sindromul de burnout”

A.S.M.O. și Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea împreună cu partenerii lor organizează în data de 10 decembrie 2021, de la ora 20.00, webinarul cu titlul ,,Sindromul de burnout", avându-l ca invitat pe dr. Erdei Cristian, medic specialist psihiatru și psihoterapeut.

În perioada în care trăim, supraimplicarea nu este doar foarte frecventă, ci și investită de percepția colectivă ca fiind o calitate indispensabilă, care ține de profesionalism, dinamism, dezvoltare personală și capacitatea de a performa la un înalt nivel.
De aceea, deseori, nu observăm la timp când am depășit acel prag optim în relația efort-peformanță și am intrat pe o pantă descendentă a distresului, care are consecințe redutabile asupra sănătății noastre fizice și mentale.
Simptomele de oboseală cronică și suprasolicitare nu sunt dificil de recunoscut, însă dezechilibrul între efort și relaxare are cauze mult mai complexe și mai nuanțate decât pare la prima vedere.
Lipsa unei intervenții la timp ne expune unor riscuri substanțiale atât pe planul bolilor somatice cât și al celor psihice, iar complicațiile legate de depresie, anxietate, abuz de substanțe, tulburări ale comportamentului alimentar etc. nu sunt rar întâlnite.
În fața unei asemenea probleme majore de sănătate publică, devine foarte important să fim informați despre metodele moderne de a face față sindromului de burnout, pentru noi și cei dragi pe care vrem să-i ajutăm.
Prin urmare, avem onoarea să îl avem ca invitat la un webinar interactiv pe marginea acestui subiect, pe dl. dr. ERDEI Cristian, medic psihiatru și psihoterapeut, unde să construim împreună un dialog empatic și personalizat, cu multe exerciții practice, astfel încât fiecare din participanți să descopere cele mai potrivite modalități de abordare.
Toţi cei care vor participa vor avea ocazia să interacţioneze între ei şi să se privească prin perspectiva celorlaţi, prin exerciţii practice şi utile, cu relevanţă asupra procesului de introspecţie şi explorare de sine.
Webinar-ul va avea loc în data de 10.12.2021, ora 20.00, atât pe platforma Zoom, cât și pe Facebook Live.
Pentru a putea participa la acest webinar, din cadrul Z.E.M, vă rugăm să completați formularul de înscriere :
https://docs.google.com/.../1YHU7vBwEolnuTw9gHlaY1cA.../edit
Menționăm faptul că datele cu caracter personal vor fi utilizate strict în scop profesional, în cadrul acestui proiect!
Organizatorii vă așteaptă cu drag! (B.C.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:34:48 Ora de vară a Europei de Est