Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Reuniunea de proiect din Grecia

Proiect european la Gr. Șc. Ind. „Unirea” Ștei

Reuniunea de proiect din Grecia

Realitatea și recentul concurs național de proiecte ne îndreptățesc să afirmăm faptul că Grupul Școlar Industrial „Unirea” din Ștei este cel mai tare în proiecte...

 În perioada 6 - 12 aprilie 2009, un grup de cadre didactice și elevi de la Grupul Școlar Industrial „Unirea”, sub conducerea dlui director, ing Burta Voicu, și a coordonatoarei de proiect, prof. ing. Rodica Drăgoi, a participat, în cadrul proiectului “Pour une vie plus saine, dans un monde plus propre”, la reuniunea de proiect din Grecia. 
 Acest proiect se derulează cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.
 Școala organizatoare a recentei reuniuni a fost Gymnasio Magoulas Karditsa din Grecia, condusă de directorul Marfos Christos, absolvent (în urmă cu 25 de ani) al Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.
 Alături de liceul din Ștei și școala din Grecia, au mai participat școlile: Kazim Karabekir Anadolu Ogretmen Lisesi din Turcia și Instituto Tecnico Comerciale – Liceo Linguistico din  Italia.
 Prima reuniune de proiect a avut loc în perioada 13 – 18 noiembrie 2008, la Gr. Șc. Ind. „Unirea” Ștei.
 Tema principală a proiectului este educația ecologică, păstrarea unui ambient natural, dezvoltarea simțului ecologic la elevi și cadrele didactice.
 Pe parcursul derulării proiectului, elevii și profesorii au desfășurat numeroase activități pentru realizarea obiectivelor propuse: studiu asupra țărilor partenere, asupra surselor de poluare a apelor și aerului, asupra unui grup de plante cultivate și din flora spontană specifice fiecărei țări, activități de ecologizare, precum și plantarea de arbori și arbuști ornamentali. Unele dintre aceste activități se regăsesc în portofoliile elevilor.
 La întâlnirea de proiect din Grecia, a fost analizată munca depusă de fiecare țară, stabilindu-se activitățile următoare pentru realizarea obiectivelor propuse, activități de plantare de arbori, vizite la Meteora, Grădina botanică, precum și la Lacul Plastira. Delegațiile celor trei țări au fost primite cu drag de către reprezentanții comunității locale, precum și de Organizația de femei din zonă. „Am fost plăcut surprinși de ospitalitatea și deschiderea poporului grec spre alte culturi și civilizații. Pe traseul spre Grecia și înapoi, am avut posibilitatea de a vizita, pe lângă țara organizatoare, Grecia, și alte țări, precum Serbia și Muntenegru, Macedonia (cu capitalele Beograd și Sckopje.
 Multumim dlui director Morfos Christos și colectivului școlii pentru programul
deosebit organizat cu ocazia reuniunii de proiect, îmbinând utilul cu plăcutul”, ne-a declarat dl ing Burta Voicu, directorul Grupului Școlar Industrial „Unirea” din Ștei. (Ov. D.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:35:44 Ora de vară a Europei de Est