Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Echipa Consiliului Județean al Elevilor Bihor are nevoie de voluntari

Ridică-te din bancă și fii vocea colegilor tăi!

Echipa Consiliului Județean al Elevilor Bihor are nevoie de voluntari

Consiliul Județean al Elevilor Bihor, unica structură de reprezentare a celor 95.000 de elevi bihoreni, este în căutare de elevi de liceu dornici să se implice în activitatea de reprezentare a beneficiarilor primari ai educației!

Echipa Consiliului Județean al Elevilor Bihor are nevoie de voluntari doritori să se implice și să pună în practică demersurile și proiectele structurii, ce vizează dezvoltarea unui mediu educațional mai bun în școlile bihorene.
Orice elev de liceu poate aplica pentru unul dintre cele șase departamente ale structurii, completând următorul formular: https://bit.ly/3gBYAcU până în data de 25 februarie, ora 23.59.
Cele șase departamente se află în subordinea Biroului executiv și se ocupă cu diferite zone ale educației, după cum urmează:
*Departamentul PR și comunicare este responsabil de politica de imagine a C.J.E. BH, ocupându-se activ de facilitarea încheierii de parteneriate între acesta și alte structuri, organizații ori instituții. De asemenea, lui îi revine rolul de a asigura un contact permanent cu mass-media, oferind informații presei și totodată, elevilor.
*Departamentul „Avocatul elevului" supervizează respectarea drepturilor omului/copilului în cadrul instituțiilor de învățământ, intervenind în cazuri contrarii. De asemenea, este menit să încurajeze cooperarea, spiritul civic și interacțiunea respectuoasă, în ciuda diversităţii elevilor din perspective etnice, religioase, culturale sau de gen.
*Departamentul de cultură, educație și programe școlare se ocupă de implementarea proiectelor sugerate de Biroul executiv, organizând activități și proiecte cu caracter cultural, având drept public țintă elevii.
*Departamentul pentru învățământ profesional, tehnic, vocațional organizează întâlniri cu membrii reprezentativi ai structurilor școlare de acest fel, identificând și soluționând problemele întâmpinate. Au rolul de a întocmi rapoarte care să aducă la cunoştinţa Biroului executiv, Adunării generale şi comisiilor din cadrul Biroului executiv al Consiliului Național al Elevilor neregulile observate.
*Departamentul pentru incluziune educațională are rolul de a purta discuții cu psihologii școlari, implementând campanii de informare cu privire la denigrarea elevilor în mediul educațional. Trebuie să asigure un cadru sigur pentru fiecare elev, realizând demersuri în vederea diminuării problemelor de denigrare și bullying în instituțiile de învățământ.
*Departamentul pentru activități sportive se ocupă de organizarea concursurilor și competițiilor sportive, îndemnând elevii și profesorii la un stil de viață sănătos.
Dacă ești de părere că te-ai potrivi să organizezi proiecte în departamentele enumerate și vrei să iei parte la procesul de îmbunătățire a sistemului educațional, alătură-te nouă! Ridică-te din bancă și fii vocea colegilor tăi!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:26:59 Ora de vară a Europei de Est