Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Provocarea lui Andrei - Grădinile urbane”

Vă facem cunoscută o nouă inițiativă

,,Provocarea lui Andrei - Grădinile urbane”

Grădinăritul este modul cel mai frumos de-a arăta planetei noastre că o iubim și avem grijă de ea. Ce poate fi mai minunat decât să lucrezi în aer liber, să plantezi semințe și să vezi cum răsar plante verzi, care îți oferă legume și fructe sănătoase și delicioase.

Andrei e pasionat de grădinărit, și dorește să împărtășească această pasiune cu cât mai mulți copii, astfel că lansează o nouă provocare, ,,Grădinile urbane - oaza ta de verdeață", adresată atât copiilor, cât și tuturor celor care iubesc natura. Prin acest demers, se dorește valorificarea spațiilor din jurul blocurilor, prin organizarea unor parceluțe de 2-3 mp de fiecare participant, semnalizate cu o pancartă cu titlul proiectului, unde vor fi plantate legume, flori sau chiar arbuști fructiferi.
Bucură-te de legume proaspete și sănătoase, direct din grădina ta urbană!  
,,Încă de mic, am participat alături de familia mea la lucrările desfășurate în grădina noastră de la țară. Am plantat cu mare bucurie răsaduri de ceapă verde, salată, ridichi. Le-am udat și plivit, și am fost foarte încântat când am gustat din legumele plantate chiar de mâinile mele. În acest mod, aș dori să descopere cât mai mulți copii bucuriile oferite de această activitate. La oraș, nefiind spații atât de generoase precum la țară, m-am gândit că putem valorifica spațiile din jurul blocurilor. În acest mod, copiii vor putea înțelege mai bine, decât din manual, cum evoluează o plantă, de la stadiul de sămânță până ajunge în farfurie, și în plus, vor trăi și bucuria și mândria de a se hrăni cu rodul muncii lor. Grădinăritul te introduce plăcut în lumea științei. Când copiii seamănă semințe, devin curioși, și urmăresc ce se va întâmpla în continuare. Astfel, copiii vor aprecia mai mult o hrană sănătoasă, dar și natura, și vor învăța să o ocrotească mai bine, dar și să fie mai responsabili", e convins Andrei.  
,,Grădinile urbane" se vor acele oaze de verdeață din jurul blocurilor, de care să se bucure toți locatarii. Oradea va deveni, astfel, un oraș mai verde, mai frumos, mai îngrijit.  În plus, se va crea o generație prietenoasă cu mediul, și responsabilă cu exploatarea resurselor.
Demarăm această campanie joi, 24 martie 2022, care se va încheia la toamnă, când cele mai frumoase zece grădini vor fi premiate cu premii surpriză. În plus, în jurul zilei de 1 Iunie, se dorește organizarea unui prim mini târg cu produse de sezon din ,,Grădinile urbane".
Pe pagina de facebook  Provocarea lui Andrei - Citește Plantează Donează https://www.facebook.com/provocarealuiandrei/?ref=pages_you_manage,  veți găsi informații la zi legate de derularea campaniei, și așteptăm să postați poze cu grădina voastră în secțiunea comentarii la postarea Grădinile urbane. De asemenea, poze puteți trimite la nr. de WhatsApp  0770707144.  

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:35:34 Ora de vară a Europei de Est