Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Despre Concursul internațional de matematică LuminaMath

Ediția nr. XXV (2021-2022)

Despre Concursul internațional de matematică LuminaMath

,,LuminaMath este un concurs național de matematică destinat elevilor claselor II-VIII, oferindu-le posibilitatea de a-și verifica cunoștințele la nivel internațional.

Anul acesta organizăm a XXV-a ediție a concursului LuminaMath. Concursul se va desfășura în doua etape: etapa online și etapa scrisă.
Concursul nostru își propune atragerea copiilor către științele exacte, creșterea randamentului la matematică, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen și testele de tip grilă, cât și pregătirea acestora în vederea susținerii testelor de tip internațional".
Am citat din Regulamentul concursului.
Etapa online s-a desfășurat în cinci zile, de luni până vineri (8-12 nov. 2021), luni pentru clasa a V-a, marți pentru clasa a IV-a, miercuri pentru clasele a VII-a și a VIII-a, joi pentru clasa a III-a, iar vineri pentru clasele a II-a și a VI-a.
Etapa scrisă s-a ținut în 4 decembrie 2021.
 
Noi recorduri, la Școala Gimnazială ,,Dacia"(42 de premii)
21 de premianți la clasa a III-a B, prof. Diana Zlibuț
Așa cum ne-au obișnuit, de ani și ani, înainte de pandemie, elevii doamnei profesor Diana Zlibuț au obținut record de premii (21) și la ediția a XXV-a.
Premiul I și Tabără Poligrafu, cu maximum de puncte (100 de puncte)  - Kașa Carina.
Alți șapte elevi au obținut punctaje tot pentru premiul I: Ardelean Rafael, Boloș Alexandru, Boroș Darius, Cheregi Amilian, Oros Cezara, Leucuța Patrick și Silaghi Casian.
Patru elevi - premiul al doilea: Codre Flavius, Mohuț Yannis, Șereș Aiana și Țahu Ayan.
Șase elevi - premiul al III-lea: Cherman Darius, Chirilă Daria, Korozs Rebeca, Mada Carina, Roșia Flavia și Opriș Maria.
Trei elevi au obținut mențiuni: Cotuna Bianca, Mazilu Xenia și Petruș Sara.
 
Încă 21 de premianți la Gazeta matematică
Și cum aceste 21 de premii obținute la LuminaMath nu ar fi fost de-ajuns, iată că acești copii teribili au mai adunat încă 21 de premii de la Gazeta matematică:
Diplomă de excelență (cu100 de puncte fiecare) 14 elevi: Cotuna Bianca, Silaghi Casian, Kașa Carina, Ardelean Rafael, Boroș Darius, Mohuț Yannis, Lucaci Alexandra, Chirilă Daria, Negrea Maria, Codre Flavius, Boloș Alexandru, Șereș Aiana, Cheregi Amilian și Oros Cezara.
Premiul II, doi elevi: Țahu Ayan și Mateiaș David
Mențiuni, cinci elevi: Rad Matei, Koroszi Rebeca, Mazilu Xenia, Roșia Flavia și Buibaș Antoniu.
Concluzia o trageți dumneavoastră, dragi cititori, pentru că nu știm ce calificative merită asemenea copii fantastici și dascălul lor de elită!
Poate le acordă domnul director, prof. Alin-Florin Novac Iuhas, fost  inspector școlar general.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Despre Concursul internațional de matematică LuminaMath.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:26:57 Ora de vară a Europei de Est