Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Asociațiile bihorene își arată solidaritatea

Bihorul sare în ajutor!

Asociațiile bihorene își arată solidaritatea

Solidaritatea și empatia sunt cuvintele care au luat cu asalt întreaga lume, iar protestele împotriva unui război ce lasă în urmă familii și prieteni sunt la ordinea zilei. Oamenii din fiecare colț al globului s-au unit pentru a ajuta comunitatea Ucrainei în aceste momente tensionate și cuprinse de incertitudine. Pe platformele de socializare se regăsesc știri mai mult sau mai puțin veridice, dar care inevitabil alimentează teama tuturor.

În acest sens, din dorința colectivă a tineretului bihorean, Consiliul Județean al Elevilor Bihor împreună cu Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea au inițiat o campanie de o mare amplitudine, numită în continuare ,,Grup Operativ", reunind în prezent peste 500 de voluntari gata să ajute atât cu resursă umană, cât și materială.
Demersului s-au alăturat numeroase asociații, printre care LEO Black Eagle Oradea, Interact Oradea, Kiwanis Key Club OG Oradea, USR Oradea, respectiv structurile de reprezentare ale elevilor de la nivel școlar cât și structurile studențești de reprezentare.
Printr-o mobilizare și organizare eficientă, echipa noastră se angajează în strângerea următoarelor: mâncare neperisabilă, materiale igienico-sanitare, haine și jucării, aeroterme, saci de dormit, pături, apă
potabilă, ceaiuri și alte produse adiționale.
Alătură-te și tu! Ajută refugiații ucrainieni!
Consiliul Județean al Elevilor Bihor și Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea apelează la bunătatea și spiritul vostru umanitar pentru refugiații ce urmează să ajungă în Oradea! Dacă ești dispus să contribui prin asistență fie financiară, materială sau umană, noi te așteptăm pe Strada Pescărușului nr. 22, Oradea, sediu coordonat de Filip Barabaș - 0733/704.740, fie prin dispunerea de a oferi CAZARE, pentru care poți contacta: 0749/ 384. 836 - Alina Miclea ori 0730/ 451.752 - Crișan Marius.
Împreună reușim! Haideți să continuăm campania prin implicare, solidaritate și promptitudine față de activitatea desfășurată de tinerii bihoreni și situația de criză în care se află vecinii noștri ucraineni!
Comunicat transmis de organizatori,
Consiliul Județean al Elevilor Bihor și Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:34:10 Ora de vară a Europei de Est