Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

DESIGN EXPO 2022, ediția a IX-a

Eveniment de tradiție la Universitatea din Oradea

DESIGN EXPO 2022, ediția a IX-a

DESIGN EXPO 2022 este un eveniment organizat de studenții din anul III, specializarea „Design" de la Facultatea de Arte, a Universității din Oradea.

Expoziția va fi vernisată miercuri, 20 aprilie 2022, la ora 18.00, în holul Bibliotecii Universității din Oradea. „Scopul nostru este promovarea studenților programului de studiu «Design» și inițierea unor viitoare colaborări, în favoarea acestora. Sperăm ca expoziția să aibă un impact pozitiv asupra carierei viitoare a studenților noștri și să lase o bună impresie vizitatorilor", spune lect. univ. dr. Ana-Maria Abrudan, unul din organizatori.
La cea de a IX-a ediție a DESIGN EXPO vor prezenta lucrări studenți din toți cei trei ani ai programului de licență, împreună cu cei din anul I și II, master Design de obiect - modă și ambient. Lucrările reprezintă: planșe de prezentare, machete, prototipuri și proiecte din domeniul designului de produs, ambiental și grafic. Studenții expozanți au fost coordonați de: as. univ. drd. Slezinger Marcel, lect. univ. dr. Sorin Brad, lect. univ. dr. Ana-Maria Abrudan, conf. univ. dr. Elena Cîmpian, prof. univ. dr. Ioan Pantea și conf. univ. dr. habil. Radu Emil Mărieș, cel care, până la trecerea sa în neființă, a fost inițiatorul și sufletul acestui eveniment.
La DESIGN EXPO 2022 expun: anul I: Antonio-Dacian Lascău, Margareta Toderici, Adrian Remus Tomoș, Marina Ionela Onaciu, Simona Maria Onac, Florena Naomi Corb, Andreea Vinter, Iulian Horia Mureșan, Cosmin Ilie, Emil Ilie, Denisa-Casandra Frese, Denisa Ornela Fildan, Cătălin Țăranu, Irina Galagan, Alexia-Maria Iorga, Voinkov Yana Abigail, Adina Fodor, Szekely Vivien Alexandra, Borșoș Robert, Ghencean Alexandru Giany, Mădălina Florina Lucaci. Anul II: Balogh Lois, Batfalszki Norbert, Vlad Bora, Elisaveta Dîmbu, Andreea Dume, Carla Durgheu, Eni Cristina, Petra Gabor, Carla Ghiman, Daniela Heredea, Carla Ignătescu, Andrei Lupu, Nagy Bianca, Andrei Nistor, David Pop, Iosif  Puia,  Erika Socoșan, Victoria Toader, Ioana Tomoioaga, Zalder Tamas. Anul III: Alin Curtui, Dalnoki Monica, Adela Iuhoș, Florina Popovici, Florin Lascu,  Olinițchi Mariela, Szekely Attila, Szlafkay Andrea, Vlăduț Săpungiu, Vațlavic Celine, Ioana Nastor, Maria Magdău, Ema Silaghi, Șerban Suciu. Master: Denisa Fanea, Bianca Negruț, Flaviu Popa, Petrișor Tincău, Denisa Pop, anul I și Alexandru Basamalercă, Adela Rebeca Lucaci (Bordi), Rebeca Păuna, anul II.
Deschiderea expoziției se va bucura și de participarea studenților de la Departamentul de Muzică al Facultății de Arte, care vor prezenta un recital de muzică, vocală și instrumentală. Vor urca pe scenă: Ana Carina Niculas, Borbiro Timea, Adalia Bodog, Mihai Jizdan, Cabalas Daniela, Tania Gheorghiță, Ștefania Muntean, Eduard Sabău, Remus Semro, Casian Demian, Iulia Mahu, Cristina Oros, coordonați de: conf. univ. dr. Anca Oana Spătar și lect. univ. dr. Ariadna Zenaida Mircescu.
Vernisajul fi urmat de discuții libere cu studenții participanți și vizionarea lucrărilor expuse. Lucrările viitorilor designeri pot fi văzute până în data 25 mai 2022. Cei interesați pot să vadă lucrările și pe pagina de facebook dedicată expoziției: Design Expo Oradea.
La eveniment au fost invitați să participe prieteni și colaboratori ai programului de studiu „Design", reprezentanți ai societăților comerciale: S.C. Tuzson Design SRL, S.C. Davidsign SRL, S.C. Saramob Design SRL, S.C. Studio Samoilă SRL, S.C. Plastor S.A. Oradea, S.C. Slezinger Design SRL, SC Livaro Livada de Bihor, CAPIROM Sântandrei, Celestica Oradea, Teatru „Regina Maria" Oradea, Serviciul Salvamont - Salvaspeo Bihor, Speocristal Oradea, Centrul de Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, SC Viruna etc., studenți și cadre didactice de la alte facultăți, elevi de la diferite licee din Oradea.

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 06:34:24 Ora de vară a Europei de Est