Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Focul de artificii

După Târgul de Crăciun urmează

Focul de artificii

Evenimentele publice din 2021 au fost organizate diferit datorită pandemiei de Covid 19 și a legilor naționale care au stabilit regulile de organizare a acestora.

Ediția din acest an a Târgului de Crăciun nu a făcut excepție. Am considerat obligatoriu ca la fiecare eveniment organizat de Visit Oradea respectarea legilor aplicabile evenimentelor publice să fie respectate fără abatere, chiar dacă acest lucru a creat nemulțumiri în rândul unui segment al publicului nostru. 
Datorită contextului legislativ mai permisiv pentru seara de Revelion și deciziei Primăriei Oradea de a organiza un foc de artificii, dorim să anunțăm că Târgul de Crăciun s-a închis în 26 decembrie, ora 22.00 și nu în 3 ianuarie 2022, cum era prevăzut inițial. Am luat această decizie pentru a putea elibera Piața Unirii până în data de 31 decembrie, permițând accesul tuturor persoanelor în Piața Unirii la focul de artificii, indiferent că dețin sau nu un certificat verde.
După o pauză de un an reluăm tradiția organizării focului de artificii în central orașului. Deși participarea este permisă tuturor, purtarea măștii, chiar și în aer liber, rămâne obligatorie. Programul din 31 decembrie va debuta la ora 23.00 cu muzică.și o transmisie live pe ecranul din Piața Unirii spre bucuria celor prezenți în piață. La ora 24.00, va începe focul de artificii care va dura 8 minute, foc care va fi transmis din drona pe ecranul din Piața Unirii și live pe pagina de Facebook a Visit Oradea și Primăriei Oradea. Evenimentul nu va conține concerte live sau montarea unei scene, principala atracție fiind focul de artificii. Acesta din urmă va fi lansat dinspre Statuia Mihai Eminescu, Malul Crișului Repede din zona parcării subterane. 
Costurile pentru focul de artificii, asigurarea tehnicii necesare pentru desfășurarea evenimentului se ridică la 70.000 lei + TVA.  
Focul de artificii de Revelion
Primăria Municipiului Oradea ne invită în Piața Unirii să petrecem împreună, noaptea dintre ani. 
În anul precedent, la cumpăna dintre ani, focul de artificii a lipsit din cauza reglementărilor. Însă, pentru Revelionul 2022, Primăria Municipiului Oradea îi invită pe toți cetățenii care își doresc să petreacă trecerea dintre ani în aer liber, în Piața Unirii.
Târgul de Crăciun Oradea, deschis în data de 3 decembrie, s-a încheiat în 26 decembrie la ora 22.00. Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea), ia această decizie în urma modificării restricțiilor pentru zilele de 31 decembrie și 1 ianuarie.
Târgul s-a închis pentru a oferi acces neîngrădit tuturor doritorilor care vor să participe la spectacolul focului de artificii. De asemenea, toate decorațiunile  de la târg și bineînțeles bradul luminos vor continua să împodobească Piața Unirii, acestea putând fi admirate chiar și în seara de Revelion.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 20:08:37 Ora de vară a Europei de Est