Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Vraja și magia muzicii ... cu artiștii Școlii de Arte „Francisc Hubic”

Vineri seara, la Teatrul „Arcadia”

Vraja și magia muzicii ... cu artiștii Școlii de Arte „Francisc Hubic”

Vineri seara (24 aprilie 2009), aveam să constatăm, cu mare bucurie, ce vrăji și magie a mai făcut distinsa profesoară Monica Molnar cu elevii săi din clasa de canto muzică ușoară a Școlii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea.

 Un om cu chemare, cu har și dar, nu poate face decât minuni (profesionale)! Întâmplarea fericită de vineri seara de la Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret „Arcadia” din Oradea a fost, după cum spunea doamna profesoară „un concert de catedră, un test, un examen dat în fața publicului, care ne dă nota reală”...
 Mai mult decât atât, stimată doamnă profesoară, întâmplarea minunată cu artiști de vineri se cheamă regalul stelelor pe care le-ați zămislit de ani buni în urbea de pe Crișul Repede, cunoscute sau mai puțin cunoscute. Recitalul lor extraordinar merita televizat și dat țării întregi ca pe o ofrandă în Săptămâna luminată. Căci au cântat dumnezeiește învățăceii dumneavoastră, fie ei în primul an de studiu, II, III, IV, V sau VI. Ei au făcut un adevărat slalom uriaș printre șlagăre, solo sau în duet. Au încântat și emoționat până la lacrimi, au vrăjit și au uimit, interpretând piese de referință din repertoriul internațional. Puteți fi mândră de ei (așa după cum ați și declarat) pentru că toți v-au cinstit și v-au răsplătit zecile ore de travaliu și toată investiția de suflet. V-au onorat în cel mai înalt grad, iar finalul a fost o adevărată panoramă, în care puteai lesne cuprinde, dintr-o privire, tot ceea ce ați înnobilat în ultima vreme...
 „Îi iubesc. Sunt inteligenți, talentați și cu simț de răspundere... Sunt mândră că sunt profesoara acestor tineri minunați!”
 Florile și aplauzele sunt notele reale pe care publicul vi le-a acordat cu generozitate, pe merit, fiind expresia a ceea ce ați reușit să stârniți cucerind...
 Fără a stabili câtuși de puțin o ierarhie, îi vom nominaliza pe toți protagoniștii serii de pomină, în ordinea intrării lor pe scenă: Pall Timea, Dorina Popovici, Alexandra Broinaș, Sonia și Vlad Vulturar, Patricia Pop, Carmen Stoica, Czviker Lilla, Cristina Romocea, Ștefan Bogdan, Antonela Gal, Renata Tolvai, Ioana Repciuc, Patai Robert, Alin Timuț, Anca Duma, Raul Hirian, Kari Timea, Lăcrămioara Deac și Natalia Selegean.
 Solo sau în duet, ei și-au prezentat în chip strălucit cartea de vizită, iar palmaresul lor ne ajută să-i definim fără să greșim. (Ovi DAN)
  Premiile obtinute de solistii de muzica usoara ai clasei de canto muzica usoara “Francisc Hubic”Oradea,in ultimul an scolar
 1.Festivalul national de muzica usoara”Nufarul Alb”-Tulcea 7 iunie 2008
premiul 3-Renata Tolvai
premiul redactiei muzicale Radio Romania Actualitati-Cavasdan Claudia
 2.Festivalul national de muzica usoara Trofeul Tineretii Amara august 2008
premiul 1 Renata Tolvai
 3.Festivalul de interpretare si creatie  Sulina 31 august 2008
trofeul festivalului Renata Tolvai
 4.Festivalul international de muzica usoara din Serbia 12.13 septembrie 2008
marele trofeu Renata Tolvai
 5.Festivalul judetean de muzica usoara Tinere Talente Oradea 12.13 octombrie 2008
 premiul 1 Carmen Stoica
 premiul 2 Cristina Romocea
 premiul 3 Ioana Repciuc
 6.Concurs Karaoke Beius 6 octombrie 2008
premiul 1 Cristina Lucuta
 7.Festival judetean Varietati Bihorene  19 octombrie 2008
premiul 1 Cristina Lucuta
 8.Festivalul artistilor din M.I.R.A. 22.24 octombrie 2008
premiul 3 Natalia Selegean
 9.Festivalul national de muzica usoara Stelele Cetatii Deva 9 noiembrie 2008
premiul 2 Renata Tolvai
 10.Festivalul judetean Ki Mit Tud ? sectiunea muzica usoara 15 noiembrie 2008
premiul 1 Pall Timea
premiul 2 Raul Hirian
premiul 3 Carmen Stoica
 11.Festivalul Euroregional de muzica Romania Ungaria sectiunea muzica usoara 6.7 decembrie 2008
 premiul 1 Renata Tolvai
 premiul 2 Carmen Stoica
 mentiune Dorina Popovici
 premiul de participare Pall Timea si Raul Hirian
12.Festivalul international de muzica usoara George Grigoriu Braila 22.24 mai 2009
 La preselectia organizata in data de 7 aprilie 2009 la Bucuresti, din 160 participanti din Romania si 80 din strainatate, intre cei 20 de concurenti reusiti se numara si Renata Tolvai.Mentionam ca din cadrul clasei a mai luat parte la preselectie Carmen Stoica.
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vraja și magia muzicii ... cu artiștii Școlii de Arte „Francisc Hubic”.

Trimite email
vineri, 19 aprilie 2024, 12:27:50 Ora de vară a Europei de Est